Banu Şen Siz bayram yaparken canını hiçe sayanlar
HABERİ PAYLAŞ

Siz bayram yaparken canını hiçe sayanlar

Ya pandemi önlemlerine uymayıp; düğün düğün, eğlence eğlence gezip virüs kapıp sağlık çalışanlarının emeklerine yazık ediyoruz. Biz eğlenirken onların zor şartlarda, izinsiz, ailelerinden uzak ölümüne çalışmasına sebep oluyoruz... Ya da sorumsuzca davranıp, mangal yakıp, sigara izmariti atıp yangın çıkarıp, itfaiye çalışanlarının biz bayram yaparken canı pahasına alevlerin arasında savaşmasına neden oluyoruz.

ARTIK DEHŞETLE İZLİYORUM

Bu bayram bu iki örneği bolca yaşadık. Örneklerini çokça gördük. Çeşme sanki pandemi yokmuşcasına eğlenen, kural tanımayan, kendini ve başkalarının canını hiçe sayanları ağırladı. Bodrum sınırına yüzlerce araç dayandı. Plajlar, eğlence mekanları ağzına kadar, dip dibe kalabalıkla doluydu. Sosyal mesafe, maske kurallarına uyulmadığını gösteren görüntüler bana kalırsa artık dehşet verici. Anlamadığım neden eğlenmek için herkes, herkesin gittiği yerleri seçiyor?

Haberin Devamı

NEREDEYSE HER İLÇEDE YANGIN

Bir de üzerine neredeyse her gün birkaç noktada çıkan yangınlar eklendi. İtfaiye personeli, ormancılar bir yangından bir diğerine koştu. Sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Belki bir faydası olur diye şu sözleri paylaştı: “Değerli İzmirliler, Bayramda neredeyse her ilçemizde orman ve otluk alanlarda yangın çıktı.

Bunlara ev yangınları da eklenince itfaiyede izinler kaldırıldı. Bizler bayram yaparken itfaiye ve orman yangın söndürme ekipleri omuz omuza, alevlerle savaştı. Hem itfaiye hem orman yangın ekiplerine şükranlarımızı sunuyorum. Onarılamaz yaralar açan yangınları önlemek bizim elimizde. Açık alanda ne amaçla olursa olsun ateş veya mangal yakmayalım.

Bu dönemde ormana girmenin yasak olduğunu unutmayalım.” Açıklamadan da anlaşılacağı üzere bu yangınların çoğu ormanlık alanda veya yakınında piknik yapanların, çadır kuranların yaktığı mangal ve ateş nedeniyle meydana geldi. Bunu bile bile, sonucunu göre göre sorumsuzca tekrarlamanın nedenini çözebilmiş değilim. Ağaç, orman yanında ateş yakmayınız, yakana da mani olunuz!

Haberin Devamı

TAKMIYORUZ, YAPMIYORUZ, UMURSAMIYORUZ

Maske takın diyorlar; takmıyoruz. Mesafe bırakın diyorlar; bırakmıyoruz. Ateş yakmayın diyorlar; yakıyoruz. Ormanda kamp yapmayın diyorlar; yapıyoruz. İnsanlar sizin yüzünden canını tehlikeye atıyor, ailelerinden uzak, siz bayram yaparken onlar omuz omuza alevlerle, virüsle mücadele ediyorlar; umursamıyoruz. Bu umursamazlık yüzünden bir virüs insanlığı esir aldı, yakılan ateşler orman bırakmadı. Daha ne olması gerekiyor? Bekliyoruz...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder