Banu Şen Tarihi 48 saat
HABERİ PAYLAŞ

Tarihi 48 saat

Bu haftasonu tarihi iki gün, tarihi 48 saat yaşadık. Uzun yıllar sonra ilk defa Türkiye’de 31 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Yaşadığımız şehirlerin büyük caddelerinde, en işlek meydanlarında, hareketli sokaklarında görevli olanlar dışında tek bir kişi bile yoktu. Korona günlerinde unutamayacağımız tarihi karelerin arasında artık bu görüntüler de var.

Bir de duyurunun ilk yapıldığı anlardan itibaren bakkallara, marketlere koşma kaosu ve yasağa rağmen sosyal mesafe kuralını ihlal edenlerin görüntüleri... Hala bu salgının ciddiyetini anlamayanların olması çok üzücü. Oysa sosyal medyaya bakan; tüm ülkenin uyarılara uyup evde kaldığını, sosyal mesafeye, maske takma kurallarına sadık olduğunu zannedebilir. Sosyal medyada “evdekal” paylaşımı yapanların hepsi uyuyorsa, uymayanlar kim peki diye düşünmeden edemiyor insan!!

Haberin Devamı

Gürültü yoktu ama...

İki günlük sokağa çıkma yasağında; İzmir’in üzerinde parıldayan güneşe, piknik, deniz havasına rağmen İzmirliler kurallara uyup sokakları boş bıraktı. Aslında çok da boş değildi. Sokaklar, caddeler, parklar kuşlara, kedilere, köpeklere kaldı. Araç sesi, kalabalık şehir gürültüsü yoktu ama evlerimizin pencelerinden içeri giren kuş sesleri vardı. Penceresinden veya balkonundan başını uzatanlara seslendiler... Şehri dinleyenlere adeta serenat yaptılar.

Yasak devam ediyor gibi yapalım

Koronavirüs ile mücadelemizde önümüzde kritik günler bizi bekliyor. En önemli dönemece geldik. Umarım havalar daha da ısındıkça, çiçekler tüm renkleriyle açıp, doğa davet ettikçe, sokağa çıkma yasağı da kalktı nasıl olsa deyip sokakları doldurmayız. Karantinaya devam eder, sanki sokağa çıkmak yasakmış gibi davranırız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder