Banu Şen Tatilden geriye kalan utanç manzaraları
HABERİ PAYLAŞ

Tatilden geriye kalan utanç manzaraları

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin sonuna geldik. Yarın milyonlarca kişi iş başı yapacak. Dokuz gün boyunca şehirlere adeta insan seli vardı. Her turistik belde girişinde kilometrelerce uzayan kuyruklar oluştu. Oteller dolsa da manzaralar gösterdi ki genelde plajlara günübirlik gidildi. Özdere, Foça, Kuşadası, Çeşme, Seferihisar, Akyaka, Fethiye, Ayvalık ve Akçay’da şehir içi trafik kilit oldu. Plajlar da farklı değildi. Adeta iğne atsan yere düşmez dedirten görüntüler vardı. Örtüsünü alan ya arabada, ya şezlongta ya da ağaç altında konakladı. Ama geriye de utanç manzaraları bıraktı… Çöp, poşet ve çeşitli atıkları geride bırakıp gittiler. Güzelliğinin tadını çıkarmak için gittiğiniz yeri çöp yığınına çevirmek demek değil ki tatil! Çağ ilerledikçe bunu anlayacağımıza, daha da geriye gitmemiz ne garip!

Haberin Devamı

Tatilden geriye kalan utanç manzaraları

 

MAKASÇI TERÖRÜ

Hiç değişmememiz, gelişmememiz ve yaşananlardan ders çıkarmamamızla ilgili acı bir konu daha var. O da trafik terörü! Tüm uyarılara rağmen bayram tatili boyunca yine yollar kan gölüne döndü. Hele önceki gün Menderes’te makas atma meraklısı bir sürücünün neden olduğu bir kaza var ki, akıl alır gibi değil. Makas atma meraklısı bu kişi, 5 kişinin hayatını kaybetmesine, 20 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Görüntüler korkunç.

Hiçbir şeyden habersiz, sakin sakin kendi şeridinde giden araç bir anda makasçı şoförün çarpmasıyla karşı şeride savruluyor ve burada başka bir araçla çarpışıyor. Bu iki araç da suçsuz, yok yere kazaya karışıyor. Makasçı şoförde hiçbir şey yok. Ama bu iki araçta kayıp ve yaralılar var. Ne denir bilmiyorum…

Tatilden geriye kalan utanç manzaraları

 

Umarım bu sürücü cezasını bulur ancak gidenler geri gelmeyecek. Maalesef ben de çoğu zaman makas atarak o şeritten bu şeride geçen sorumsuz şoförlerle trafikte karşılaşıyorum. Bu nasıl bir zevktir? Bu nasıl sorumsuz araç kullanmadır? Anlayamıyorum… Umarım bu acı kaza görüntülerini izleyip, nasıl bir sorumsuzluk yaptıklarını anlar, trafikteki makas teröründen vazgeçerler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder