Banu Şen Yaz kış beyaz Denizli
HABERİ PAYLAŞ

Yaz kış beyaz Denizli

Denizli, her ne kadar Pamukkale ile beyaz cennet olarak dünyaya adını duyursa da; dağ, yayla ve doğa turizmi ile de son yıllarda gelişim gösteriyor. Binlerce yıllık şifalı termal suları ve beyaz travertenleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’yle “Beyaz Cennet” olarak bilinen Denizli’de, artık farklı turizm alanlarına yönelik yatırımlar da dikkat çekiyor. Binlerce yıllık geçmişi olan bu doğa harikası şehir; doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel zenginliğiyle Ege Bölgesi’nin en çok turist çeken şehirleri arasında.

Haberin Devamı

Yaz kış beyaz Denizli

Antik kentleri ve her zevke hitap eden gezi, tatil ve etkinlik alternatifleriyle Denizli, Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından. Her gittiğimde farklı güzellikleriyle tanıştığım bu kentte birkaç gün geçirmek artık az gelir oldu. Özellikle kış turizminde termalin yanına yenileri eklendi. Alternatif turizm kaynaklarından kentin daha fazla pay alabilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016’da hizmete sunduğu Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi’ndeki Denizli Kayak Merkezi, Denizli’yi kış turizminde de önemli bir cazibe merkezi haline getirdi. Her geçen yıl ilginin arttığı, beyaz cennet Pamukkale’nin ardından şehrin ikinci beyaz cenneti olarak kabul gören 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ üzerine kurulu Denizli Kayak Merkezi, yeni sezonda da kar kalınlığının istenen düzeye ulaşmasıyla karın ve kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyenleri bekliyor.

Yaz kış beyaz Denizli

OTEL YAPILACAK

Alt yapısı ve günübirlik tesisi ile ziyaretçilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitedeki Denizli Kayak Merkezi, topografik yapısı ve karın özelliği ile kayak yapmak için büyük avantaj sağlıyor. Son olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın duyurduğu kamu taşınmaz tahsisi listesinde Denizli Kayak Merkezi de yer alıyor. Önümüzdeki dönemde otel yatırımları ile konaklama da sağlayacak bölge Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olmayı hedefliyor. 300 yataklı olması beklenen otelin 3-4-5 yıldızlı olarak inşa edilebileceği de belirtiliyor.

GECEN KIŞ 150 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Haberin Devamı

Geçen yıl kış sezonunda 150 bin kişinin kayak yaptığı merkezde telesiyejle dağın zirvesine çıkıp, enfes manzaralar sunan bölgeyi kuş bakışı izleyebiliyorsunuz. Şehir merkezine 75 kilometre uzaklıktaki kayak merkezine ve yeni yapılan sosyal tesise yaklaşık 1 saat süren karayoluyla ulaşmak çok kolay. Tesiste acemi, orta seviye ve profesyoneller için toplam 13 kilometre uzunluğunda 9 pist bulunuyor. Kayakseverlere kesintisiz kayak ve snowboard imkanı sunan merkezde saatte 2 bin 500 kişi taşıma kapasiteli iki telesiyej ve teleski ile yürüyen bant hizmet veriyor. Mevsim şartlarına göre 3.5 ay kayak yapılabiliyor. Doğal pistleri ile Ege Bölgesi’nin en büyük kayak merkezinin sezon boyunca on binleri ağırlaması beklenirken, kış sporları için en çok tercih edilen mekanlardan biri olma yolunda.

Yaz kış beyaz Denizli

YAYLADA 4 MEVSİM TATİL İMKANI

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük turizm projelerinden olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ise her mevsim ayrı güzelliği ile hayran bırakıyor. Denizli merkezde kar yokken yaylada kar keyfini çıkarma imkanının yanında burada yöresel tatların da keyfine varabiliyorsunuz. Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın imkanlarından faydalanmak isteyen Denizlililer ile yerli ve yabancı turistler, Bağbaşı Kent Ormanı’ndan hareket eden 8 kişilik 24 kabinden oluşan ve saatte bin kişi taşıyabilen teleferik hattını kullanarak, kentin eşsiz manzarası eşliğinde bin 500 metre rakımdaki yaylaya ulaşıyor. Burada 365 gün hizmet veren bungalov evler, çadır kamp alanı, restoran ve piknik alanı gibi tesislerden yararlanabiliyorlar.

Haberin Devamı

Yaz kış beyaz Denizli

KENTİN İKİNCİ BEYAZI

Bir araya geldiğimiz Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli, termal sağlık ve inanç turizminin yanında farklı turizm potansiyelleriyle de turist çekmeye devam edecek. ‘Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’ ile Denizli Kayak Merkezi sayesinde kentin var olan turizm potansiyelini dört mevsime yaydık” diyor. Denizli Kayak Merkezi’nin alternatif turizm anlamında önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Zolan, Denizli’nin artık hem Pamukkale’nin beyazı hem de kayak merkezinin beyazıyla ön plana çıktığını ifade ederek, şu bilgileri veriyor:

EGE’NİN ERCİYES’i ULUDAĞ’I

“Kayak merkezimiz artık kış turizminin ve kayak tutkunlarının gözdesi oldu. Ege’nin en büyük kayak merkezi sadece Denizlilileri değil Aydın, Muğla, Antalya ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kayak severleri ağırlıyor. Yeni sezonu heyecanla bekliyoruz. Geçen kış 150 bin kişinin geldiği kayak merkezimizin her yıl ziyaretçi sayısı artıyor. Bu yıl da kar yağışına göre bu sayının artacağını ön görüyoruz. Kar kalitesi, ulaşımı, tesisleri ve diğer avantajlarıyla kış sporları için de en çok tercih edilen yer olacağız. Biz kayak merkezimize, Ege’nin Erciyes’i, Uludağ’ı diyoruz. Karın ve kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyen tüm halkımızı bekliyoruz.”

TELEFERİK İLE PANORAMİK ŞEHİR MANZARASI

“Kentin turizmini çeşitlendirmek en önemli amaçlarımızdan biri” diyen Zolan, 2015’te hayata geçirdikleri “Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası” projesine ilişkin ise şöyle konuşuyor: “Yaylanın doğal yapısını koruyarak, orman örtüsüne uygun çalıştık. Teleferik ile sağlanan panoramik şehir manzarası eşliğinde ulaşım yerli ve yabancı turisti fazlasıyla etkilerken, Bağbaşı Yaylası da önemli bir turizm destinasyonu oldu. Denizli Teleferik, 1.400 metre uzunluğu ile Ege Bölgesi’nin en uzun teleferiği. Bu teleferikle 1500 rakımdaki Bağbaşı Yaylası’na ulaşılıyor. Burada da restoran, kafeterya, piknik alanları, konaklamaya açık bungalovlar ve çadır alanlarımız hizmet veriyor. Doğanın her anlamda kendisini hissettirdiği Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 4 mevsim cazibe merkezi haline geldi. Yazın sıcaktan bunalan kışın ise kar görmek isteyen vatandaşlarımız buraya akın ediyor. Kente kazandırdığımız en büyük projelerden biri. Denizli büyük bir potansiyeli içinde barındırıyor. Biz gelen turist sayısından çok turistlerin ekonomik olarak şehre kattıkları değere bakıyoruz. Bunun için de potansiyelimizin tamamını kullanmalıyız. Turizm Denizli’nin ana lokomotiflerinden. Kentimizde var olan bu değeri görmezden gelmek mümkün değil. Kültürel, doğal ve tarihi varlıklarımızı şehre katma değer olarak döndürmek ve Denizli’yi dünyaya tanıtmak istiyoruz.”

Yaz kış beyaz Denizli

GÖRÜLMEYE DEĞER GÜZELLİKLER

Öte yandan, Denizli inanç turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip. Hristiyan dünyası için büyük önem taşıyan kilise kalıntıları, 15 bin ve 20 bin kişilik antik tiyatroları, stadyumu ve tarihi eserleriyle şehir merkezinin altı kilometre kuzeyinde konumlanan Laodikeia Antik Kenti, Denizli’nin en popüler turistik yerlerinden. Bu tarihi güzelliklerin yanı sıra Karahayıt Kaplıcası, Honaz Dağı Milli Parkı, 30 metre yükseklikten dökülen Ağlayan Kaya Şelalesi, 1’inci derece doğal sit alanı Süleymaniye Yaylası, Türkiye’nin 23. doğa harikası olarak kabul edilen Güney Şelalesi de şehrin görülmeye değer doğal güzellikleri arasında.

Yaz kış beyaz Denizli

İNANÇ TURİZMİNDE KENTİN LOKOMOTİFİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kazı çalışmalarına destek verdiği Anadolu’nun en büyük antik kentlerinden Laodikya’nın gün yüzüne çıkmasını sağladı. Laodikya Antik Kenti’nde restorasyonu tamamlanan 2200 yıllık Batı Tiyatrosu, 1600 yıl sonra yeniden kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Başkan Zolan, “Büyük kazıların yapıldığı Laodikya da inanç turizmi açısından kentin lokomotifleri arasında yer alıyor. Kısa bir zamanda büyük bir alanı ortaya çıkardık. Denizli’deki tarihi ve kültürel yapıların korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Tarihi değerlerimizi yeniden kent belleğine kazandıracak çalışmalar yapıyoruz” diye konuşuyor.

EN ÇOK RUSLAR BALONA BİNDİ

Adrenalin tutkunlarının yeni rotalarından olan Denizli’de son yıllarda çok fazla talep gören yamaç paraşütü ve sıcak hava balonu uçuşları çok keyifli. Pek çok kişi bilmiyor ancak Pamukkale çevresindeki çeşitli alanlardan gün doğumundan önce gökyüzüne sıcak hava balonları yükseliyor. Antik kalıntılar ve Pamukkale semalarında farklı bir deneyime dönüşüyor. Bin 500 metre yükseklikte, güneşin doğuşuna tanıklık ederken, antik kenti ve travertenleri aynı karede görmenin ayrıcalığını yaşıyorsunuz. 2015’te 1 sıcak hava balonuyla başlayan turlar, şimdi 40 balonla gerçekleşiyor. Başta sadece kış döneminde hazırlanan turlar artık dört mevsim ve hatta hava şartlarına göre günde 2 kez yapılıyor. Pamukkale balon turuna bu yıl ocak-ağustos döneminde 91 bin 128 yerli ve yabancı misafir katılırken, en çok Rus turistlerin ilgisini çektiğini öğreniyorum.

Yaz kış beyaz Denizli

ADRENALİN ARAYANLAR İÇİN YAMAÇ PARAŞÜTÜ

Balon turunun aksine Denizli’de yamaç paraşütünün geçmişi daha eskiye dayanıyor. Denizli’nin elverişli coğrafi ve hava koşulları sayesinde birçok yerinden her mevsim turistik ve eğitim amaçlı yamaç paraşütü yapılabiliyor. Bunlardan en bilinen yerleri; Honaz Dağı, Dinamit Tepesi ve Çökelez Dağı etekleri. Teleferik ile çıkılan Bağbaşı Yaylası’nda ise sadece sportif amaçlı uçuşlar yapılıyor. Pamukkale Üniversitesi Havacılık Topluluğu (PAUHAVK) öğrencileri, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle teleferiğin yakınındaki alana kurulan pistte eğitimlerine ve çalışmalarına devam ediyor. 2017’de kurulan PAUHAVK, bugüne kadar 60’dan fazla yamaç paraşütü sporcusu yetiştirmiş.

Yaz kış beyaz Denizli

Sıradaki haber yükleniyor...
holder