Bekir Saçar Çetin pul balık
HABERİ PAYLAŞ

Çetin pul balık

Boğazın en nezih semtlerinden Bebek, sabahın erken saatlerinde sahilde yürüyüş yapıp, semtin mekanlarında kahvaltı edip, brunch yapıp akşam yemeği sonrası da kendilerini eğlencenin akışına bırakanların vazgeçilmez adresi. “Ben de bu semtteki mekanlara gitmek, eğlenmek istiyorum ama fiyatları çok yüksek” diyenler, gelin sizi kesenize uygun harika bir restorana götüreyim.

FARKLI KONSEPTTE BİR BALIKÇI

Mekanın sahibi doğma büyüme Bebekli olan Çetin Kılıç. Uzun yıllar Bebek’teki meşhur çiğ balık satan dükkanda çalışan Çetin’in, semtin en ünlü barı Lucca’nın tam karşısında açtığı restoran emsallerinden çok farklı. Altı masalı mekan sabah 08.00’de açılıp akşam 21.00’de kapanıyor. Alkollü içkinin satılmadığı restoranın büyük bölümü sokaktan geçenlerin de uğrayıp istediği çiğ balığı alabileceği bir yer. Çiğ ve pişmiş balığın evlere ve teknelere de servis edildiği Pul Balık tarafından sadece mevsiminde çıkan günlük taze deniz mahsulleri satılıyor. Sade ve mütevazı görünümlü mekanı ünlüler hemen keşfetmiş. Acun Ilıcalı, oyuncu Melisa Döngel, Çağla Boz, Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak mekanın müdavimlerinden sadece birkaçı.

Haberin Devamı

DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER

Bu mekanın menüsü hem zengin hem çok lezzetli. Fiyatlarını sorarsanız Arnavutköy, Bebek ve Yeniköy sahilinde gideceğiniz herhangi bir restoranda ödeyeceğiniz hesabın tam yarısı kadar. Çorba seviyorsanız deniz mahsulleri çorbasını mutlaka tatmalısınız. Tabii deniz mahsulleriyle yapılan pazı sarma, yine aynı ürünlerle yapılan patlıcan salatası, levrek marin, lakerda, balık yumurtası ve tarama hem göze hem damağa hitap ediyor. Çiğ balık (sashimi) seviyorsanız, patron tezgahtan aldığı en taze tuna ya da somonu gözünüzün önünde parçalayıp soya sosu ve vasabi ile servis ediyor. Bu mezelerin üzerine balık da yemek istiyorsanız tezgaha geçip istediğinizi seçin. Dondurmalı ya da sade irmik helvasıyla da yemeği sonlandırın. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder