Bekir Saçar Kıbrıs'ın bilinmeyen geleneksel lezzetleri
HABERİ PAYLAŞ

Kıbrıs'ın bilinmeyen geleneksel lezzetleri

Elexus Otel Kıbrıs, adanın yerel lezzetlerini tanıtmak için çok özel bir gastronomi buluşması organize etti. Otelin Executive Şefi Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer, yöresel malzemelerle geleneksel tatları modern bir dokunuşla bir araya getirmiş.

Kıbrısın bilinmeyen geleneksel lezzetleri

Elexus’ta LEZİZ KIBRIS YEMEKLERİ

Kıbrıs Türk mutfağı; Akdeniz ve adada yüzyıllar boyunca yaşamış Hitit, Miken, Asur, Pers, Antik Yunan, Ceneviz, Finike, Doğu Roma, Suriye, Tapınak Şövalyeleri, Lüzinyan, Venedik, Rum, Osmanlı ve İngiliz kültürlerinin mutfak sanatlarıyla harmanlanmış çok zengin yemeklere sahip bir mutfak. Otelin farklı konseptte Meyan, Myoga, Kaluga ve Bistro 24 adında, Akdeniz, Kıbrıs, Uzakdoğu ve Türk kebapları sunan, herkese açık 4 restoranı var. Usta şefler, bu etkinlik boyunca her öğün, farklı restoranda özenle hazırladığı enfes yemekleri misafirleriyle tanıştırdı.

Haberin Devamı

Kıbrısın bilinmeyen geleneksel lezzetleri

BUNLARI TATMADAN ADADAN DÖNMEYİN

Kıbrıs’a yıllardır giderim. En büyük şikayetim İstanbul’daki gibi ‘fine dining’ restoranların olmamasıydı. Ben, gündüz plaj, akşam kulüplerde eğlenmekten bunu fark edememişim. Eminim ki benim gibi daha yüzlerce gezgin de adada böyle çok özel lezzetler sunan restoranların olduğundan habersiz. İstanbul elitlerinin çoğunun yeni yıla Kıbrıs’ta gireceğini biliyorum. Her türlü eğlencenizi yapın ama lütfen otelden başınızı çıkarıp, adanın leziz yemeklerini de tadın. Deneyimlediğim lezzetleri sizle paylaşıyorum. Protein kaynağı Garavolli, ada salyangozu, baklava yufkaları arasına sarılmış sakatatlar, bisque tekniğiyle hazırlanan istakoz, islendirilmiş midye, kuzu etiyle ayrı ayrı pişirilerek sunulan molehiya sadece benim hatırladıklarım. Şefin özel spesiyali ‘Foie Grass’ı mutlaka tatmalısınız. Kıbrıs’ın doğal ve taze ürünleriyle harmanlanarak hazırlanan bu lezzetlerin tadını uzun süre damaklarınızda hissedeceğinizden kuşkum yok.

Kıbrısın bilinmeyen geleneksel lezzetleri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder