Bekir Saçar Yenilenen Mesai'de lezzet yolculuğu
HABERİ PAYLAŞ

Yenilenen Mesai'de lezzet yolculuğu

Haliç’i kızıla boyanmış şekilde görmek, muhteşem gün batımı görüntüsüyle unutulmaz bir lezzet seremonisi yaşamak isterseniz önerim Karaköy’deki Mesai olacak. Gen Grup yatırımcıları Alper Karavar ve Gürol Yığar’ın iki yıl önce Bankalar Caddesi’nde The Galata Otel’in en üst katında açtığı, muhteşem Haliç ve Tarihi Yarımada manzaralı mekanı Mesai, lezzetli mezeleri, zengin yemek çeşitleri ve spesiyal kokteylleriyle kısa sürede İstanbul yeme-içme sektörünün yıldızları arasına girmeyi başarmıştı. Önceki gece dekorasyonunu ve menüsünü yenileyen Mesai’ye gittim, gördüm ve tattım.

Haberin Devamı

Yenilenen Mesaide lezzet yolculuğu

ÜÇ YENİ RESTORAN KASIMDA AÇILIYOR

Yemekte bana mekanın yatırımcıları Alper Karavar ve Gürol Yığar eşlik etti ve yeni projelerinden bahsetti. Geçen yıl 250 yıllık Muhsinzade Han’ı renove edip açtıkları ‘Olden 1772’ adlı restoran yeme-içme hayatına yeni bir soluk getirmişti. Ortaklar, önümüzdeki ay da Samatya’da renove ettikleri tarihi hamamı ‘Olden 1545’ adıyla yeme-içme sektörüne kazandıracaklarmış. Aralık ayı başında da İstanbul’a, dünya ve İtalyan mutfağının en özel lezzetlerini sunacak iki yeni restoran daha açacaklarmış.

Yenilenen Mesaide lezzet yolculuğu

LEZİZ YEMEKLER İDDİALI SUNUMLAR

Şef Ali Karababa, mutfağında geleneksel tatları modern gastronomi örnekleriyle yeniden yorumluyor. Yarattığı yemekler damaklara ve gözlere lezzet şöleni sunuyor. Menü özgün mezeler, zengin et ve balık çeşitleriyle dolu. Mezelerden, narenciye asidiyle pişirilmiş bonfile dilimleriyle hazırlanan Müdür, dört farklı peynir, Antep fıstığı, ceviz ve taze otlarla hazırlanan Adalı, muhammara, Mutabık, avokado kremalı levrek turşusu ve reçelli çiğ köfte damak çatlatan türden. Ara sıcaklardan külde kokoreç, ciğer tava ve pöçlü pide mutlaka tadılmalı. Ana yemeklerden önerim; patlıcan kebap, fıstıklı kebap, Ali nazik, dana lokum ve kıyma kebabı. Deniz mahsullerini seviyorsanız somon ızgara, deniz levrek, jumbo karides, ve ızgara ahtapot sizi fazlasıyla mutlu edecek. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder