Deniz Onuk Kore Postası – Temmuz 2022
HABERİ PAYLAŞ

Kore Postası – Temmuz 2022

K-Pop

Temmuz ayı K-Pop için dopdolu bir aydı. Birçok yeni albümün yanında göze çarpan çıkışlar da vardı.

J-Hope – Jack In The Box

BTS’in geçen ay yaptıkları hayranları şok eden grup aktivitelerine ara verme açıklamasından sonra, tüm üyelerin teker teker solo albüm çıkaracakları duyurulmuştu. Bu seriyi başlatan ise, grubun dansçı ve rapçisi J-Hope. 2018’de çıkardığı ilk mixtape’i “Hope World”, J-Hope’un kişiliğini yansıtan renkli ve enerji dolu, dinleyicileri gülümseyerek dans etmeye davet eden bir albümdü. Jack In The Box ise, sanatçının daha karanlık bir yüzünü bizlere gösteriyor. Bu albümünde J-Hope, bizlere kendi zihninin kapılarını açarak en derin düşüncelerinde bir yolculuğa çağırıyor. Başlık şarkısı ‘Arson’un müzik videosunda J-Hope, alevlerin önünde gülümseyerek bize soruyor “Ateşi söndüreyim mi, yoksa daha da mı alevlendireyim?”. Hip-hop türünde olan bu şarkı, bize albümün genel tonunu veriyor. Albümün diğer bir hayran favorisi şarkısı ise, herkesin eşit olduğunu ve birbirimizi sevmemiz gerektiğini anlattığı, dinamik hip-hop parçası “Equal Sign”. J-Hope, geçtiğimiz hafta Lollapalooza’da sahne alarak müzik festivalinin tarihindeki en büyük ilk performansını gerçekleştirdi ve şu ana kadar çıkardığı tüm şarkıları sergileyerek büyük bir başarıya ulaştı.

Haberin Devamı

Kore Postası – Temmuz 2022

aespa – Girls

Son yılın en çok ses getiren kız gruplarından biri olan aespa, en yeni albümleri ve aynı isimli başlık şarkısı ‘Girls’ ile karşımızda. Girls, aespa’nın şu ana kadar gördüğümüz tarzını yansıtan, dinamik ve fütüristik bir elektronik pop parçası. Etkileyici müzik klibi ve güçlü performansı ile tüm dinleyicilerin aklından çıkmayacak bir şarkı. aespa’yı diğer gruplardan ayıran en önemli unsurlardan biri, şarkıları ve müzik klipleri ile kendi aksiyon filmi dünyalarını oluşturmaları. Bu, hayranları bir hikayenin içine çekiyor ve grubu takip etmeyi çok daha eğlenceli hale getiriyor.

Kore Postası – Temmuz 2022

ENHYPEN – Future Perfect (Pass the MIC)

HYBE’ın çok sevilen grubu ENHYPEN, 3. Mini albümleri “MANIFESTO: DAY 1” ile beklenen geri dönüşlerini gerçekleştirdi. Enerji dolu şarkıları ve göz kamaştırıcı müzik klipleri ile çıkışlarından beri K-Pop hayranlarının sevgisini toplayan ENHYPEN, yeni albümlerinde de hayranlarını hayal kırıklığına uğratmadı. Hip-hop ve rap türlerindeki yeni başlık şarkıları “Future Perfect (Pass the MIC), önceki başlık şarkılarına kıyasla daha güçlü bir sese sahip, bağırarak söyleyip dans edebileceğiniz bir şarkı. Diğer başlık şarkıları “ParadoXXX Invasion” da enerji dolu bir hip-hop şarkısı. Dans performanslarıyla ünlü grubun performanslarını izlemeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Kore Postası – Temmuz 2022

ITZY – SNEAKERS

Yeni albümleri CHECKMATE ile geri dönen karizmatik kız grubu ITZY, kraliyet temalı yeni albümlerinin başlık şarkıları “SNEAKERS” ile hayranları şaşırttı. İhtişamlı elbiselerinin altına spor ayakkabı giyerek dans ettikleri müzik kliplerinde, bir kez daha güçlü ve özgüvenli olma mesajını veriyorlar. Dans ve elektronik türlerinde olan SNEAKERS, ITZY’nin dinamik sesini ve enerjisini yansıtıyor.

Kore Postası – Temmuz 2022

WJSN – Last Sequence

Queendom 2’nin kazananları WJSN, bu momentumlarını kaybetmeden geri dönüşlerini yaptılar. Yeni parçaları “Last Sequence”, albümleri “Sequence”ın başlık şarkısı. Grubun güçlü vokal ve performanslarını gösterdikleri Last Sequence, büyüleyici bir pop şarkısı. Denizkızları temalı rengarenk müzik klipleri de bir o kadar büyü dolu. Yaz için dans edecek yeni bir K-Pop albümü arıyorsanız, WJSN’nin müzikleri tam size göre.

Haberin Devamı

Kore Postası – Temmuz 2022

SEVENTEEN – WORLD

Çok büyük başarıya ulaşan albümleri “Face the Sun”dan sonra SEVENTEEN, yeni repackage albümleri ile geri döndüler. ‘SECTOR 17’ albümlerinin başlık şarkısı “WORLD”, önceki albümlerinin başlık şarkısı “HOT”un aksine tatlı ve enerjik bir dans pop parçası. Tatlı koreografisi ve eğlenceli müzik videosu ile hayranları birlikte dans ettirecek bir yaz albümü.

Kore Postası – Temmuz 2022

CHUNG HA – SparklingKore Postası – Temmuz 2022

Uzun bir beklemeden sonra, çok sevilen soloist Chungha, yeni şarkısı Sparkling ve yeni albümü “Bare&Rare, Pt. 1” ile K-Pop sahnesine geri döndü. Tam yaz vaktine uygun Sparkling, akılda kalıcı nakaratı, enerji dolu melodisi ve ihtişamlı müzik klibi ile Chungha’nın karizmasını ve vokal yeteneğini bizlere gösteriyor. Soloistin albümündeki diğer şarkıları da kaçırmayın.

STAYC – BEAUTIFUL MONSTER

Her çıkardıkları albümle dinleyicileri kendilerine biraz daha aşık eden kız grubu STAYC, 3. Single albümleri “WE NEED LOVE” ile bir kez daha yazı kurtarmaya geldiler. Çok başarılı 4 başlık şarkısının ardından yeni şarkıları “BEAUTIFUL MONSTER” ile yine hayranların kalbine girmeyi başaran STAYC, bir kez daha tarzlarından sapmadan yeni bir ses ve konsept deneyip başarılı oldular. Duygu dolu ve etkileyici bir melodiye sahip olan bu şarkıya, tatlı kıyafetleri ve göz alıcı performanslarını görebileceğiniz bir müzik klibi eşlik ediyor. Bu mini albüm, STAYC’nin kusursuz diskografisine yeni bir ekleme.

Kore Postası – Temmuz 2022

NewJeans - Attention

HYBE’ın alt şirketi ADOR’un Min Hee Jin tarafından oluşturulan ilk kız grubu NewJeans, sonunda o beklenen çıkışlarını yaptı. Hiçbir anons yapmadan beklenmedik bir şekilde yayınladıkları ilk şarkıları “Attention”, isminin anlamına yakışır bir şekilde çok fazla ilgi toplayarak tarihteki herhangi bir kız grubu tarafından elde edilen en yüksek ilk albüm ön sipariş sayısı rekorunu kırdı. Dönemin güçlü çıkış parçalarının yanında bir değişiklik olan Attention, 2000’ler pop ve R&B türlerinde, kısmen yavaş ama bir o kadar da enerji dolu ve etkileyici bir çıkış şarkısı. İlk albümlerinin diğer parçaları Hype Boy, Hurt ve Cookie’nin de müzik klipleri yayınlanıp büyük ilgi topladı.

Kore Postası – Temmuz 2022

ATEEZ – Guerrilla

Çıkışlarından beri dünya çapında büyük ilgi toplayan ATEEZ, başarılı dünya turlarının sonunda en yeni albümleri “THE WORLD EP.1 : MOVEMENT WAKE UP, THE WORLD” ile karşımızdalar. Albümün ismi “Hareket, Uyan, Dünya” anlamına geliyor ve albümün teması da bu başlığa fazlasıyla uyuyor. Dans ve elektronik türünde bir parça olan başlık şarkıları Guerrilla, grubun önceki şarkılarını takiben kuvvetli ve dinamik bir şarkı. Grubun gittikçe agresifleşen sesi ve güçlenen performansları, özellikle genç hayranların ilgisini çekiyor. Şarkının müzik klibinde grup, bir isyanı yönlendiriyorlar.

Kore Postası – Temmuz 2022

Kore Dizileri

 

Extraordinary Attorney Woo

Son ayın en çok konuşulan dizisi, Extraordinary Attorney Woo, otizmli bir avukatın hikayesini anlatıyor. Kalbinizi ısıtırken bir yandan da ufkunuzu açacak bu dizinin ana karakteri, Park Eun Bin’in canlandırdığı Woo Young-woo. Otizm spektrum bozukluğuna sahip olan Young-woo, aynı zamanda ülkenin en zeki avukatıdır. Önyargı ve düşmanlıkla karşılaştığı hukuk dünyasında kendini kanıtlamaya çalışan Young-woo, zekası, üstün hafızası, yaratıcılığı ve gün geçtikçe artan özgüveniyle firmasının en başarılı avukatlarından biri olur. Tüm bunların yanında, onunla aynı büroda çalışan karizmatik ve popüler avukat Lee Junho (Kang Tae-oh) ona ilgi duymaya başlar. Young-woo’nun hem güldürüp hem ağlatacak hikayesi, Netflix’de yayınlanıyor.

Kore Postası – Temmuz 2022

Today’s Webtoon

Business Proposal’daki başarılı oyunculuğundan sonra Kim Sejeong, yeni dizisi “Today’s Webtoon” ile sahnelere geri dönüyor. Baş rolleri Nam Yoon-su ve Choi Daniel ile paylaşan Sejeong, dizide bir judo maçı sırasında bir kaza sonucu yaralanan ve atletik kariyerini yarıda bırakmak zorunda kalan, çizgi roman editörü olarak girdiği yeni işine uyum sağlamaya çalışan On Ma-eum karakterini canlandırıyor. Hayatını judoya adamış Ma-eum, yeni işine alışmaya çalışırken, en büyük destekçileri, aynı şirkette satış elemanı olarak çalışan Goo Jun-yeong (Nam Yoon-su) ile Ma-eum’un en büyük akıl hocası ve editör yardımcısı Seok Ji-hyung (Choi Daniel).

Kore Postası – Temmuz 2022

Sıradaki haber yükleniyor...
holder