Yazarlar Bulut kaşıklamak
HABERİ PAYLAŞ

Bulut kaşıklamak

Sevgili dünlük, çam ağaçları, tarçınlı salepler, vanilyalı kurabiyeler. Evet yılın o son demleri geldi. Peki biz ne istiyoruz yeni yıldan? Dahası kendimizden ne istiyoruz? Ben birilerinden beklemek yerine kendime yenilikler eklemeyi çoktan öğrenmiş biri olarak size de aynısını tavsiye ediyorum. Öyle laf olsun, satır dolsun diye değil, ciddi ciddi tavsiye ediyorum. Mutlu olmak iyi hissetmek için kocaman nedenler aramaya da gerek yok! Hayat, kendin için istediklerini, başkaları için de yürekten dileğinde güzelleşmeye başlıyor. Bu yıl daha iyi insanlar olmakta, yolumuz açık, zorumuz kolay olsun. Hayattan keyif almak için elimizden geleni ardımıza koymayalım, sonbahardan kışa geçerken her gördüğümüz güneşe sarılalım, bulutları kaşıklayalım.

Haberin Devamı

KARAGÖL

Yamanlar dağına hiç tırmandınız mı? Sağlı sollu dev çam ağaçlarının içinden döne döne çıktınız mı? İzmir körfezinin gün doğumunu ya da gün batımını izlediniz mi oralardan? Eğer şimdiye dek yapmadıysanız hemen alın notlarınızı, çünkü eşsiz bir doğa güzelliği karşılayacak sizi, tertemiz havasıyla. İzmir kent merkezine 40 km., Karşıyaka’ya ise 27 km. Karagöl, kamp, piknik ve doğa yürüyüşü yapmak için harika bir seçenek.

Göl çevresinde tertemiz ahşap masalar, iki market, kamp alanı, çeşmeler, çocuk parkı ve tuvaletler de mevcut. Kamp alanında çadır kurabilir, güvenli alanda kamp ateşi yakabilir, keyifli bir doğa macerası deneyimleyebilirsiniz. Gölün içinde, kazlar ve ördekler size eşlik eder. Sapsarı çiçeklerin içinde baharı kucaklayabilirsiniz. Bir diğer önemli notum ise, telefonların çekmiyor oluşu. Hiç bir gsm operatörü çekmiyor, böylece internetten ve telefon görüşmelerinden izole olup orada oldunuz sürece kendinize ve sevdiklerinize kalıyorsunuz. Yanınızda her ne istiyorsanız mutlaka götürün. Yağından, tuzuna, ekmeğinden, içeceğine. Keyfi bölüp şehir merkezine dönmek olanaksınız. Çocuklarınızla gidin, temiz havayı ciğerlerine çeksinler. Bu rotayı çok seveceksiniz.

İZMİR KUŞ CENNETİ

İçinde bulunduğumu günler, göçlerin başladığı zamanlar oluyor. 18 Ekim’de başlayan kırlangıç fırtınası günlerce sürüyor. İzmir Kuş Cenneti ise, Çamaltı Tuzlası sınırları içindeki 40 bin hektarlık yüzölçümlü Gediz Deltası ve günümüz verileriyle 289 kuş türünün bulunduğu alan, kış aylarında da yüz bine yakın su kuşunu konuk ediyor. Türkiye’de flamingoların ürediği iki alandan biri olan İzmir Kuş Cenneti’nde 30 bin kadar flamingo da var. Nesli küresel ölçekte tehlike altında olan tepeli pelikan da aynı alanda ürüyor. Yaban kedisi, domuzu ve tilkisinin yaşamını sürdürdüğü Gediz Deltası ekolojik yanıyla da; Ramsar Alanı, 1. Derece Doğal Sit Alanı ve Yaban Hayatını Koruma gibi ulusal ve uluslararası birden fazla koruma statüsüne sahip. Sonbaharın renklerini keyifle izleyebileceğiniz bu harika yere mutlaka gitmişsinizdir ama şimdi gidip bir akşamüstü geçirmenin tam zamanıdır bence.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder