Deniz Sarıhanlıoğlu İzmir'de gün batımı
HABERİ PAYLAŞ

İzmir'de gün batımı

Sevgili dünlük, baharı aşıp, yazın son ayına geldiğimize inanamıyorum. Zaman, hiç utanması sıkılması olmayan bir şelale gibi akmakta ve bizler seyretmekteyiz. Gerçi ben her şeyi çok dikkatli izlemeyi sevdiğim için pek bir şey kaçırdım hissi yaratmıyor bende. Size de öneriyorum daima; yaşadığımız her anın öyle bir hakkını verelim ki, dönüp ardımıza baktığımızda kocaman pişmanlıklarımız olmasın. Bu da demek oluyor ki; her doğan günün, yapılan kahvaltının, öğle koşturmasının, akşamüstü çayının, iki ara bir dere sohbetinin ve gün batımlarının tadını doyasıya çıkarmalı ve dünya isimli gezegende sağlıkla uyandığımız her günün kıymetini bilmeliyiz. Çarşamba akşamı canım İzmir’de günü körfezde batırmış biri olarak size anlatacaklarım var.

Haberin Devamı

BERGAMA VAPURU

Çağımızın getirdiği her türlü teknolojik nimetten sonuna kadar yararlanmayı seçen biriyim ama eskiye olan tutkum da bir o kadar güçlü! Körfezde salınan nostaljik vapurları izlemek bu zevklerimden biri. Şimdi mavi sularımızda arz-ı endam eden Bergama vapurunun 44,4 metre uzunluğunda, 8,08 metre genişliğinde olduğunu ve 1951 yılında Almanya’nın Bremen kentinde üretildiğini biliyor muydunuz? Ben bilmiyordum, yeni öğrendim ve içine ayrı dışına ayrı bayıldım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bergama Vapuru ile Körfez Turu, ilk yolcularını ağırladı.

Profesyonel rehber anlatımıyla İzmir Körfezi’ni keşfetmeyi sağlayan tur, her Çarşamba ve Cumartesi günü yapılacak. İzDoğa ve İzdeniz’in düzenlediği Bergama Vapuru ile Körfez Turunun üçüncüsüne katıldım. Konak İskelesi’nden hareket eden vapur Pasaport, Alsancak, Liman, Bayraklı, Alaybey, Karşıyaka, Bostanlı, Üçkuyular, Göztepe ve Karataş’ı denizden görme imkânı sundu gerçekten çok çok keyifliydi. Profesyonel rehber anlatımı ile oldukça bilgilendirici bir şekilde İzmir Körfezi’ni keşfetmeyi sağladığı kesin. Tur, her Çarşamba ve Cumartesi günü saat 19.00’da başlıyor ve 21.00’de sonlanıyor.

İki saat süren tur, yolcuların İzmir’in eşsiz gün batımına tanık olmasını sağlıyor. Turda; Kemeraltı, Konak Atatürk Meydanı, Saat Kulesi, Vilayet Konağı, Kordon, Eski ve Yeni Liman, Yeşilova Höyüğü, Tepekule, Tersane, Gediz Deltası gibi birçok alan tanıtılıyor. Ayrıca Körfez’de yaşayan kuşlar, balıklar, memeliler gibi birçok canlı hakkında da bilgi veriliyor. Rumlar, Ermeniler, Yahudiler, Yalı Camisi, Konak Pier, Mendirek, İzmir’de Ticaret, Pasaport İskelesi, Atatürk Anıtı, Cumhuriyet Meydan, Kültürpark ve İEF’nın hikayesi gibi pek çok konuda merak ettiklerimi öğrenme fırsatı buldum.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ NOTLARIM

  • Tur, canlı müzikli Nostalji turlarından değil.
  • Tarih anlatımlı, profesyonel rehber eşliğinde kültür odaklı bir tur.
  • Vapurun içerisinde kafeterya ve tuvalet olanağı var.
  • Dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmemesi gerekiyor.
  • Turun ücreti kişi başı 150 TL. ve vapurda sigara içilmiyor.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder