Deniz Sarıhanlıoğlu Kış sevenler derneği
HABERİ PAYLAŞ

Kış sevenler derneği

Sevgili dünlük, kocaman Ocak ayını bitirdik ve kış sevenler derneği üyelerinin mutluluğu gözlerinden okunmakta! Bu buz gibi havalara bayılıyorlar ve ben buna çok şaşırıyorun ama normalinde seyretmeyen havalar beni de oldukça endişelendirmişti. Şimdilerde ise bu havaya uyanmak beni de çok mutlu ediyor. Hatta bu sabah uyandığımda, bahçemin ağaçlarından birini eline geçirmiş ve benim gibi neşeli olmakta ısrarcı bir kuşla selamlaştım. Öyle güzel ötüyordu ki, aklıma, pervasız tatlı bir yaz gününü getirdi. Sanki gökyüzü de iyi şeylere vesile olacak gibiydi. Biliyor musunuz, dünya ve hayatla her gün yeniden tanışabilir ve tanıştığımıza memnun olabiliriz. Bu tanışmanın en iyi yolu bence yürümek. “E peki nerelerde yürüyelim?” derseniz, manzarası keyifli yürüyüş rotalarımı hemen listeliyorum sizin için.

Haberin Devamı

FULA DAĞI

Foça Kozbeyli köyünü, artık duymayan kalmamıştır.

Köy meydanında yapılan kahvaltıları, dibek kahvesi, kasapları ve taş evleri ile özellikle son yıllarda oldukça popüler Kozbeyli. Ancak köyün tepesinde yükselen Fula dağı pek bilinmiyor. Üstelik bu dağın içinde 16 kilometrelik, oldukça keyifli bir bisiklet ve yürüyüş yolu var. Kozbeyli, Cenevizliler döneminde ekonomik değeriyle öne çıkan Fula Dağı’nın kuzeydoğu eteklerinde, Ortaçağ’da bu kıyıları tehdit eden korsan akınlarına karşı korunaklı bir tepenin üzerinde kurulmuş. Dağdan beslenen su kaynaklarıyla hayat bulan köyün doğası, sizi hemen içine çekiveriyor. Sıra sıra mis gibi çamların arasından, tertemiz havayı içinize çekebilirsiniz. Böyle doğa yürüyüşlerinde, tepelere tırmandıkça, manzaranın güzelliği gitgide artıyor. Yanınıza mutlaka termosla çay ya da kahve alın. Fula’nın tepesinden, Yeni Foça ve Ege denizini izlemeye doyamayacaksınız.

BALÇOVA TERAPİ ORMANI

Balçova’da yaşayanların çok şanslı olduğunu düşünen sadece ben değilimdir sanırım. Her geçişimde bayılırım o yemyeşil çamlarla kaplı semte. Peki daha önce Balçova Terapi Ormanı’nı duymuş muydunuz? Henüz keşfetmemiş olanlar için, bir kaç bilgi vermeliyim. Girişi ücretsiz. Yürüyüş parkuru olarak, çok kolay bir parkur olduğu söylenemez. Dik yokuşlara sahip noktaları var. Hatta ilk 500 metresi en zor kısmı diyebilirim. O kısmı geçtikten sonra daha kolay bir yürüyüş parkuru sizi bekliyor. Oturup dinlenebileceğiniz bank ve etrafında çeşmeler var. Biraz daha ilerledikten sonra, piknik masaları ve körfez manzarası ile karşılaşacaksınız. En üst noktada ise eşsiz baraj manzarasını izlemenin keyfi bambaşka. Her zaman önerdiğim gibi, sırt çantanızda küçük bir termosla kahve ve sandviç tarzı atıştırmalık almak en güzeli. Doğanın sesini dinlemek, fotoğraf çekmek, gürültüden ve kalabalıktan uzaklaşmak için mutlaka Balçova Terapi Ormanı’na gitmelisiniz. Terapi Ormanı’na gitmek için özel araç şart değil. Tek yapmanız gereken, Fahrettin Altay’dan belediye otobüsüne veya minibüse binmek. Yaklaşık on beş dakikalık kısa bir yolculuğun ardından Balçova
Termal Otel’e giden caddenin başında inebilirsiniz. Sonrası bolca keyif.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder