Deniz Sarıhanlıoğlu Yılın kırmızı yeşil beyaz zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Yılın kırmızı yeşil beyaz zamanı

Sevgili dünlük, geldik yılın en yeşil, beyaz ve kırmızılı günlerine. Sokaklar, mağazalar süslendi bile. Havanın soğumasıyla aynı zamana denk gelen bu renklenme hali beni çok mutlu ediyor. İzleyecek güzel manzaralar, dinlenecek umut veren şarkılar, gelecek yıl için alacağımız kararlarda, çok ilham verici olabiliyor. Bu zamanlarda, kendimize dönüp bizi en mutlu eden anları yeniden hatırlamayı çok faydalı buluyorum.

HEDİYELEŞMEK

Bize iyi gelenler dosyasını çekip aldığımız o arşiv rafı, hafızamız aslında! İyi gelenleri büyütmek, kötü hissettirenleri göndermek yine sadece ama sadece bizlerin elinde. Bu yıl kendini nasıl görmek istediğini hayal et ve gereklerini yapmaya başla. Ben bu yıl sürdürülebilirlik üzerine daha çok düşünmeye başladım örneğin. O nedenle de alacağım yeni yıl hediyelerini hep doğaya ait, ileri dönüşüm projelerinden seçmeyi hayal ediyorum. Hediye almayı da, vermeyi de çok sevenlerdenim. Bir kişiyi ne kadar iyi tanıdığınıza dair çok şey anlatır hediyeleşmek. Ömrü mutfakta geçen birine tabak çanak almaktansa, işini kolaylaştıracak, elinin altında hayat kurtaran bir güzellik düşünmek gibi! Konser bileti, sinema bileti, uçak bileti de çok iyi fikir bence. “Seni önemsiyorum, ihtiyaçlarını sen unutsan da ben unutmuyorum.” demenin zarif bir yolu.

Haberin Devamı

NEREYE BAKALIM?

Maddi değeri ne olursa olsun, “bendeki değerin bu” diyebilmek. Çok istediği bir çiçeğin saksıdaki hali, sevdiği grubun çerçeveli albüm kapağı, bir kitabın eski baskısı, hayranı olduğu birinin fotoğrafı, daima iyi hissettirir. Bana en çok sorulanların başında, “nereden hediye bakalım?” Örneğin “Sevgi Yolu” hala nefis bir tercih, diğer yandan Alsancak’ın arka sokakları sahaflarla dolu, antikacılar, ikinci el dükkanları, minik seramik atölyeleri de orada.

YENİ YIL PAZARLARI

Sizin için şehirdeki bazı yeni yıl pazarlarını da listeledim.

* 14-15-16 Aralık tarihlerinde Alsancak Fransız Kültür Merkezi’nde yılbaşı hediye pazarı

* 29-30 Aralık tarihlerinde Alsancak

Tren Garı’nda yılbaşı panayırı

* 20-24 Aralık tarihlerinde Hiltown Karşıyaka AVM’de christmas bazaar ve konser etkinlikleri var.

Haberin Devamı

* 25-27 Aralık tarihlerinde Alsancak Tren Garı’nda Yılbaşı alışveriş festivali hediye pazarı kurulacak.

* 9 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında Karşıyaka Belediyesi tarafından Bostanlı Zühtü Işıl Parkı’nda yeni yıl hediye pazarı

* Aralık ayı boyunca her cumartesi ve pazar Mavibahçe Yılbaşı Köyü Mavibahçe AVM’de

* 9-31 Aralık tarihleri arasında Agora AVM’de Agora Yılbaşı Festivali

Sıradaki haber yükleniyor...
holder