Derya Özel Son bir kaçamak
HABERİ PAYLAŞ

Son bir kaçamak

Her ne kadar kabul etmek istemesem de, yaz bitti. Nankörlük etmeyeceğim, kızlarla sıkı bir tatil yaptık. Onlarla her geçen sene çok daha eğlenceli seyahatlere imza atıyoruz. Kızlarımın, en iyi tatil arkadaşlarım olduğunu keşfediyorum her yıl.

Bu sene de yüzümü kara çıkarmadılar. Beni üzmek şöyle dursun, gittiğimiz her yere gösterdikleri uyumla beni kendilerine hayran bıraktılar. Tatildeki çocuk kahkahasından daha ne güzel ne olabilir ki?

Belki hemen her yazımda altını kalın çizgilerle çiziyorum, anne ne kadar rahat olursa, çocuk da o kadar uyumlu ve mutlu olur diye. Tezimi hiç çürütmedi kızlarım. Bazen birlikte sıkıldık tatilin uzamasından, ama yine de sıkıntımızı bile paylaştık birlikte.

Haberin Devamı

"Oyun oynamaktan sıkıldım anne" diye yanıma geldiğinde Derin, "biliyor musun benim de canım çok sıkıldı, hadi eğlenceli bir şeyler yapalım" diyerek birbirimizi eğlendirdik bu yaz. Koskoca yaz bitti göz açıp kapayana kadar.

Kızların okulu erken açıldı ve bizim evde bir bayram havası oldu. Okulu deli gibi özlemiş çocuklarım. Bu yıl hem tam gün gidecekler okula, hem de evden okula ve okuldan eve servisle gidip gelecekler.

Yeni bir heyecan bizim için. Sabah servisi beklerken " çok heyecanlıyım anne" dedi kızım, "Ben de" dedim ona. Balkonda çocukların gidişini izleyen ve akşam üstü onları balkonda bekleyen annelerden olacağım. Evet, ben de çok heyecanlıyım çünkü bebeklerimin büyüyor.

Tekne macerasına hazırız

Aylar öncesinden planladığımız, yazın son serüvenine hazırız. Teknemizi ayarladık ve bizim gibi 2 çocuklu çok sevdiğimiz dostlarımızla bir maceraya yelken açıyoruz. Siz bu satırları okurken, biz Ege'nin mavi sularında teknede olacağız çoluk çocuk.

Yeni dönem için enerji toplamaya, kafayı boşaltmaya gidiyoruz. Tekneye gidişimiz kesinleştiğinde, aldık çocukları karşımıza ve bir aile toplantısı yaptık. "Bakın çocuklar, bir kaç hafta sonra tekneyle tatile gideceğiz ve teknenin bazı kuralları vardır" dedik.

Tekne lafını duyunca sevindi keratalar ama kural lafını duyunca hemen ciddileştiler. "Tekne hareket ederken yerimizden kalkmıyoruz, teknenin etrafında koşmuyoruz, teknenin arka tarafına büyüklerden izin almadan ve onlar olmadan geçmiyoruz ve en önemlisi, teknenin korkuluklarına tırmanmıyorz. Anlaşıldı mı?"

Haberin Devamı

Büyük bir olgunlukla anladıklarını söylediler. "Tüm bu söylediklerimize uyarsanız, bizi çok eğlenceli bir tatil bekliyor ama eğer kurallara uymazsanız, teknenin kaptanı bizi doğru eve gönderir" dedik.

Uyarıyı ciddiye aldılar. Bu konuşmadan bir kaç gün sonra, tesadüfen çok yakın dostlarımızın teknesinde sabah kahvaltısına gittik Boğaz'da. Bizimkiler ciddi bir tavır ve büyük bir merakla bindiler tekneye.

"Tekne kurallarını hatırlıyorsunuz değil mi kızlar?" diye sorduk, her ikisi de başladılar kuralları sayamaya ve tekneden inene kadar tüm kurallara sadık kaldılar. Anne baba olarak gurur duyduk onlarla.

Çocuklarınızla konuşup mantık çerçevesinde her şeyi açıklarsanız, sizi dinlediklerini göreceksiniz. Sebep ve sonuçlarını sıkılmadan defalarca açıklayın. Size geri dönüşü muhteşem olacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder