Dilara Doğan Gözlüksüz sokağa adımımı atmam
HABERİ PAYLAŞ

Gözlüksüz sokağa adımımı atmam

Korona sürecinde evde kıyafetlerimle baş başa kalıp, sayısız dolap detoksu, düzenlemesi yaptıktan sonra şunu fark ettim.

Çok gereksiz harcama yapmışım. Her konuda minimalleşmek, tam anlamıyla rahatlamak demek.

Az ama öz kıyafetim olsun düşüncelerine dalmışken, karşıma stil danışmanı Sima Saruhan’ın ‘kapsül dolap önerileri’ çıktı. Kendisi bize adım adım, fuzuli harcama yapmayalım diye kapsül dolap oluşturmak için neler yapmamız gerektiğini anlattı.

Gözlüksüz sokağa adımımı atmam

Klasiğin dışına çık

Leopar ve kaplumbağa kabuğu desenli gözlükler “Olsa da olur olmasa da olur” dedirtirdi bana hep. Bu yaz çok ısındım bu modellere. Dünyaca ünlü starların da gözlük koleksiyonlarında epey yer kaplayan bu model, bizden en çok Burcu Esmersoy’a yakışmış. Klasiğin dışına çıkmak isteyenler için harika bir tercih.

Haberin Devamı

Olmazsa olmaz

Ray-ban’in en sevdiğim, en klasik modeli. “Tek bir gözlükle hayatını sonlandıracaksın” deseler bu modeli seçerdim.

Gözlüksüz sokağa adımımı atmam

Her yüz tipine, her tarza uyuyor. Gözlük konusunda kararsızsanız bu modele şans verebilirsiniz. Çağla Şıkel’in de uzun zamandır en sık kullandığı gözlük.

Cesaret işi

Yasemin Özilhan’ın tercihi biraz cesaret işi, kabul edelim. Bu modele sokakta nadir rastlarız.

Gözlüksüz sokağa adımımı atmam

Geçtiğimiz sezonlarda küçük ve şeffaf gözlük trend’i vardı. Bu yaz ise tam tersi büyük ve şeffaf gözlükler trend oldu. Özellikle sarı, turuncu ve mavi en tercih edilen renkleri arasında. Sportif ve tarz bir görünüm bu gözlük modellerinden geçiyor.

70’lerin ruhu

Uzun ve ince çerçeveler sezonun gözdesi. Özellikle Gucci’nin kenarlarında logosu olan modeli efsane.

Gözlüksüz sokağa adımımı atmam

Asla modası geçmiyor. 70’lerden beri bizimle. Nazlı Kayı’nın tarzına bu modeli çok yakıştırdım. Vintage gözlük modellerinde de sıkça rastladığımız bir tarz.

Abartılı çerçeve

Üst çerçevesi abartılı duran gözlükler, Simge Sağın’ın minik yüzünde çok büyük durmuş ama bu gözlüklerin olayı tam olarak o.

Gözlüksüz sokağa adımımı atmam

Kocaman, yüzünüzde bağımsızlığını ilan etmişçesine dev durması. “Makyajsız adımımı atmam” diyenlerin plajlarda sıkça tercih ettiği bir model.

Değişmeyen moda ‘Cat eye’

Oval yüzlerin sıkça tercih ettiği, iki sezondur gözlük dünyasında yerini koruyan cat eye gözlükleri seven kadar sevmeyen de var.

Haberin Devamı

Gözlüksüz sokağa adımımı atmam

Eliz Sakuçoğlu’nun yüz şekline ve tarzına çok uydurdum bu modeli. Mutlaka gözlüklerinizin arasında bir tane olmalı.

Millie Bobby Brown’dan Pandora’ya özel koleksiyon

Pandora Me koleksiyonunun yüzü, oyuncu ve aktivist Millie Bobby Brown, bir ilki gerçekleştirerek, Pandora Me koleksiyonundan seçili küpe ve charm’ları yeniden yorumladı!

Gözlüksüz sokağa adımımı atmam

Tasarım aşamasında Pandora Kreatif Direktörleri ve tasarımcılarıyla çalışan Millie, Deniz Yıldızı charm, Flamingo charm, Ananas charm, Okyanus Dalgası charm ve Deniz Kaplumbağası küpe ile favori yaz sembollerine hayat verdi. Benim gibi bir takı tutkununun gözünden kaçmadı bu sevimli iş birliği. Maskelerinizi takın, gidin bir bakın.

Keşif

Mobil oyun trend’i

Mobil oyun sektörü giderek daha trend hale geliyor. Dünya çapında 2.7 milyar oyunsever var ve bu sayının yaklaşık 2.6 milyarını mobil oyuncular oluşturuyor. Türkiye’de de mobil oyunlara ilgi her geçen gün artıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en rekabetçi mobil oyun arenası Red Bull M.E.O. da üç senedir Türkiye’de mobil oyuncuları kıyasıya bir mücadele içerisine girmesini sağlayarak Türkiye’de oyun sektörüne katkı yapmaya devam ediyor.

Gözlüksüz sokağa adımımı atmam

En son 4 Temmuz 2020 tarihinde bir ilke imza atıldı ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde İstanbul Boğazı’nın tam da ortasında arabalı feribotta turnuvanın son elemesi gerçekleştirildi.

Burada sadece 64 oyuncunun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, her oyunsever kendi araçlarının içinde mücadele etme fırsatı sunuldu. Böylece Türkiye’de mobil oyunculuk bir seviye üzerine taşındı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder