Dilara Doğan Moda ve sanat birlikte!
HABERİ PAYLAŞ

Moda ve sanat birlikte!

Tasarımcı Ayşe Burcu Kaya, Grace Kelly'den ilham alarak hazırladığı yeni koleksiyonu ‘Grace’le büyük beğeni topladı. 14 Eylül 1982’de hayatını kaybeden Akademi Ödülü sahibi Amerikalı oyuncu Grace Kelly’nin ölüm yıl dönümünde koleksiyon tanıtıldı. Tasarımcıyla modaya dair konuştuk.

Ayşe Burcu Kaya denilince akla tüvit kumaş takımlar geliyor. Bu sezon nasıl tüvitler bekliyor bizi?

Bu sezon markamın vazgeçilmezi kaz ayaklı tüvitler siyah beyazdan, pembe-kırmızı, somon-gold tonlarına evrildi. Ayrıca lacivert, saks mavisi, gri ışıltılı tüvitler, yeşil lacivert ve gold ışıltılı tüvitler, siyah pullu tüvitler koleksiyonda başrolde.

Haberin Devamı

Peki bu sonbahara hangi renkler damga vurur?

Sonbahara turuncu, mor, yeşil, fuşya, saks mavi, bordo renkleri damgasını vuracak.

Kış modasının öne çıkanlarından bahseder misiniz?

Bu kış feminenlik ve zarafet kadın giyim koleksiyonlarında yeniden vücut buluyor. Belin inceliğine vurgu yapan elbiseler ve etekler, maskulen ceketler, peplum tüvit ceketler ön planda. Canlı renklerin, kalın platform topukların moda olduğu, aksesuarların dolup taştığı bir yıl olacak.

Geçtiğimiz yıl Lady Diana, bu yıl Grace Kelly koleksiyonunuzun ilham kaynakları oldu. Nasıl karar veriyorsunuz bu isimlere?

Moda ve sanat hep iç içe, birbirini besler ve destekler nitelikte. Grace Kelly ile ilgili bir şeyler yapma fikri kafamda hep vardı. 2013 yılında Nicole Kidman’ın başrolünde oynadığı ‘Grace of Monaco’ filmi, müziği, mekanları, Nicole Kidman’ın Grace Kelly canlandırması ve 1960 model klasik araba sahneleri beni çok etkilemişti.

Moda ve sanat birlikte

Sizin de çekimlerinizde aynı tarz klasik bir araba vardı...

Koleksiyonun tanıtım filmi çekimleri için araba arayışına girdiğimde, ‘Grace Of Monaco’daki buz mavisi 1960 model Porsche ile yollarımız kesişti ve “Kesinlikle bu olmalı” dedim. Grace Kelly’nin ihtişamlı saray yaşantısını resmetmek için iç mekanlarda Sait Halim Paşa yalısında çekim yaptık. Ayrıca Grace Kelly’nin ölüm yıldönümünün de koleksiyon lansmanına denk getirmemiz hoş bir enstantane ve anma oldu.

Haberin Devamı

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE DESTEK

‘Grace’ koleksiyonunu hangi üç kelime en iyi anlatır?

Zarafet, zamansızlık, romantizm…

Peki Grace Kelly’i nasıl tanımlarsınız?

O bir stil ikonu. Sadece stil ikonu değil; insan olarak da hayattaki duruşuyla, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle örnek olan bir kişilik. Koleksiyondan satılacak her bir üründen belli bir miktarı kız çocuklarının eğitimine aktaracağım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder