Dilara Doğan Modanın kalbine yolculuk
HABERİ PAYLAŞ

Modanın kalbine yolculuk

Sektöre adını altın harflerle yazdıran moda şehirleri New York, Londra, Milano ve Paris, markaların 2023 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarına ev sahipliği yaptı. Paris Moda Haftası devam ederken, bugüne kadar ön plana çıkan koleksiyonlara ve trend’lere birlikte göz atalım...

MILANO’NUN ÖNE ÇIKANLARI

Fendi’nin İngiliz tasarımcısı Kim Jones, yeni koleksiyonunda kargo pantolonlara bolca ağırlık verdi. Kargo pantolonların dönüşü muhteşem oldu.

Modanın kalbine yolculuk

DİKKAT ÇEKEN MODELLER

Donatella Versace, model tercihleriyle çok konuşuldu. Paris Hilton ve Emrata podyumda boy gösterdi. Koleksiyonun dikkat çeken detayları arasında vücut hatlarını en iyi şekilde gösteren elbiseler var. Siyahın büyüsüne, iddialı fuşya ve cesur mor dahil oldu.

Haberin Devamı

Modanın kalbine yolculuk

GERİ DÖNDÜ

Kate Moss, Bottega Veneta defilesiyle podyuma döndü. Maskulen tarzda gömlekler ve ceketler markanın gözdeleri arasında.

Modanın kalbine yolculuk

AKSESUARLAR DEVLEŞTİ

Max Mara, dev boy şapkalar, hacimli çantalar ve oversize ceketlerle sezona göz kırpıyor.

Modanın kalbine yolculuk

KONUŞULAN İŞ BİRLİĞİ

Dolce&Gabbana Kim Kardashian iş birliği epey konuşuldu. Kardashian, marka için geçmiş koleksiyondan parçalar seçti. 1980’li yılların ikonik tasarımları Dolce&Gabbana tarafından günümüze uyarlandı. Korseler 2023’e iddialı bir giriş yapacak.

Modanın kalbine yolculuk

NEW YORK RÜZGARI

Michael Kors, New York Moda Haftası’nın en dikkat çeken markalarından biri oldu. Koleksiyonun ismi ‘Urban Resort’. Tatilde giyilebilecek parçalar, bu koleksiyonda şehre adapte edilmiş. Koleksiyon aynı zamanda gelenekselliği reddediyor.

Modanın kalbine yolculuk

Defileyi izleyenler arasında oyuncu Anne Hathaway, stiliyle beğeni topladı.

Modanın kalbine yolculuk

PODYUM ONLARDAN SORULUR

Tom Ford, New York’u yerinden salladı. Böyle bir ışıltı ve gösteriş görülmedi. Birbirinden iddialı parçaların sergilendiği defilede Gigi ve Bella Hadid kardeşler modellik yaptı. Koleksiyon “Bu yıl, renkli payetler hayatımızın merkezine oturtacak” dedirtti.

Modanın kalbine yolculuk

LONDRA’DA BİR TÜRK

The Royal Ascot’un ilk Türk Moda Başkanı tasarımcı Zeynep Kartal, dünya devi tedarik şirketi Londra merkezli Li&Fung ile güçlerini birleştirdiği ‘LF Fashion by Zeynep Kartal SS 2023 RTW Koleksiyonu’nu ilk kez Londra Moda Haftası’nın ardından moda severlerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Modanın kalbine yolculuk

PARİS’TEN NOTLAR

Eyfel Kulesi’nin büyüleyici atmosferinin altında gerçeklesen Saint Laurent defilesi, podyumdansa dış mekanın önemini bir kere daha gözler önüne serdi. 80’lerdeki ‘capuche’ adı verilen şal kapüşon tasarımının yeni yorumu dikkat çekti. Defileyi izlemeye gelenler arasında Hailey Bieber, güzelliğiyle göz kamaştırdı.

Modanın kalbine yolculuk

TARİHE VURGU

Dior, bu sezon yine tarihe vurgu yapıyor. Yaşadığı döneme damgasını vuran varlıklı İtalyan kadınların barok desenli tasarımlarını tekrar gündeme getiriyor. Özellikle markanın ikonik çiçek ve kuş desenleri bu yıl da bizlerle. Anlayacağınız Dior kadınları feminenliğin kitabını bir kere daha yazacak.

Modanın kalbine yolculuk

Balmain defilesi festival tadında gerçekleşti. Defilenin kapanışını şarkıcı Cher, podyumda tasarımcı Olivier Rousteing ile beraber yürüyerek yaptı. Bu yıl markalar beden kalıplarını epey yıkmıştı. Büyük beden modeller neredeyse her markanın podyumunda yerini aldı. Tam da olması gerektiği gibi.

Haberin Devamı

Modanın kalbine yolculuk

SOKAK STİLLERİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sokak stilleri podyumlardan bile dikkat çekiciydi. Gotik göz makyajları, karışık renkler, ilginç aksesuarlar trend’lere yön verdi.

Modanın kalbine yolculuk

Sıradaki haber yükleniyor...
holder