Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Bu kadar da olmaz demeyin oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Bu kadar da olmaz demeyin oluyor

Meslek hayatımda öyle bir duygu var ki asla bitmiyor; şaşkınlık. Yurdun dört bir yanında akıl almaz inanışlar, duyumlar, hikayeler var. Deliler kuyulara taşlar atıyor, biz akıllılar uğraşıyoruz. Bugün onlardan birkaçına yer verdim. Burada zevkle yazıyor, doğrusunu anlatıyorum ama unutmayın, herhangi bir hekime ulaşamadığınızda da içinde yok yok diyebileceğimiz internet arama motorları var. Tabii kirli bilginin yayılma hızı ışığı bile geçtiği için doğru bilgiyi aramalı ve uzman görüşlerini okumalısınız. Genital bölgemizi koruyalım. Bakın neler neler oluyor...

Haberin Devamı

DUT PEKMEZİ İŞE YARAR MI?

SORU: Dut pekmeziyle kızlık zarının kendi kendine kaynayıp tamamlanacağını duydum, doğru mu?

CEVAP: Bir gün durduk yere böyle bir şey uydurup sonra bunu kulaktan kulağa yayıp normal bir bilgiymiş gibi yerleştiren kişileri çok merak ediyorum. Hangi sebeple yapıyorlar, birileri inanınca kıs kıs gülüyorlar mı, yoksa kendileri de gerçekten inanıyorlar mı; çünkü inanılmaz. Elbette hayır canım kadınlar. Genital bölge hijyeninin ne kadar önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Yiyecek içeceği bırakın, kullandığınız hijyen ürünlerinde bile seçici olmalısınız. Deneyerek sizin için en iyisini bulmalısınız. Normal bir yaranın iyileşmesine yardımcı olan herhangi bir bitkisel çözüm de hymen (kızlık zarı) üzerinde etkili değildir. O bir yara değildir çünkü. Dut pekmezini tahinle karıştırıp kahvaltıda yemeyi tercih edin. Ne olur akıldan ayrılmayalım.

Bu kadar da olmaz demeyin oluyor

MEYVE İÇERİDE KALIRSA NE OLUR?

SORU: Meyve, sebzelerle mastürbasyonda cismin içeride kalması durumunda nasıl müdahale edilir?

CEVAP: İş hayatınızı yatak odanıza taşımayın demeler bitti, mutfağı yatak odanıza taşımayın demeler başladı. Meyve, sebzeyle mastürbasyon önermem. Hijyen kurallarına uyarak cinsellik yaşıyoruz, ne olur bu konuda biraz hassas olalım. Ama daha önemlisi, evet kırılma ve içeride kalma olasılığı var. Bu durumda muayene sonrası cerrahi müdahale yapılabilir ama fark etmeyeceğiniz ufaklıkta bir parçaysa bu enfeksiyona da neden olabilir. Seks oyuncakları, yapay penisler, vibratörler varken yiyeceklerden medet ummayalım.

Haberin Devamı

Bu kadar da olmaz demeyin oluyor

İLK GECE İÇİN LOKAL ANESTEZİ YAPILIR MI?

SORU: İlk gece acı çok olacağı için kuzenim botokstaki lokal anesteziden uygulayabileceğini söyledi. Zararı olur mu?

CEVAP: Önce şunu düzeltelim; herkesin acı eşiği farklı olmakla birlikte ilk gecenin çok belirgin bir acısı, ağrısı yoktur. Hele bu düşüncelerden uzaklaşır, kendinizi rahat bırakır, tadını çıkarmaya odaklanırsanız mutluluk dışında hiçbir şey hissetmezsiniz. Kuzeninizin bu anestezik malzemelere erişimi olduğunu anlıyorum. Etik olan, bunları kendi işi dışında kullanmamasıdır. Kimse sağlıkla ilgili bir konuda yetkilerini aşmasın. Hele ki genital bölgeye ilk gece için lokal anestezi, aklın hayalin almayacağı bir şey. Asla yapmıyor, yaptırmıyorsunuz. Eğer çok tedirgin olursanız eşinize bunu bir başka geceye ertelemek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Ancak inanın korkmanıza hiç gerek yok.

LİMON SUYU İLE YIKASAM...

SORU: Kararmaları önlemek için genital bölgemi limon suyuyla yıkamam önerildi. Bir zararı var mı?

Haberin Devamı

CEVAP: Yine mi yiyecek, içecek! Genital bölgede ve hatta tüm cilt yüzeylerimiz için geçerli PH değeri dediğimiz bir asit ve alkali dengesi vardır. Limon suyu kullanmanız o PH değerini olumsuz etkiler. Ayrıca genital bölge sağlığı için bölgenin florasının bozulmaması gerekir. Basit anlatımıyla genital bölgenizde o bölgeyi koruyan mikroorganizmalar var ve siz o yapıya dışarıdan müdahale ederek bozduğunuzda zararlı mikroorganizmalar, bakteriler ürer. Mantardan döküntüye, renk değişiminden ödeme birçok sorun oluşabilir. Hayır, limon suyuyla yıkama yapmıyoruz. Genital bölge için kullanılan temizleme jelleri laboratuvar ortamında hazırlandığı halde onlara bile mesafeliyiz. Temiz kalın yeter. Kararmaları dert etmeyin, kendinizi böyle sevin, olur mu?

Bu kadar da olmaz demeyin oluyor

SPERM MASKESİ GÜZELLEŞTİRİR Mİ?

SORU: Hocam, sperm maskesi duydunuz mu? Yüzümüze sürsek botoks etkisi yapıyormuş. Doğru mu?

CEVAP: Hayat pahalı, birbirimizin etinden, sütünden, sperminden yararlanalım istiyorsunuz anladım da gerek yok. Her şey yerinde güzel. Ben sana yüzün için başka maskeler öneririm.

KOMŞUM YOĞURT SÜRÜYORMUŞ

SORU: Komşumdan duydum, mantar için vajinasına yoğurt sürüyor. Bu doğru bir şey mi?

CEVAP: Canım kadın, yoğurdu kaşıkla ye, ayran yap iç, ya da cacık. Kızartmanın üstüne de iyi olur. Amma velakin böyle işlere yoğurdu karıştırmayın, olur mu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder