Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Daraltmalı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Vajina daraltma operasyonları bugün, 10 yıl önce hayal bile edemedikleri bir yerde. Benimse hayal ettiğim bir yerde. Kadınların bu işi yabana atmayacaklarını ve orgazmın peşinde koşacaklarını biliyordum. Doğrusu buydu. Ama vajina daraltmanın yalnızca cinsel haz odaklı bir operasyon olmadığını bilmek, bazılarınız için hâlâ şaşırtıcı. Hem fizyolojik hem psikolojik nedenleri olabiliyor. Zaman zaman değinelim de sarılmaya muktedir yaralarımızı yakından görelim.

AMELİYAT KORKUM VAR

SORU: 36 yaşında, üç çocuk annesiyim. Cinsel ilişki esnasında hiçbir şey hissetmiyorum fiziksel olarak. Bu da duyguya girmemi engelliyor, iyice soğuyorum ve orgazm taklidi yapıyorum. Ablam vajina daraltma operasyonu geçirdi ve aynı şikayetlerden kurtuldu. Ama aramızda 12 yaş var. Onun genişlemesi normal ama benim yaşımda normal mi? Bu konu çok canımı sıkıyor ve ameliyat korkum var. Ne önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP: Ne öneririm; tabii ki doktora gitmenizi. Vajina genişlemesinde etkili faktörlerin arasında yaş var, doğru biliyorsunuz ama daha başka bir çok şey var; birden fazla normal doğum mesela. Siz de diğer tüm kadınlar gibi bu sorunu yaşamaya adaysınız. Ama öncelikle sorunun bu olduğundan emin olmak için muayene olmanız gerekli. Penisin boyutu ya da aşırı ıslaklık da buna sebep olabiliyor. Diyelim ki vajinal genişleme var; e çözümü de mevcut, vajinal daraltma. O zaman içimizi karartmıyoruz. Vajina daraltma operasyonları, istisnai durumlar hariç yatış gerektirmeyen, iyileşme sürecinde seksten uzak durulması kafi gelen, ağır işler yapmadıkça riski bulunmayan, sonrasında günlük yaşama kolayca dönülebilen operasyonlardır. Çözüm orada ve uzanıp almıyorsunuz, öyle mi? Hayır bunu kendinize yapamazsınız. Nihayetinde “iyi ki” diyeceksiniz. Tecrübe sahibi bir uzmana teslim olmanız yeterli. Orgazm taklidine bay bay!

Daraltmalı mı

İLİŞKİ SIRASINDA SES ÇIKIYOR

SORU: Hocam, eşimi çok seviyorum ve evliliğimde de çok mutluyum ama cinsel münasebetimiz son dönemlerde bitmek üzere. Çünkü çok utanıyorum. İlişki sırasında benden çok fazla ses çıkıyor. Gaz sesine benzer, bazen boğuk bazen tiz bir ses. Yazarken bile utanıyorum. Ama bunu engellemek için ne yaptıysam olmadı. Bacaklarımı kastıkça da konsantrasyonum bozuluyor, fazla ıslanmamak için uğraştıkça canım yanıyor. Ne yapsam olmuyor yani. Bana bir yol gösterin ne olur...

Haberin Devamı

CEVAP: Sağlıkla ilgili hiçbir sorununuzdan utanmayın. Cinsel sağlığınız da sağlığınızın bir parçası. Elbette sizi anlıyorum ancak bu sizin elinizde olan bir şey değil. Fizyolojik bir sorun için yapılması gereken en doğru şey nedir biliyorsunuz değil mi? Muayene oluyoruz. Vajina girişindeki kasların genişlemesinden kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Penis hareketleri süresince de içeriye hava dolduğundan bu havanın dışarıya çıkışı ses yaratır. İnanın sık da yaşanan bir şeydir, yani pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da yalnız değilsiniz. Muayene sonucunuza bağlı olarak vajina daraltma operasyonu sorunu ortadan kaldıracaktır. Bu operasyondan korkmayın, ufak bir cinsel perhiz iyileşme için yeter. Siz zaten bu perhizi kalıcı biçimde vermek üzeresiniz. En iyisi uzun vade için kalıcı bir çözüm bulmak ve mutluluğa kaldığınız yerden devam etmek.

Haberin Devamı

Daraltmalı mı

İDRAR KAÇIRMAYA BAŞLADIM

SORU: Hocam, ilişki sırasında idrar kaçırıyorum. Normalde de hapşırırken, öksürürken kaçırıyordum ama cinsel ilişki sırasında da kaçırmaya başlamam hayatımı zindana çevirdi, gizlenemiyor çünkü. Sebebi ne olabilir, tedavisi nedir?

CEVAP: Normalde hapşırırken de kaçırıyordum demişsiniz ya hah işte o gerçek bir normalde olsaydı kaçırmazdınız. İdrar kaçırmanın hiçbir türlüsü normal değildir. Bir sağlık sorunudur ve mutlaka teşhis, tedavi gerektirir. Gizleyebildiğiniz sağlık sorunlarınız daha az önemli değil, inanın bana. Yumurtanın kapıya dayanmasını beklemeyin. Kuvvetle muhtemel idrar kesesi anatomik sorunlu. Şanslısınız ki ameliyatla normale döndürülmesi mümkün. Genelde vajinal genişlemeyle birlikte görülür ve bir ameliyatta hem kaçırma ameliyatı yaparız hem fazla dokuları çıkarırız hem de pelvik taban kaslarını sıkılaştırırız. Sonra ne olur biliyor musunuz? Hem idrar kaçırmazsınız hem de cinsel haz kolaylaşır. Çok kısa süren bir operasyon bu. İyileşme süresi 30-60 günü buluyor ama beklemeye değiyor. Ve sosyal hayatınızı etkilemiyor. En kısa zamanda doktorunuza başvurun. İlerlemesini istemeyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder