Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Erkekler utanınca
HABERİ PAYLAŞ

Hem kendi yerlerine hem bizim yerimize utanmasalar çok tatlı varlıklar aslında. Toplumun, çocuk yaştan itibaren zihinlerinde oluşturduğu sınırlar, onları en çok evliliğin içinde yakalıyor. Cinsel sorunlarla karşılaşınca alışılanla doğru arasında afallıyorlar.

Erkekler utanınca

DOĞUM SONRASI İKİMİZDE DE CİNSEL İSTEKSİZLİK OLDU
TERAPİYE GİDECEĞİZ AMA UZLAŞAMIYORUZ

SORU: Hocam, biz çok aşık olup büyük bir tutkuyla evlendik. Ancak kızımızın doğumundan sonra ikimizde de cinsel isteksizlik oldu. Hatta eşimde ereksiyon sorunu da var. Terapiye gideceğiz ancak ben kadın doktor isterken eşim erkek doktor istiyor. Neredeyse 1 yıldır bu konuda uzlaşamadığımızdan erteliyoruz. Ayrı ayrı çözebilir miyiz bunu?

Haberin Devamı

CEVAP: Yaşadığınız süreçten geçen çok fazla çift var maalesef. Uyarılma ve istek sorununuz varken kuruluk da ereksiyon problemleri de olağan. Ancak tabii ki çözümlemelisiniz. Doktor seçimine gelince; doktorun cinsiyeti yoktur. Elbette siz daha güvende ve rahat hissedeceğiniz herhangi bir doktoru seçebilirsiniz, kriteriniz cinsiyet, mezuniyet ya da başka şey olabilir. Ama yine de bilmelisiniz ki karşınızdaki kadın ya da erkek doktor, sizi aynı görüyor. Sorununuzu, sizi, fiziksel ve ruhsal koşullarınızı tıbbi yardıma ihtiyacı olan bir danışan bir hasta olarak görüyor. Doktorun kafasında kıyas olmaz, ötekileştirme olmaz, kınama, yadırgama olmaz. Fakat sonuca gelirsek ertelemek yerine iki ayrı uzmandan destek alabilirsiniz. Çift terapisi birinci önerimdir. Ama diyelim olacak gibi değil; ayrı ayrı destek almanızın sakıncası yok. Fakat süreçleriniz hakkında bilgi alışverişinde bulunun. Jinekolojik ve ürolojik muayeneyi de atlamayın.

Erkekler utanınca

KÜÇÜK BİR İLÇEDE YAŞIYORUZ
EŞİM ERKEK JİNEKOLOGA GİTMEMİ İSTEMİYOR

SORU: Hocam, biz küçük bir ilçede yaşıyoruz ve tek jinekolog var, o da erkek. Benim doğum sonrası vajinal kuruluğum başladı ve en ufak temasta kızararak tahriş olup kanamaya kadar gidiyor. Ancak eşim erkek doktora gitmemi istemiyor. Acaba önerebileceğiniz bir şey olur mu?

CEVAP: Eşinizin sınava hazırlanıp tıp okumasını öneririm. Kızmayayım diyorum ama arkadaşlar, seçme şansınızın olmadığı noktalarda, sağlık sorunu yaşayan birini kendi istekleriniz, düşünceleriniz nedeniyle bu soruna mahkum edemezsiniz. Çözüm üretmek zorundasınız. Erkek doktor istemiyor musunuz; tutacaksınız elinden birlikte kadın doktor olan bir ilçeye gideceksiniz. Öyle oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz da ceremesini kadın çekiyor. İleri derecede vajinal kuruluk için muayene mutlaka yapılmalı. Belki hormon testlerine ihtiyaç duyulacak, belki ciltle ilgili başka bir sorundan şüphelenilecek, belki yeterince uyarılsanız böyle bir sorununuz yok, belki yalnızca kayganlaştıcılarla çözülebilir durumda. Ama mutlaka doktor görmeli.

Haberin Devamı

Erkekler utanınca

EŞİMİN CİNSEL SORUNU VAR BENİ SUÇLUYOR ÇOK İNCİNDİM

SORU: Hocam, eşim erken boşalma nedeniyle üç ayrı doktorda tedavi gördü. Kısa süreliğine düzeliyor ama sonra yeniden oluyor. Gittiği son doktor, “Sizi eşinizle görmek isterim” demiş. Sinirlendi, beni asla götürmedi ama suçu bana atıyor. Senin yüzündenmiş meğer diyor. Çok incindim. Gerçekten benden kaynaklanıyor olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Doktor sizden kaynaklandığını söylemiş olamaz, çift terapisine başlama ya da yönlendirme amaçlı iletilen bir talep olduğundan eminim. Erken boşalma, tek başına partner kaynaklı bir sorun değildir. Sadece çiftlerin çeşitli egzersizler, denemelerle bunu bertaraf etmesini sağlamayı denediğimiz durumlar vardır, yani sizin desteğinizin gerekeceği durumlar. Cinsel sorunların, kısmen de olsa aradaki uyum ve cinsel iletişimle ilgili olabildiğini biliyoruz. Ancak partneri yüzünden erken boşalan erkekler diye bir başlığımız yok. Sizin de eşinizin de ilişki sırasında pozitif, negatif olarak değerlendirdiği şeyler, ortak haz kümesi, ittirici güçleriniz, üstünde durulması gerekenler; bunlar konuşulduğunda yol haritası için yardımı olur. Eşiniz iyi hissetmediği için bu kolay yolu seçiyor muhtemelen, onu anlıyorum. Ama çözüm bu değil ve bu çözümden uzaklaştırır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder