Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Genital estetik hiç biter mi?
HABERİ PAYLAŞ

Genital estetik hiç biter mi?

Genital estetik, toplumda kabul göreli epey oluyor. Ancak hakkındaki sorular bitmiyor elbette. Herkesin derdi başka; herkesin genital bölgesi en iyi olmayı ve herkes mutlu eden bir genital bölgeyi hak ediyor.

ENFEKSİYON OLABİLİR Mİ?

SORU: Hocam, ben 2018’de genital estetik ameliyatı oldum; dış dudaklarım küçültüldü. Çok da memnundum. Ancak şimdi bir şişlik var ve kızararak ağrıyor. İçeriden sızlama gibi bir ağrı. Aslında şişlik tek tarafta ama bazen diğer taraf da şiş gibi oluyor. Vajinoplastinin içeriden enfeksiyon yapması ya da eski haline gelmesi gibi bir şey mi bu?

Haberin Devamı

CEVAP: Ameliyatınızın üzerinden 5 yılı aşkın süre geçmiş. Bir şey olacak olsa şimdiye kadar olurdu. Hem zaten genital estetik operasyonları, doğru biçimde yapıldıklarında sıcağı sıcağına da olumsuz reaksiyon vermezler. Biz vajina dış kısmında şişlikleri, sıklıkla bartolin kisti nedeniyle görürüz. Uyarılma sırasındaki salgı, vajinaya salınamadığında bartolin kistleri oluşur. Çoğunlukla tek bazen de iki tarafta görülebilir. İçerisi sıvı dolu olduğundan iltihaplanması, enfekte olması mümkün. Muayene olmanız gerekiyor. Enfekte olmuşsa tedavi edilir, boşaltılır. Elbette bu afaki bir bilgi. Mutlaka doktorunuz görmeli.

İDEAL ÖLÇÜ KAÇ SANTİMDİR?

SORU: Hocam, vajina dudaklarım bana büyük ve iri geliyor. Sizce ideal vajina dudağı kaç cm olmalıdır? Normal mi diye anlamak için nasıl ölçebilirim?

CEVAP: Canım güzel hastalarım, güzel kadınlar; ne yapacaksınız, elinize mezura alıp dudaklarınızı mı ölçeceksiniz? Yapmayın rica ediyorum. Erkeklerin penis ölçmesi bitti, sıra bize mi geldi? Bana göre ideal ölçü diye bir şey yoktur. Bilimsel veri ışığında aydınlatayım; önden arkaya 7-9 cm, genişliği ise genelde 2-4 cm arası olur. Ama bu bir şey ifade etmiyor bana kalırsa. Vajina da burundan farklı değil çünkü. Vajinanın yapısı, rengi; genetik yapınıza, yaşadığınız coğrafyaya, ırkınıza, yaşınıza, kilonuza göre değişir. İdeali; kuruluk yaşamayan, acı, ağrı vermeyenidir. Gözünüze bir anomali mi çarptı, bir gariplik mi hissediyorsunuz, hemen ayna yardımıyla muayene ediyorsunuz kendinizi, sonra da doktora başvuruyorsunuz. Şu gayet mümkün; vajina dudaklarınız estetik olarak sizi tatmin etmiyor ve başka türlü görünmesi halinde memnun olacaksınız; genital estetik yapan bir jinekoloğa başvuruyor ve birlikte değerlendiriyorsunuz.

Haberin Devamı

DOLGU NASIL YAPILIYOR?

SORU: Hocam, anladığım kadarıyla vajina dudakları genelde küçültülüyor. Benimse tam tersi büyütülmesine ihtiyacım var. Etsiz ve cılız bir görüntüsü var. Hem kafama takmaktan hem de çok zayıf olmamdan sanırım. Bu da mümkün mü? Ve dolgu neyle yapılır, botoxta kullanılan maddelerle mi?

CEVAP: Merak etmeyin, dış dudak dolgusu çok sık tercih edilen bir şey. Vajina dış dudağına iki tür dolgu mümkün. Biri hyaluronik asit dolgusu. Bunun geçerliliği 6-12 ay arası oluyor ve tekrarlanması gerekiyor. Ancak yapısal bir şey ve daha uzun süre memnuniyetle kullanan çok hastam oldu. Bir de kalça, karın ya da bacakların iç kısmından alınan yağın vajinaya enjekte edildiği bir versiyonu var. Yağ dokusu enjekte edildiğinde gerekenden biraz fazla enjekte edilir çünkü ilk 6 ayda biraz erime olur ama sonra kalan yağ dokusu uzun zaman gider. Hangi yöntemin kullanılmasının daha uygun olduğuna muayene sonrası doktorunuzla karar verirsiniz. Botoxta kullanılan madde botoxtur. Botulinum toksindir açılımı. Yani işlem adını, kullanılan maddeden alıyor. O farklı bir şey. Vajina botoksu diye bir uygulama var ama ben hiç kullanmadım. Mantık olarak kullanmayı da tercih etmiyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder