Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Genital estetikte sonuca bakış
HABERİ PAYLAŞ

Genital estetikte sonuca bakış

Genital estetiğin 10 yıl öncesine kıyasla bu denli yayılmasından, kadınların kendi bedenlerindeki değişimleri, onların cinsel yaşamlarına yansımasını bu denli hassasiyetle gözlemelerinden, beklentilerinin oluşmasından, ileri hayallerinin olmasından çok hoşlanıyorum. Çünkü kadınların cinsel yaşamında özgüven, bedenlerinden bağımsız değil ve beden yalnızca bir görünüm değil, işlevin de kapısı. Ancak burada önemli olan, yapılması gerekenle beklentinin uyuşması ve sonucun doktoru da hastayı da tatmin etmesi. İkisinin kriterleri elbette başka açılardan bakılmaya müsait ama sonuçta aynı şeyi hedefliyorlar; yapılabilecek olanın en iyisi. Peki ona erişildi mi?

Haberin Devamı

İKİ KEZ AMELİYAT OLDUM AMA İSTEDİĞİM SONUCU ELDE EDEMEDİM

SORU: Hocam, ben iki kez genital estetik ameliyatı oldum ve hâlâ istediğim sonucu elde edemedim. Dış görünüşü beğenmiyorum. Ancak doktorum üçüncüyü yapmayacağını söylüyor. Tam olarak istediğimiz görünüme kavuşmak için en fazla kaç ameliyata izin var acaba?

CEVAP: Bu konuda bir sınır yok ama konu bu değil. İşlevle ilgili bir sorun yoksa, yapılan operasyonlarda yanlış yapılmış bir şey yoksa, beğenmemiş olmanız sizin hayal ettiğinizin aynısı olmamasıyla ilgiliyse doktorunuz yeniden operasyon yapmama kararı alabilir. Çünkü bazen bu mesele psikolojik olarak dipsiz bir yere gidiyor. Bölgenin dokusu belli, orada yapılabileceklerin bir sınırı var. Bu da değil, bu da değil diyerek sürekli oradaki dokuyla oynamak, sonucunda gerçekten olumsuz sonuçlar meydana getirebilir. Estetik operasyonların göreceli olarak değerlendirildiğini düşünürsek, hayalinizdeki şeyi net olarak bilmek mümkün mü ya da onun kesin olarak uygulanabilmesine olanak var mı; karşımıza bu sorular çıkıyor. Ha gerçekten kötü bir operasyon geçirdiyseniz, görünümde bozulma varsa, işlev olumsuz etkilendiyse elbette yapılabilir. Bunları bilmenin tek yolu güvendiğiniz bir başka hakem hekime başvurmanız. Çünkü benim gibi onlar da görmeden bir şey söyleyemez.

GÖRÜNÜM ÇOK GÜZEL OLDU FAKAT İDRAR KAÇIRMAYA BAŞLADIM

SORU: Hocam, vajinal dudak ameliyatı oldum. Dış dudaklarım aşırı etli ve yanlara doğru açıktı. Şu anki görünümünden memnunum ancak idrarımı damla şeklinde kaçırmaya başladım ameliyattan sonra. Ameliyatın üstünden 4 ay geçti. Bu normal bir yan etki mi? Geçici midir?

Haberin Devamı

CEVAP: Öncelikle bu sorular operasyonu yapan doktora soruluyor mu, bunu bilmek isterim. Çünkü 4 ay beklemeden sorulmalı, net yanıt alınmalı, tatmin olunmadıysa, sorun sürüyorsa başka doktora gidilmeli. Fazla ve ani kilo değişimleri, çoklu ve zor doğumlar, sık ve yanlış ağda uygulamaları, genetik benzeşmeler, yaş alma gibi faktörler dış dudakta sarkmaya neden olabilir. Düzeltilmesi de mümkündür, çok sık yaptığımız operasyonlardır bunlar. İçeride genişleme varsa bu da birlikte giderilir. Ancak ben bu operasyon sonrası idrar kaçırma için bir sebep göremiyorum. Yaşandığına hiç tanıklık etmedim. Belki tamamen bağımsız biçimde, tesadüfen bu döneme denk gelmek kaydıyla idrar kesesindeki bir sarkma neden oluyor ve siz ilişkili sanıyorsunuz. Ama bunu muayene olmadan bilemezsiniz. En kısa zamanda doktorunuza başvurun lütfen.

Haberin Devamı

FAZLA DARALDIĞI İÇİN İLİŞKİ SIRASINDA ACI DUYUYORUM

SORU: Hocam, ben çok komplike bir operasyon geçirdim. İdrar kaçırma, iç dudak, dış dudak, daraltma hepsini birlikte oldum. Görünüş olarak hayatım değişti, çok ama çok memnunum. İdrar kaçırma da bitince özgüvenim yerine geldi. Ama cinsel ilişki sırasında fazla daralmış olduğu için acı duyuyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP: Bunun sebebi, operasyon öncesindeki rutininize kıyasla dar olduğu için rutininizdeki değişime alışamamış olmanız da olabilir, gerçekten olması gerekenden fazla daralmış da olabilir. Ancak bunu muayene olmadan bilmek mümkün değil. Fakat tıbbi bir sorun yoksa kayganlaştırıcılardan yardım alarak deneyebilirsiniz. Belki yalnızca kurulukla ilgili bir sorunun yansımasıdır, darlıkla ilişkili değildir. Kendinize biraz zaman verebilirsiniz, genital bölgenizin yeni yapısına uyumlanmanız yakındır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder