Doç. Dr. Gökçen Erdoğan İdrarı kaçırdın ve bitti mi?
HABERİ PAYLAŞ

İdrarı kaçırdın ve bitti mi?

İdrar kaçırma operasyonları tam gaz devam ediyor ve nice hayat mutluluk dolu bir düzlüğe çıkıyor. Ama sorular ve sorunlar da devam ediyor bir yerde. Her karanlık köşe, ışığa boğulmalı, yanıtlanmamış soru, rahatlatılmamış akıl kalmamalı.

İdrarı kaçırdın ve bitti mi

ÖKSÜRÜRKEN, KOŞARKEN SORUN YAŞIYORUM

SORU: Hocam ben öksürürken, hapşırırken, koşarken, dans ederken hep idrar kaçırıyorum. Ameliyat olmak için Türkiye’ye geleceğim ancak ameliyatın ertesi sabahı dönmem gerekiyor. Dikişlerimin yaşadığım yerde alınması mümkün mü? Bir de ameliyattan ne kadar süre sonra duş alabilirim acaba? Çok ciddi terleme sorunum var ve bu benim için önemli?

Haberin Devamı

CEVAP: Çok başlı soruları seviyorum. Öncelikle muayene olmadıysanız ameliyat kararı da hâlâ alınmamış demektir. Önceliğimiz muayene. Stres tipi idrar kaçırma bu yaşadığınız. Eğer ameliyat kararı verilirse kendi adıma yanıtlayabilirim; ertesi sabah evinize dönebilirsiniz. Dikişleri aldırmak diye bir şey yok çünkü kendiliğinden eriyen materyalle dikiş atıyoruz. Eriyip yok oluyor. 48 saat sonra duş almanız mümkün. Geneli böyledir ancak tabii ki ameliyattan sonraki o ilk kontrolde yapılabilecekler ve yapılamayacakların, dikkat edilmesi gerekenlerin üstünden geçeriz. Sizi bu denli kaygılandıran bir terleme sorununuz varsa bunun için de muayene olmanızı öneririm. Bazı tetkiklerle, varsa özel bir sebebi bulunabilir. Buna uygun da tedavi düzenlenebilir.

İdrarı kaçırdın ve bitti mi

AMELİYATTAN SONRA VAJİNİSMUS OLDUM

SORU: Hocam ben idrar kaçırma ameliyatımdan sonra bazı komplikasyonlar geçirdim ve 3. gün hastaneye yeniden yattım, bir düzeltme operasyonu yapıldı. Sonra da bunun tekrarlamasından o kadar korktum ki eşimin yaklaşmasına izin vermedim. Vajinismus oldum 44 yaşımda. Yürüyüşüm bile yavaşladı. O kadar temkinli hale geldim. Vajinismus kendiliğinden geçer mi, ne yapabilirim? 7 ay oldu, tam iyileşme gerçekleşmiş midir?

CEVAP: Bütün operasyonların komplikasyon riski vardır elbette ama bu epey düşüktür, operasyonlarımda yaşanmadı. Sizin ne yaşadığınızı tıbbi olarak bilmiyorum, yorum yapmam doğru olmaz. Geçmiş gitmiş olduğunu umuyorum. 7 ay uzun bir süre. Tam iyileşme gerçekleşmiştir. Vajinismus musunuz bunu ancak muayenede anlarız ama kaygı, korku, çekinme buna sebep olabiliyor ve yaşın bir önemi yok. Kaygınızı azaltıp durumu düzeltmek tabii ki mümkün. Travmalar vajinismusun başlıca sebebidir ve sizin travmanız da operasyon sonrası yaşananlar ve onların yeniden yaşanması düşüncesi olmuş. Kesinlikle çözülebilir bir sorun. En kısa zamanda uzman desteği almalısınız. İdrar kaçırma sorununuzdan da kurtulmuşken gönül rahatlığıyla sevişemezseniz üzülürüm. Lütfen ihmal etmeyin ve tedavi için adım atın.

Haberin Devamı

İdrarı kaçırdın ve bitti mi

SEKS SIRASINDA İDRAR KAÇIRIYORUM

SORU: Hocam ben seks sırasında idrar kaçırıyorum. Ama onun dışında öksürürken hapşırırken kaçırmıyorum. İlişkiye girdiğimde 10 ilişkinin 7’sinde kaçırıyorum. Evliyim, eşim sorun etmiyor ama ben yine de rahatsız oluyorum. Bu da ameliyatla çözülebilir mi?

CEVAP: Seks sırasında idrar kaçırma dediğiniz şeyin idrar kaçırma olduğundan tam emin olmak gerek öncelikle. Çünkü bazen vajenden gelen sıvılarla karıştırılabilir. Ya da orgazm sırasında mesane kaslarınızın ani kasılması, idrar kaçırmayla sonuçlanıyor. Her halukarda muayene şart. Ve tabii ki egzersiz, ilaç, ameliyat her idrar kaçırmada uygulanan prosedürler burada da kullanılabilir. Yeter ki ne gerektiğini tespit edelim. 10 ilişkinin 7’si rahatsız edecek bir oran tabii ki. Ama 10 ilişkinin 1’inde de muayene olmalıyız. Çünkü idrar kaçırmanın azı çoğu yoktur.

Haberin Devamı

İdrarı kaçırdın ve bitti mi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder