Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Ne oluyor bu erkeklere?
HABERİ PAYLAŞ

Ne oluyor bu erkeklere?

Sizsiz olmuyor ama sizinle de bazen zor oluyor. Bizi biraz anlayın diye, neleri nasıl etkilediğinizi görün ve aklınızda, kalbinizde bir ışık yansın diye. Bu köşe bugün erkeklere.

DİŞİLİK OKULU EĞİTİMİ ALACAĞIM EVLİLİĞİME FAYDASI OLUR MU?

SORU: Hocam, eşimle ilişkim 2 yıldır çok kötü. Birbirimizden çok uzaklaştık. Ben işten ayrıldım ve çok kilo aldım. E her gün iş için evden çıkmayan biri, kendine çok da özenemiyor. Yorulmuşum bir de. Ama toparlayacağım. Dişilik okulu eğitimleri için görüştüm. Bütçeleri yüksek ama ayırabilirim. Sizce evliliğimize faydası olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP: Bir evlilikte, iki insan birbirinden uzaklaşıyor ve tek sorumlusu, yıllarca çalışmış, yorulmuş, şimdi biraz dinlenmek isteyen ve fiziksel ‘kusursuzluk’tan uzaklaştığı düşünülen kadın mı oluyor? Yapmayın lütfen. Kendinize en başta kendiniz için bakın tabii. Ama her günkü saçı, makyajı yapmamanız ve beslenme düzeniniz değiştiği, fiziksel aktiviteniz azaldığı için kilo almanız normal. Sağlığınız için spor yapın ya da güzel beslenin o ayrı ama tabii ki bir ilişkinin günah keçisi bunlar olamaz. Dişilik okulları da çil yavrusu gibi çoğalıyor. Bir iki sertifika alan herkes fahiş fiyatlara eğitimler vermeye başlıyor. Kimin okuludur, bu kişinin eğitimi nedir; bir bakın. Benim tavsiyem, gerçek uzmanlardan evlilik/ çift terapisi almanızdır. Kocalar göbeklenince hiç de kalkıp has erkeklik okullarına yazılmıyorlar çünkü. Sorumluluğu paylaşın ve mutluluğunuz için uğraşın

Ne oluyor bu erkeklere

YAPISAL SORUN YÜZÜNDEN DİŞLERİMİ YAPTIRIYORUM EŞİM GURUR KIRICI ŞAKALAR YAPIYOR

SORU: Hocam, ben dişlerimi yaptırıyorum. Çocukluğumdan süregelen ve damağımla, kemik yapımla ilgili bir sorundan dolayı ağrılı, zor bir süreç oluyor. Eşim benimle alay ediyor. Öyle anlık şakalar değil. Nenelere benzediğim için soğuduğunu söylüyor ve gerçekten gurur kırıcı şakalar yapıyor. Gülemiyorum artık. Ağzımı bile açamıyorum. Psikolojim çok bozuldu. Evden çıkmaz oldum. Ama psikolojik destek almaya yetecek param yok. Bunu kendi içimde nasıl aşabilirim?

CEVAP: Sizin vasıtanızla hatırlatmış olayım; online olarak çalışan ve yüz yüze seanslardan daha ekonomik koşullarla hizmet veren psikolojik destek platformları var. Araştırmanızı öneririm. Ben dost tavsiyesi verebilirim. Fiziksel şartlarımız ve özelliklerimizle, geçici olsun kalıcı olsun, alay edilmesi kabul edilebilir bir şey değil tabii ki. Yeterli olgunlaşmayı göstermiş kimse de yapmıyor zaten böyle şeyler. Sürecin sonunda çok güzel dişleriniz olacak, çektiğiniz ağrılara değecek. Ama öyle olmasa dahi, kimsenin özgüveninizi kırmasına izin vermeyin. Hoşlanmadığınızı çok açık biçimde söyleyin ya da yazın. Bunların şaka olmadığını öğrenmek için biraz geç kalmış ama önemli değil, hâlâ öğrenebilir. Nasıl kırdığını anlayınca yaptığı yanlışın farkına varacaktır. Ama anlamaması halinde mesafe koyabilir hatta ufak bir greve gidebilirsiniz, ev işlerinde mesela. Kendinizi yıpratmayın lütfen. Sizin kim olduğunuz kimsenin beğenisine bağlı değil. Her halinizle güzelsiniz.

Haberin Devamı

TV KARŞISINDA YEMEK YİYEN ÖZENSİZ KOCAM SAÇ EKTİRDİ SPORA BAŞLADI

Haberin Devamı

SORU: Eşim birkaç ay öncesine kadar işten eve gelip kumandayı alan, yemeğini bile tv karşısında yiyen, hareketsiz, özensiz biriydi. Son zamanlarda büyük değişim başladı. Önce saç ektirdi, sonra spora başladı. Kılık kıyafeti değişti, gençleşti. Bana karşı ilgilidir. Hâlâ öyle. Evden çıkış, eve dönüş saati bellidir. Görüntülü arama yapmayı çok sever. Aldattığına ihtimal vereceğim bir şey de yaşanmadı. Ama bu değişimi neye borçluyuz, kafamı kurcalamıyor da değil.

CEVAP: Yanıtını asla kesin olarak bilemem tabii ki. Ancak başka bir kadın olduğu anlamına gelmez. Çok güçlü başka bir ihtimal daha var; andropoz. Bu dönemde erkekler, hayatın geçip gitmek üzere olduğunu ve zamanın hızını, etkilerini fark ediyorlar. Kelleştiklerini, göbeklendiklerini, yağlandıklarını, yaşamadıklarını... Değişmeye, gezmeye, karşı cinse daha çok ilgi duymaya başlıyorlar. Hayatla arayı kapatmak ister gibi. Aslında amaç başka bir kadını etkilemek değil de bir kadın için hâlâ var olduğunu, etkili olduğunu anımsamak. Ya da şöyle olabiliyor; iş hayatında etraflarını genç, dinamik erkekler sarıyor, yeni nesille temas ediyorlar. Kendilerini kıyaslıyor ve bir değişim rüzgarına kapılıyorlar. Eksik kalmama arzusu peydah oluyor. Bence gözünüz açık olsun ama daha çok tadını çıkarmaya odaklanın. Giyinin, gezin, tozun, mutlu olacağınız şeyler yapın birlikte. Ondan aşağı kalır yanınız olmadığından eminim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder