Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Oyun oynamayı sever misiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Oyun oynamayı sever misiniz?

Yetişkinler de oyun oynar, onların da oyuncakları vardır evet. Yeter ki doğru oyun arkadaşını ve oyuncakları bulsunlar.

Oyun oynamayı sever misiniz

EŞİM SEKS OYUNCAKLARI İSTİYOR

SORU: Hocam, eşim son zamanlarda sürekli seks oyuncakları alalım diyor ama ben 38 yaşındayım ve daha önce asla böyle bir şey kullanmadım. Neden birden bire böyle bir şey istediğini düşünmeden edemiyorum. Ve asla kullanamam, utanırım. Ne yapmam gerekir?

CEVAP: Seks oyuncağı kullanmak asla kötü bir şey değil. Erkekler, kadınlara nazaran daha çok ilgi duyuyor bu oyuncaklara. Ama kullanılınca kadınlar da erkekler kadar seviyor. Love ring, paddle, pasties, smartballs, gag, seks zarı, body bouncer en çok tercih edilenlerden. Kısa bir internet gezintisiyle ne olduklarına bakabilirsiniz. Ayrıca cat suits başta olmak üzere pek çok fantezi kostümü de var. Birden istememiştir de zamanla, istemek zorunda kalacağı ihtiyaç seviyesine gelmiştir belki de. Yıllar içinde cinsel hayatımız monotonlaşıyor, bu bir gerçek. Yeni bir şeyler denemenin zararı yok. Birlikte bakabilir, seçebilir, deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Oyun oynamayı sever misiniz

İRİ KABARCIKLAR OLUŞTU

SORU: Hocam, tatilde, kimsenin bizi tanımayacağından emin olduğumuz bir yerde seks oyuncağı alıp kullandık. O an çok eğlenceliydi ama sonra benim genital bölgemde iri kabarcıklar oluştu ve bir sönüp bir tekrarlıyor. Yazdan beri yüzümüz gülmedi. Doktora gidip anlatmaktan utanıyorum. Sebebi ne olabilir acaba?

CEVAP: Net sebebi bilmek için muayene şart ve doktorlardan utanmak için hiçbir sebep yok. Seks oyuncakları kullandığını ya da fantezi yaptığını söyleyen ilk ve son hasta siz değilsiniz. İhmal edilmemesi gerekir. Seks oyuncakları, alışverişine en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden. Ne kullandığınızı tam bilmiyorum, genel bilgi vereyim. İnsan anatomisine uyumu, ergonomikliği ve yüzde 100 tıbbi malzemeler ile üretilmesinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını unutmayın. En büyük tehlikenin, ürünlerin içerdiği ‘phthalate maddesi’ olduğu belirtiliyor. Bu madde, kanserojen özelliğiyle insan sağlığı açısından ciddi bir tehlike. FDA onayı olmayan ürünler; yara, yırtılma ve tahrişlere neden olmakla kalmayıp kanser riski de taşıyor. Bir hekim olarak kötü ihtimalleri de belirtmeliyim. Ancak seks oyuncaklarını, doğru seçildiklerinde kesinlikle öneririm. Alerjiniz olan bir madde içerdiği için ya da kullanım hatasından kaynaklı tahriş de olabilir. Enfeksiyon ihtimali de yüksek. Lütfen muayene olun.

Haberin Devamı

Oyun oynamayı sever misiniz

JELE ALIŞTIK SORUN OLUR MU?

SORU: Hocam, cinsel ilişkide hiçbir sorunumuz yok. 6 yıldır her gün daha mutluyuz. Kayganlaştırıcı jel denemiştik ve çok sevdik. Artık değişik kokularda jeller alıp birlikte oluyoruz. Buna fazla alıştık. Acaba bir zararı olur mu? O olmadan ilişkiye girmeye kalksak sorun yaşar mıyız?

CEVAP: Kayganlaştırıcı jeller, bilinen, onaylı markalardan olduğu, klinik testleri, onayları tam olduğu ve sizin de içeriğindeki maddelere alerjiniz olmadığı sürece zararlı değil bilakis yararlıdırlar. Kendinize böyle bir oyun bulmanız hoş. 6 yıldır her gün daha mutlu olmanıza da bayıldım, dilerim hep böyle gider. Ancak bir şeyi de belirtmeliyim; cinsellikte en dikkat ettiğimiz şey, partneriniz dışında hiçbir şeye bağımlı olmamanızdır. Kötü bir partnere bağımlı olmayı da onaylamayız tabii. Ancak demek istediğim şu “onsuz olmuyor” dediğiniz bir şey olmamalı. Yani önerim odur ki arada jelsiz de olsun, bu da oyunun bir parçası olsun.

Haberin Devamı

Oyun oynamayı sever misiniz

KOCAM ÇOK MONOTON

SORU: Hocam, eşimden daha istekli bir kadınım. Çok meraklıyım, fantezileri severim, yeni pozisyonlar, oyuncaklar denemek isterim. Eşim ise çok monoton. Bu yüzden ona bu konuyu hiç açmadım. Çünkü yadırgayacağını düşünüyorum. Ama yaşım geçmeden de deneyimlemek istiyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP: Libido gizlenebilen bir şey değil. Yani eşiniz de sizin farkınızdadır. Erkekler, bu tür şeylere pek hayır demiyorlar, şşş aramızda kalsın. Başta çekince gösterebilir, şaşırabilir belki biraz ama sonra hoşuna giderse eşlik edecektir. Onu teşvik edebilirsiniz. Ayrıca ilişkiniz ve seks iki kişilik; dolayısıyla sizin istediğiniz gibi de olmalı. Söylemenize gerek yok ki, fanteziniz neyse onun için gerekli olan hareketi, alışverişi yapın ve oyunu başlatıp onu da dahil edin. Daha fazla hazza hayır diyen birine, hele de erkeğe hiç rastlamadım. Kesinlikle denemeye değer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder