Dr. Haydar Dümen Kara bulutlar çökerse
HABERİ PAYLAŞ

Kara bulutlar çökerse

Kan korkusu gençlerin ruhuna zarar veriyor. Hem erkekler hem kızlar kızlık zarı yüzünden bunalıma giriyor, aileler birbirine düşüyor. Gençler burada iş size kalıyor, dikkatli ve özenli olun. Kimseyi üzmeyin. Flört edin, gezin, dolaşın ama cinselliğe kapılıp da çöken kara bulutlarla uğraşmayın.

BÖYLE SORU YOK!

İleri gitmek istemiyorum

18 yaşında kızım. Uzun süreli bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor ya da “Sevişelim” diyor. Ben ileriye gitmek istemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, bu soruyu arkadaşına sor. Baktın tatmin olmadın, annene danış. O senin en yakının. O da olmazsa baban var, halan var. Bu soru hayatını ilgilendiriyor. Senin 20 yıl sonraki sorumluluğunun altından ben nasıl kalkarım? Zaten kale duvarı aşılmış, geride burçlar kalmış. Bir adım sonrası etli lahana dolması. “Hocam yap dedin, yaptım, vallahi suçsuzum” dersen, iki damla da gözyaşı dökersen, sen erersin muradına, biz çıkarız kerevetine. ‘Hayır hayır’ diye bağırmaktan sesim kısılıyor. Kısılana kadar duy, kısıldıktan sonrasına karışmıyorum.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Krem kullansam mı?

23 yaşındayım. 1.77 santim, boyunda, 76 kiloyum. Penisimin ereksiyon hali 9 santim. Krem kullansam büyür mü? Ameliyat istemiyorum. Yardım edin.

Boy ve kilo ideal değerli okurum. Kendine iyi bakmışsın. Aynen devam et, kilo alma. Ereksiyon hali de 9 santimmiş, yeterlidir. Krem kullanmaya hiç gerek yok. Ameliyat istememen çok doğru. Çünkü dert yani şikayetin yok. Kremin bir faydası olmaz. Bırak seninkini kendin haline, o ne yapacağını senden iyi bilir. Sorun istediğini bulmanda. Onun da zamanı geliyor. Aç avucunu kuş konsun, o da hangi dala konacağını biliyor.

Titremeye başlıyor

Kız arkadaşımla beraber olmaya karar verdik. Kız arkadaşımın ilk denemesi olacak. Daha öpüşürken sevgilim heyecanlanıp kendinden geçiyor, titriyor. Bunu nasıl çözeriz?

Değerli okurum, titrer tabii. Anasının kuzusu, heyecanlı üstelik. Kızımız hem titrerim hem de isterim diyor da, alacağının ne olduğundan emin değil. Bir taraftan merak ediyor, bir taraftan hesap yapıyor. Alıp vere seni bir kafese alsa, yani sen onun sevgilisi olsan, 10 yıl sonra evlenseniz. İki çocuk, ufak daireniz... ‘Geceler sevgilimin ve benim’ diyecek, bu karar da onu kuyunun dibine itecek. Değerli okurum, ipin ucu senin elinde. Çok titretme be yavrum, rahat bırak şu garip kızı.

Haberin Devamı

***

Zarım esnek mi?

20 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Az da olsa penisi vajinama giriyor, kanama olmuyor. Acaba kızlık zarım esnek olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, esnettin. Bu erkekle evlenirsen kanamayacak. Başkalarıyla da kanamayacak ama ola ki penisi çok büyük olan biri çıkarsa belki kanayabilir. Saat kendi yönünde tıkır tıkır işliyor. Saati kuran da sizsiniz. Zamanı ayarlayan da.

İsteksizlik var

25 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. 1.5 yıl önce doğum yaptım. Doğumdan sonra cinsel isteksizlik, kuruluk oldu, çaresi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, doğum yapmış pek çok kadında görülen bir sorun bu. Tıpta her şeyin çaresi vardır diye genelleme yaparsak elbette çaresi var. Başımız ağrısa doktora gideriz de bu çok önemli sorunlarda doktora gitmeyi içimize sindiremeyiz. Bir profesyonel yardıma ihtiyacın var. Kendini cinsellikten soğutma.

Haberin Devamı

Zevk almıyor

33 yaşındayım. 6 yıllık evliyiz. Eşim son 3 aydır ilişkiden hiç zevk almadığını söylüyor. Ve bu durumdan korkuyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, bunlara geçici sessiz dönemler diyoruz. Ruh ve beden kendini dinlenmeye alıyor, anlayacağın yeni bir enerji topluyor. Bize göre 3 ay son sınır. Nedeni bir araştırılmalı ve elbette çare bulunmalı. Önce kadın doğum uzmanına sonra da bir psikiyatriste.

Benim terk etti

21 yaşında kızım. Geçen yıl biriyle birlikte oldum, kan gelmedi. Sevgilimden kan gelmediği için beni terk etti. İleride evlendiğim zaman eşime ne diyeceğim diye düşünüyorum. Ne olur bana bilgi verin.

CEVAP

Sevgili okurum, düşünecek bir şey yok. Sadece “Esnek” dersin. Kesinlikle esnek olduğuna inanıyorum. Bu sana doğanın bir azizliği. Ne iyi ne de kötü, komplekse girme. Sağlam dur ama bu böyle diye de onunla, bununla da fazla deneme.

Nasıl uzar?

32 yaşında, 90 kiloyum. 1.73 boyundayım. Penisi nerede ve ne şekilde uzattırabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, önce boyunu yazsaydın. Ameliyatla 1-2 santim büyüyor. Aslında pek beklediğinizi bulamıyorsunuz. Ve çok usta birine yaptırmanız gerekiyor. Tabii biraz maliyetli bir iş. Gerçekten gereği varsa, tıbben, doktor olarak kafamıza uyarsa sen kararı verirsin, biz de zamanı gelince devreye gireriz.

Sorun yaratır mı?

18 yaşındayım ve penisim 23 santim. Acaba bu ileride sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, yaratır. İdareli kullanmayı öğreneceksin, bir de kendine uygun bir eş seçeceksin. Onun isteklerine uyacak, boynunu eğeceksin, başka çıkar yolu yok.

Zevk almıyorum

21 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdiğim zaman zevk almıyorum. Çünkü vajinası çok geniş. Bunun için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, daralttır o zaman. Tabii ki zor iş. Hem de seni ilgilendirmez. Çünkü eşin değil. İş bana şikayete gelmişse ilişkiniz sona ermiş demek. Yavaş yavaş incitmeden kızı terk et. Böylece umut urganına onu serme. Kanına da daha fazla girme.

Neden geri döndü?

2 ay önce erkek arkadaşımla birlikte oldum, kan gelmedi. İkinci birlikteliğimizde geldi ama sevgilim inanmadı, “Zaten yoktu” dedi. Bir ay sonra barıştık. İnandığı için mi döndü yoksa cinsellik için mi? Ne önerirsiniz?

CEVAP

Güzel kızım, olayı en iyi sen biliyorsun. O gün gelmedi de sonra geldi. Onun dışında da gelebilir, hiç de gelmeyebilirdi. Ona göre seninkisi evlenseniz bile aklında bu soruyu taşıyacak. Doğası öyle. Eğer şu mektubu okusa, beni dinlese, biraz insanlığı bilse, seni üzmezdi. Çıkar için sana dönüyor, bütün bunları bilerek kendini de ezdirmeyerek duruma bak bakalım.

Vajinam çok büyük

18 yaşında kızım. Vajinam çok büyük, normal mi? İleride evlenince sorun olur mu? Hiç ilişkiye girmediğim halde neden büyük?

CEVAP

Sevgili yavrum, yapısal özellik. Normaldir. Kimilerinde böyle, kimilerinde öyle olur. Ama erkekler pek buna bakmazlar. Kendi haline bırak. Komplekse girme yani kendinle barış.

Hemen sertleşiyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla buluşunca, onun elini tutunca bana bir şeyler oluyor. Hiçbir kötü düşüncem yok. Böyle zamanlarda cinsel organım hareketleniyor sonra da sıvı geliyor. Çok utanıyorum. Yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, ne zamandan beri doktorlar normal olan şeylere yardım ediyor? Bir de onları üstlenirsek yandık. Daha ne istiyorsun? Bırak kızı, başını omzuna koysun. İkiniz de harikasınız.

Moralim bozuluyor

26 yaşındayım. Kız arkadaşımdan kan gelmedi, zaten sorun da değil. Her hafta 1 kez birlikte oluyoruz, hiç zevk almadığını söylüyor. Bu moralimi bozuyor. Evlenmeyi düşünüyoruz. Acaba ben mi yetmiyorum? Yoksa kendisini baskı altında mı hissediyor?

CEVAP

Değerli okurum, moral bozacak bir şey yok. Kızların vajinalarıyla evlenilmez. O bir bütündür. Birçok kadın vajinal orgazmı yakalayamaz. Bu onların hem psikolojik hem de organik yapılarından kaynaklanır. Evlendiğinde sen onu alıştırırsın. Cinsel konuda bu kadar da ince ayara gerek yok. İşin başındasınız. Evlilikten bir süre sonra çıkabilecek sorunlar çözümlenir.

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer bir avucunuza aklınızı, ötekine yüreğinizi koyup yola çıkmışsanız siz aşıksınız. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder