Dr. Haydar Dümen Orta yolu bulsanız...
HABERİ PAYLAŞ

Orta yolu bulsanız...

Haberin Devamı

Gençler cinsellikle tanışmak için zaman kolluyor. Çoğu kez mastürbasyona başvuruyor ve sayısı abarttıkça abartıyorlar. Bu alışkanlık yaptığı zaman cinsel hayata geçiş zor oluyor. Ortayı bulun, abartıp aşırıya kaçmayın ki cinsel hayatınız zehir olmasın.

Karşı cins ilişkiye girmiyor
18 yaşındayım. Cinsel organım 19 santim. Büyük olduğu için için karşı cins benimle ilişkiye girmeye korkuyor. Buna nasıl bir çözüm üretebilirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, onun çözümüne partnerin karar verecek. Benim böyle bir yetkim yok. Siz bilirsiniz.

Bir türlü sertleşme olmuyor, neden?
Cinsel organım sertleşmiyor. Mastürbasyonda da, ilişkide de ereksiyon olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP
Değerli okurum, hepinize sesleniyorum ki şu yaş olayını unutmayın. Bu konularda yaş, ormanda kaybolmuş birinin pusulası ya da denizdeki geminin rotası gibidir. Bu olmayınca hayali konuşuruz. Oysa ben sizlerle hiç hayali konuşmak niyetinde değilim. Durum dediğin gibiyse çok ciddi. Kim bilir neyin nesi var? İşte bunu uzman arkadaşlar, son model makinelerle de inceleyerek teşhis koyup seni tedavi edecekler. Bekleme ve durma, zaman aleyhine işler.

Ne kadar uzar?
30 yaşındayım, penisim 9 santim. Sevgilimi mutlu edemeyeceğim diye korkuyorum. Ameliyat olsam ne kadar uzar?

CEVAP

Değerli okurum, şu boy meselesine değinelim. Sadece ameliyatla belki 1-2 santim uzar. Eşinin mutluluğu, senin hormonal sistemin, duyguların, bu konudaki tecrüben her neyse önemli bir konudaki kesin karar, bir uzmanla bire bir konuşup ona görünmendir.

İlk kez oldu ama...
Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Ne kan geldi ne de acı hissettim. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım ama benden kan gelmedi. Sonradan halsizlik veya acı da hissetmedim. Hâlâ kız mıyım kızlık zarı esnek olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, esnek de olsa kızsın, olmazsa da kızsın. Sorun o değil. Sorun artık ruhun kız değil. Daha doğrusu bakire değilsin. Ne oldu şimdi? Kızlık zarı duruyorsa sen kimlik bakımından çok mu farklı olacaksın? Sana sen lazımsın. Acı duymaman, partnerinle cinselliğe uygun yapısal özelliğinle ve organın kendisiyle ilgili. Daha ne istiyorsun?

Canım acıdı
Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisin yarısı vajinama girdi, canım çok yandı. Kan gelmedi. Acaba zarım esnek mi yoksa evlendiğimde kan gelir mi?

CEVAP
Değerli okurum, birleşmede vajinan esnedi. İlerideki bir birleşmede penisi çapıyla da ilgili olarak kanayabilir de kanamayabilir de. Esnekse “Esnektir” diyeceksin.

Daha önce ilişkiye girmedim
17 yaşındayım. Daha önce kimseyle birlikteliğim olmadı. Kız arkadaşımla birlikte olmayı düşünüyoruz. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Sevgili yavrum, anandan doğduğun gün mü başlayacaktın bu işe? Yaşın ne, başın ne? Bu konudan fena halde canın yakar.

Baldırıma ağrı giriyor
17 yaşındayım. Günde 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Baldırlarıma aşırı bir ağrı giriyor. Bunun nedeni nedir veya nasıl düzeltilir? Lütfen bana yardım edin.

CEVAP
Değerli okurum, geçen Kurban Bayramı’nda alıcı ve satıcıların el ele tutuşup pazarlık etmelerini gördün sanırım. Uzat elini, pazarlık için geç karşıma. Teklifim: Her gün değil de gün aşırı. Kabul mü? Direnme be kardeşim. Ben sana bunu iyilik olsun diye yapıyorum. Hadi hayrını gör, tamam mı? Allah razı olsun.

Benden kan gelmedi
18 yaşında kızım. Küçükken büyük bisiklete binmiştim ve cinsel organıma sert darbe almıştım. Kan gelmişti. O zaman annem “Kızlık zarı bozulmamıştır” demişti. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kan gelmedi. Acaba bozulmuş mudur? Sevgilim bana inanmadı. Ne olur yol gösterin.

CEVAP
Sevgili okurum, ister inansın, ister inanmasın. Can senin, hayat senin. O ne oluyor ki. Arkanda dağ gibi anan ve yanında Himalayalar gibi bir doktorun var. O kanama kızlık zarıyla ilgili değildir. Dışarıdan çarpmalarla zar bozulmaz. Çünkü içeride saklıdır, bari bunu akıl edin.

Cinsel organımın eğriliği düzelsin istiyorum
18 yaşındayım. Penisim aşağı doğru eğik duruyor. Onu düzleştirmek istiyorum. Acaba yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP
Değerli yavrum, biraz büyü. Penisi kullanma zamanın gelsin, şimdi penis uslu uslu yerinde dursun. Eğrilik operasyonla düzelir.

Kızlardan gözümü alamıyorum
17.5 yaşındayım. Haftada 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Dışarı çıktığımda da gözümü kızlardan alamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP
Değerli yavrum, haftada 5 mastürbasyonu 3’e indir. Kızlara insancıl, çaktırmadan bakmaya devam. Hayat sana dersini verecek. Hadi bakalım biraz coşkulu da olsa gençliğini böyle yaşa.

Hiç zevk almıyorum
30 yaşında kadınım, evliyim. 10 yıldır seks hayatım var. Hiçbir ilişkiden zevk almadım. İstek var ama haz yok. Ömür boyu böyle mi kalacak?

CEVAP
Sevgili okurum, biz psikiyatırlar başımız sıkışınca hemen Freud’a başvururuz. Muhterem pirimiz, ‘Soğuk kadın yoktur, kadının ateşini yakamayan erkek vardır’ der. Seni bilmem ama ben en azından bu sözün yüzde 50’sinin size uyduğunu sanıyorum. Bu yolda gidersek, partnerin de masaya yatırılması gerekiyor. Eşin de “He” derse, ne koparırsak kâr gibi el ele, bir psikiyatri uzmanına gidersiniz. Elden gelen yardım yapılır. Eksiklikler varsa tamamlanır. Başka türlü lafla bilimin gemisi değil, teklifi bile yürü mez. Bu evlilik ortamı da ne yazık ki düzenli gitmez.

İlk olduğunu nasıl ispatlarım
20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte olduğumuzda kan geldi. Ama kendisi ilk kez onunla olduğuma inanmıyor. İlk onunla olduğumu nasıl ispatlarım?

CEVAP
Sevgili okurum, neyi, kime, nasıl, niçin ispatlayacaksın? Sen seni bildiğin sürece dışarıdan gazeller yolunu şaşırtır. Asfalt yoluna taş, toprak, çivi karıştırır. Bu olay senin etinin, ruhunun öz ve özel yapısıdır. Yaratılana dışarıdan kim karışır? Çünkü nasıl yaratılmışsa öyledir ve öyle kalır. Bir kız çocuğunun doğumundan 20 yıl sonra çift oluşturacağı erkeği düşünmez. Dünyadan ve anatomik yapıdan bihaber erkeklerimizin çoğu bir damla kana adeta hayatlarını adarlar. Kimileri kan olsa bile, kuşkularının güdümünde ne kendilerine ne de eşlerine mutluluk sağlarlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder