Dr. Haydar Dümen Şüphe denizinde boğulmayın
HABERİ PAYLAŞ

Şüphe denizinde boğulmayın

Kızlık zarıyla ilgili sorular bitmiyor ve zarın esnek olma ihtimali hep unutuluyor. Bazılarında ilk ilişkide zar kanayabileceği gibi, kimilerinde bu esneklik yüzünden kanama olmuyor. Bu durum daha önce ilişkiye girildiğinin kanıtı değil.

Sevgilim gebe mi?

26 yaşındayım. Kız arkadaşımla aynı yaştayız. Kız arkadaşımla adetinin ikinci ya da üçüncü günü ilişkiye girdik. Prezervatif kullandım. Sizce hamile kalmış olabilir mi? Kız “Hamileyim” diyor. Ne dersiniz?

CEVAP

Okurum, hamile falan değil. Ama bir şey yaparken de sonuçlarını hep düşünün. Nasıl mutluluğu yaşıyorsunuz faturayı da ona göre göğüsleyin, yan çizmeyin.

Haberin Devamı

Nasıl büyütürüm?

23 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bu yaşa geldim, cinsel ilişkim olmadı. Büyütmek istiyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sen hayatını 10 santimlik organa mı adadın? Her şeyine 10 santimlik organ mı yön ve yol verecek? Sana tapacak kadın zaten bulursun. Evlilik santimetrelerle ölçülmüyor bu bir. İkincisi, sadece ameliyatla 1-2 santim büyüyor. Epey büyük bedel ödeyeceksin. Sonunda çıkan boyuta baktığında çok fark etmeyeceksin. “Ya bunun neresi büyüdü?” diyeceksin.

Utanıyorum

24 yaşındayım. Cinsel organım küçük. Doktora gitmeye de utanıyorum. İlaçla tedavisi yok mu?

CEVAP

Değerli okurum, rica ediyorum, önce eline bir cetvel al, penisinin ereksiyon halini ölç, bize bildir, karar verelim. Küçük mü, normal mi? Ama şişmansan ve kasıklarında yağ birikimi varsa, onları eritirsen yağ içinde saklı kalan 2 santimlik bölüm ortaya çıkar. Sen de böylece doğallığını kazanırsın.

Boşalınca titriyorum

20 yaşındayım, birkaç kez cinsel ilişkiye girdim. Boşaldığımda titreme başlıyor, birkaç gün yorgunluktan kendime gelemiyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, sorun olduğunu sanmıyorum. Galiba fazla heyecan yapıyorsun. Spor yap, bedenin biraz gelişsin. Kilo almamaya çalış. Fazla da kendini düşünüp kafayı takma. Yaşamının bütün dilimlerini normal sınırlar içinde kullan. Gerisini doğaya bırak.

Erken boşalıyorum

23 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken erken boşalmıyorum ama ilişkiye girerken 7-9 dakika arasında boşalıyorum. Sizce sorun nedir? Bir hastalık olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hastalık değil, zamanla alışacak. Yeni bir şartlanma oluşacak. Şu anda verdiğin referanslar iyidir. Keyfine bak ve kafana takma.

Şüphe içindeyim

32 yaşındayım, 1 aylık evliyim. Eşimden ilk gece kan gelmedi. Tuvalete gittiğinde iç çamaşırında küçük bir damla kan lekesi olduğunu söyledi. Hâlâ şüpheliyim. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bu konu hakkında çok sık bilgi veriyorum. Yeni evli okurum, kızlık zarı esnekse kanama olmaz diye sürekli yazıyorum. Yaratılış gereği böyledir. O bir damla kan da kızlık zarındandı. O kadar kanadı.

Kilo ile ilgili mi?

28 yasındayım 1.90 boyunda, 93 kiloyum. Bundan birkaç yıl önce penisim daha uzundu. Şimdi cinsel organımın küçüldüğünü fark ediyorum. Acaba bu durum kilo almakla ilgili mi?

CEVAP

Değerli okurum, evet, kilo ile ilgili. Çünkü kasıkta yağ birikti.

Hiç orgazm olmadım

Beş yıldır evli kadınım. 34 yaşındayım. Eşim cinselliğe çok düşkün. Bazen bir gecede 4 kere ilişkiye giriyoruz. Ben orgazm olmadığım için mutsuzum. Artık ilişki istemiyorum. Rol yapmaktan bıktım. Ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, sanırım eşin seni bıktırdı. Hani güzel bir yemeği alışa alışa, tadına vara vara yemek başka, birkaç tabak yemek koyup “Ye diye” zorlamak başka. Sayısı çok olan birleşmelerde erken boşalma vardır. Bu da kadınlar için olumsuz rol oynar. Bir de böyle hızlı temponun içine romantizm pek girmez. Freud’un klasik bir sözü var; ‘Soğuk kadın yoktur. Kadınının ateşini yakamayan erkek vardır’. Sanırım iki yanlı bir bakış açışı, tedavi ya da yardıma ihtiyacınız var. Ana sorunun kaynağını sende değil, eşinde arıyorum.

Severek evlendik

Eşimle 5 yıldır evliyiz. Severek evlendik. Ayda bir kez, o da ben isteyince ilişkiye giriyoruz. Eşime nedenini soruyorum, bana “Sorun yok sen istediğin zaman ilişkiye gireriz” diyor. Çok üzülüyorum. Normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin psikolojik ya da cinsel ve de ruhsal yapısı çok iyi analiz edilmeli, gözden geçirilmeli. Bir şey var ortada. Haklı görünüyorsun, bir sandalda bile tek kürekle kıyıya çıkılmaz. Eşini mercek altına yatırmak gerekir ama elimizden bir şey gelmez.

Hamile miyim?

22 yaşında kızım. Sevgilimle birkaç ay önce cinsel ilişkiye girdik. Birkaç gündür midem bulanıyor. Adet günüm gecikti. Cinsel ilişkiye giriyoruz ama bende isteksizlik var. Acaba hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, olabilir. Biraz daha beklemeni öneririm. Tabii ki olmayabilir de. Bir süre sonra bir test yaptırırsınız.

Nasıl ilişkiye girerim?

Cinsel organımın boyu 9 santim. İleride nasıl ilişkiye gireceğimi bilmiyorum. Bu durum beni çok korkutuyor.

CEVAP

Değerli okurum, ileride, uygun ortam oluşunca ve sevdiğin biriyle her şey normal yürüyebilir. Penisinin ölçüsünden çok emin değilim. Zamanı gelince bir formül bulunur. Şişmansan kasık yağlarını erit. Penis 2-3 santim daha ortaya çıkar.

BÖYLE SORU YOK!

Arada öpüşmek istiyor

18 yaşındayım. Geçen yıldan beri kız arkadaşım var. Öpüşmekten ileri gitmedik. Kız arkadaşım “Öpüşmekten bıkarız, arada öpüşelim” diyor. Ben ne zaman ondan uzak olsam hep öpüşmek istiyorum. Ne yapmalıyım? Kız arkadaşımı nasıl kandırabilirim?

CEVAP

Acemi mi acemi okurum, her şey “nasıl kandırabilirim?” sözüne kadar normaldi. Hatta içinde bulunduğun duygu ve düşünceyi çok iyi anlıyor ve empati kuruyordum. Ancak bir çuval inciri berbat ettin. Kız, kibarca “yavaştan alalım” diyor. Ben sizden delikanlılık bekliyorum. Düşünceli, anlayışlı, sabırlı, sevecen bireylere dönüşmenizi istiyorum. Sense benden canım kızlarımızı kandırmak için formül istiyorsun. Ben burada tezgahta mal mı satıyorum? Yoksa yabani atların önüne azsınlar diye ot mu atıyorum? Daha 18 yaşındasın, zamanı gelince bu gaflet uykundan kalkar mısın bilmem. Ama biraz büyü de adam ol, öğren delikanlı olmayı.

GÜNÜN SORULARI

Kızlar küsüyorlar

20 yaşındayım. Çok kız arkadaşım var, çoğu da çok güzeller. Bu kızlar benimle ilişkiye girmek istiyor. Reddedince küsüyorlar. Acaba hepsiyle ilişkiye mi girmeliyim?

Okurum, senin yaptığına sözlü mastürbasyon derler. Rüyalarını süsleyen amaçlarınla gün içinde hayale dalıyorsun. Bence dediklerine kendin bile inanmıyorsun. Yerse bir de “Haydar Hoca’ya sorayım, yürüsün olmayan şanım” diyorsun. Ben de, kendi masalının başkahramanı olan hayalperest okuruma, masalın bir bölüm daha sürmesi için ‘Evet, ilişkiye gir’ diyorum. Çünkü biliyorum herkes kendi hayalinin esiri. Kurgudan da olsa küstürmek olmaz şimdi bunca güzel kızı. Laf olsun, torba dolsun. Köşemi takip edenlerin de yüzü gülsün. Okuyucum da ne yoldayım diye biraz düşünsün.

Zarım bozuldu mu?

23 yaşında kızım, sözlüyüm ve ilk defa birliktelik denedik. Penisin baş kısmı girdi, çok kanamam oldu. Dört kez denedik. kanadı. Sözlüm “Zar bozulmadı” diyor. Bozulmuş mudur? Bozulduysa neden sürekli kanıyor?

Sevgili okurum, kızlık zarı vajinanın hemen girişinde, küçük dudakların dibinde bulunur. Adeta kapı bekçisi gibidir. Vajinaya bir cismin ya da organın girişiyle bozulur, kanar. Kızlık zarının yırtılması için penisin tamamının penetre olması şart değildir. Zira senin deyiminle ‘başının’ girişi de yeterlidir. Bu bağlamda zarının bozulduğunu söyleyebiliriz. Ancak teyit için bir kadın doğum uzmanından randevu alabilirsiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk evliliğin değil, önce ruhun gizeminin kapısını açmalıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder