Dr. Haydar Dümen Yatak odasındaki kabus!
HABERİ PAYLAŞ

Yatak odasındaki kabus!

Haberin Devamı

Mastürbasyon konusunda erkeklerin inadı inat. Yüzlerce kere aşırıya kaçmadan yapmanın sağlıklı olduğunu, pişmanlık duyulmaması gerektiği yazdım. Ama her şeyde olduğu gibi fazlası zarar veriyor, sizi cinsellikten soğutuyor. Beyler, artık mastürbasyon sayılarınızı azaltın, eşinizin gözyaşları üzerine yuva kuramazsınız...

GÜNÜN SORULARI

Değişik kadınlarla ilişkiye giriyorum

32 yaşındayım. Sürekli değişik kadınlarla ilişkiye giriyorum. Ama bir türlü doymuyorum. Psikolojjim bozulmaya başladı. Durumdan endişe ediyorum. Bu normal midir?



CEVAP

D
eğerli okurum, Türkiye’de gençlik hareketi dışında ne normal ki seninkisi normal olsun. Normalin karşıtı anormal olduğuna göre, durumunda bir anormallik var. Peki seni anormal yapan nedir? Biz önce sebebi bulalım. Örneğin; ayağa kalkacak halin yoksa açlıktan mı, susuzluktan mı, uykusuzlaktan mı, yorgunluktan mı diye .... sonu tan’la biten 5-10 soru daha sorarız. Ayrıca yan dallara kayar, paradan mı, sorumsuzluktan mı, cinsellik taşkınlıktan mı, sadistik ruhtan ya da ruhundaki boşluktan mı der teşhise bir nokta koyarız. Tabii psikolojin bozulacak. Çünkü açsın ve doymuyorsun. Seks ilişkilerin de ruhunun açlığını doyurmuyor. Ruhun açlığını doyurmak zordur. Sen de buna hiç önem vermiyorsun. Lokantada yemek önüne gelsin, boşalan tabak gitsin, yarına Allah kerim. Bu kerimliğe dua eden pek çok kişi var da çoğu hava alıyor. O zaman “Haydi yallah” deyip kendilerine sarılıyorlar. Durumunun bir etki-tepki mekanizmasına bağlı olduğunu anlayacaksın. O zaman yeni arayışlara geçeceksin. Ondan önce kendini teşhis edeceksin. Ben neyim, kimim, nereye gidiyorum diyecek, bu soruların yanıtını kendin verip yola düşeceksin. Eğer öyle olmazsa bu gel-git oyununda ruhun erozyona uğrayacak. Mutlaka başka arayışlara geçeceksin. Benden bu kadar, daha konuşursam sana da zarar, bana da zarar

Sevgilim vahşi bir hayvana dönüşüyor

30 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımı seviyorum ama acı çekiyorum. Çünkü ilişkide vahşi bir hayvana dönüşüyor. Üzerime atlıyor, bana ne düşündüğümü sormuyor. Konuşmayı denedim ama "Sen çok naziksin ondan böyle" diyor. Ne olur, yardım edin! Benim de romantizme ihtiyacım var.

CEVAP

Sevgili okurum, süslü püslü yaratıklar vardır. Görür görmez gözlerinizi ayıramazsınız. Görüntüsü son derece korkutucu hayvanlar da vardır. Tümü cinsel ilişkilerinde sevecen, sabırlı, dişisini koruyan davranış içindedir. İnsanlara gelince iş değişir. Ne kadar insan varsa, o kadar da değişik ilişki var gibidir. Bu arkadaşını tanıdığında nasıl nazik, gözünün içine bakan, ince ruhlu biriydi değil mi? Bana göre yalan ve sahteymiş. Gördün işte, ondaki zarafet gitti, yerine afet geldi. Sonra sana ne dedi? Sen çok nazikmişsin, fena mı yani? Hoyrat, kaba, eli maşalı mı olsaydın? Duam, umarım arkadaşın öyle birine rastlar. Nasıl olsa ona göre ilişkinizin miadı dolunca seni bırakacak. Hem de seni suçlayacak. Romantizmin, aşkın suyu, tuzu, birlikteliğin de çiçeği, sosu gibidir. Buna uymayan biriyle çiçekleri bulutlara sarsan bile ortak yanınız olmadığı sürece boşlukta kalacaksın. Zaman aleyhinde işliyor. Benim has kızım, önünde dolu dolu 10 yılın var. Kum saati çalışıyor, 5 yılını değil, 1 ayını bile bu senin deyiminle vahşi adama harcama. 3 yıla kadar da bir çocuk al kucağına.

Kızlık zarım yırtıldı mı?

17 yaşında kızım. 1 yıllık ilişkim vardı. Penis birkaç santim içeri girdi. Sevgilim “Bir şey olmaz” dedi. Çamaşırımda kan vardı. Ona söyledim, inanmadı. Bir ay sonra tam anlamıyla beraber olduk. Hiç canım yanmadı. Bu ne demek oluyor?



CEVAP


Sevgili okurum, o birkaç santim olayı bitirdi, kızlık zarı gitti. İkincisine de zaten yol açılmış. Herkes hayatından memnun.Şimdi ben ne diyeyim?

Nişanlım gebe mi?

22 yaşındayım. Nişanlımla ilişkiye girdik, prezervatif kullandık. Prezervatifi çıkardıktan sonra ilişkiye girdik. İki gündür kızın midesi bulanıyor, terliyor. Hamile olmasından korkuyoruz, ne dersiniz?



CEVAP


Değerli okurum, işin tekniği bakımından gebelik ihtimali yok diyemiyorum. Şimdilik beklemede kalacaksınız. Nişanlın gebe ise o tür şikayetlerin başlama süresi çok erken. Yani bana göre gebe değil.

Kanadı mı, esnek mi?

25 yaşındayım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama kan gelmedi. 20 dakika sonra eve geldiğimde kan vardı. Acaba kızlık zarım bozuldu mu? Erkek arkadaşım esnek olduğunu söylüyor. Kızlık zarı hemen kanar mı yoksa 15-20 dakika geçtikten sonra da kan gelebilir mi?



CEVAP

Sevgili okurum, anlattıklarına göre esnek. Jinekoloğa gitsen, “Esnek ve kanamış” dese ne yapacaksın? Esnekse ve ilişkine devam etmeyi düşünüyorsan büyük bir risk. Gebe kalabilirsin. Büyük olasılıkla zarın kanamadı belki zedelendi. Yapılacak bir şey yok. Esen kal, dirençli, başı dik ol. Sevgilinle arandaki ilişkiye sınır koy.

Sizce deneme yapmalı mıyım?

19 yaşındayım, geceleri boşaldığımı fark ediyorum. Deneme yapayım mı?



CEVAP


Sevgili okurum, biraz daha bekle. Gece boşalmaları birçok gençte olur. Bir doğal deşarj mekanizmasıdır.

Cinselliği yaşasam

13 yaşındayım. Ergenliğe gireli 2 ay oluyor, son 1 haftadır mastürbasyon yapıyorum. Penisim 7 santim. Çok mastürbasyon yapmak istiyorum
ve kendimi tutamıyorum. Şimdiden bir kızla ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?



CEVAP


Sevgili okurum, ben senin kulağını çekiyorum. Allah’tan belanı mı istiyorsun? Güzel güzel büyü. Yoksa yolda kalırsan atı alan Üsküdar’ı geçer. Sen de
arkalarından bakarsın. Ben haber vereyim.

Askerde ne yapacağım?

20 yaşında, ömrü genelevlerde geçmiş bir gencim. Şimdi askere gidiyorum. Ben bu arzuyla askerde ne yapacağım?

CEVAP


Sevgili okurum, ben ne yapabilirim? Kışlaya kadın mı göndereyim? Annene, babana anlat. Askerlik harçlığına kadın masraflarını da kat. İzinde gidersin.

Penisim küçük

19 yaşındayım. Doğuştan kalp rahatsızlığım var. Yaşıtlarıma göre boyum ve kilom az. Birkaç kez ilişki için gittiğim kadınlar penisimi küçük buldu. Penisim büyümez mi?



CEVAP


Sevgili okurum, anlattıklarına göre penisin normaldir. Yani işlevi yerindedir. Bizim için de önemli olan budur. Geçmiş olsun, çok kendini yorma. Fazla partner değiştirme. Psikolojin birine alışsın ki evlilikte zorlanma.

Belim ağrıyor

Karımla haftada 3 kez ilişkiye giriyoruz. İlk bir aydan sonra belimde ağrılar olmaya başladı. Acaba ilişkiyle ilgisi olabilir mi?



CEVAP


Değerli okurum, onunla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Zorlayıcı birleşmeler yerine sen sırt üstü yatarak birleşme yapabilirsin. Bel hareketleri
ve jimnastik yap ki kaslar güçlensin. Olabilecek bel fıtığını önlesin. Bu durumlarda sert yatakta yatmak önerilir.

Neden acı çekiyorum?

Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Biz haftada 2-3 kez ilişkiye giriyoruz. Ama canım yanıyor. Kızlık zarım bozuldu. Acaba ne yapmam gerekiyor?



CEVAP

Sevgili okurum, yapacağım bir şey yok. Zamanla alışacaksın. Kendini kasmamayı öğreneceksin. Yani tecrübe kazanacaksın. Evlendikten sonra sorun
olursa çözümü bana bırakacaksın.

Dekolte tahrik ediyor

18 yaşındayım. 3 yıldır her gün mastürbasyon yapıyorum. İzlediğim filmlerdeki kadınların dekolteleri beni tahrik ediyor. Kızlardan etkileniyorum. İleride sorun olur mu?



CEVAP


Değerli okurum, gözün doymuyor. Bunları bahane ederek mastürbasyondan vazgeçmiyorsun. Kırık plak gibi oraya takılıp kalmışsın. Bunun bir de mantığı
var. Mantık da ölçülerden geçer. Ölçülere uyanlar rahat eder, uymayanlar sıkıntı çeker. Haftada 3-4 kere mastürbasyona izin veriyoruz. Kızlara
insancıl gözlerle bak. Tabii ki arada beğendiklerin olacak. Bu kadar nasihat yeter. Hadi biraz kendine gel.

GÜNÜN SÖZÜ
Bazı rüyaların tadı gerçeğinden farklıdır. Çünkü rüyalar özgürdür. H.D.



12

Sıradaki haber yükleniyor...
holder