Erkut Can Dünya Kupası’nı kim kazandı?
HABERİ PAYLAŞ

Dünya Kupası’nı kim kazandı?

Katar’ın, dünya liglerine bir aydan fazla ara verdirerek ve 200 milyar dolar harcayarak organize ettiği 2022 Dünya Kupası’ndaki neredeyse tüm maçları izledim. Katar, eline yüzüne bulaştırmadan müthiş bir tanıtımla çok iyi bir organizasyon yaptı.

İlan ettikleri yasakları aynen uyguladılar. Dekolte giyinenleri tribünden indirdiler ya da giydirdiler. Tribünlerde ve sokaklarda ülkeler arası arbedeye izin vermediler. İçki kısıtlaması bile bu arada kaynadı gitti. Peki, bunu nasıl başardılar? Türk polisi gücü sayesinde tabii. Seçmece 2 bin Çevik Kuvvet, 30 at, 79 eğitimli köpek ve toplamda 2242 personelle Katar’daydı Türkiye. Kuş uçurtmadılar. Tecrübelerini konuşturdular.

Haberin Devamı

*

20 YILDIR BİZ NEDEN YOKUZ?

Futbola dönersek, Türkiye bu turnuvada yoktu yine. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışta ve büyük bir kadroyla finalde protokol tribünündeydi. Final maçında paylaştıkları fotoğraflarından gördüğümüz kadarıyla Türkiye’den çok sayıda ünlü de maçtaydı. Ne dersiniz, “20 yıldır biz bu kupada neden yokuz?” diye düşünmüşler midir?

Dünya Kupası’nı kim kazandı

Şimdi gelelim konumuza; FIFA’nın Türkiye’den, bir dördüncü hakeme bile görev vermediği Dünya Kupası’nı hakkıyla Arjantin kazandı. Ancak sahada kupanın peşinde koşan birisi daha vardı; Lokantalarında çok sık ağırladığı FIFA Başkanı Giovanni Vincenzo Infantino’dan kendisi ve fotoğrafçısı için aldığı akredite kartlarıyla Nusret! Tören sonrası elinde altın kupayla sahaya inen kaptan Messi’yi kovaladı, kolundan çekiştirip tepki aldı. Meşhur tuz serpme olayıyla 50 milyona yakın takipçiye ulaşan, sonra da dolar milyoneri olan fenomen Nusret, sonunda başardı. Birçok Arjantinli futbolcuyla kupayı kah öpüp kah tokatlayarak fotoğraf çektirdi. Bu arada “Bu adamın burada ne işi var?” denilerek dünya basınına konu oldu. Böylece onun sayesinde dünyaya “Futbolda biz de varız” dedik. Şaka şaka…

*

ÖYLE Mİ, İŞTE BÖYLE

Bütün bunlar, Messi’ye kupayı alırken giydirilen ‘bist’in garipliğini, Emmanuel Macron’un tribün amigoluğunu, halkı yoklukla boğuşan Arjantin Devlet Başkanı’nın, 10 binlerce Arjantinli seyirci tarafından yuhalanmaktan korkup ‘tasarruf’ bahanesiyle finale gelmemesini bile unutturdu bana. Peki, Nusret’in Messi ile arasında geçen bu olaydan sonra ne oldu? Nusret, lokantasına gelen Messi’ye uzun bir bıçakla et yedirirken bir videosunu buldu ve Instagram’a koydu.
Evet, bu Nusret akıllı bir adam ama her flaş olaya maydanoz olması bu kez sökmedi. ABD’nin en eski futbol turnuvası U.S. Open Cup’ın finaline girişi yasaklandı. İşte bu kadar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder