Erkut Can Hayat bayram olurdu ama…
HABERİ PAYLAŞ

Hayat bayram olurdu ama…

Geçen hafta da bakanlarımızın açıklamalarıyla ilgili notlar aldım. Herhalde bizleri rahatlatmak için konuştular ama benim için şaşırtıcıydı. İşte üç bakandan üç açıklama:
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gözlerindeki ışıltı, yüzündeki mutlu gülümsemeyle,

“Fiyatlar düşerse, enflasyon da düşer. Türk lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok. Halkımız rahat etsin” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise, bu açıklamaya bir başka açıklık getirdi. “Her şey stabil olsa, emtia fiyatları bu kadar yükselmemiş olsa, enflasyon da bu kadar olmayacaktı” dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, binlerce sağlıkçımız atama beklerken, “4 bin Suriyeli sağlık çalışan istihdam edildi” diyerek ümitleri kırdı.

Ben sadece söylenenleri yazdım. Bu hal ve gidişte kararı siz verin.

11 ayın aşevi

Ramazan geldi ya din tüccarları, yine kanalları parselleyip, helalden, haramdan bahsedecekler. Keşke onlara verilen astronomik paralarla aşevleri açıp sadece Ramazan’da değil her gün düşkünleri doyursalar. Keşke. Benim düşüncem böyle. 11 Ayın Sultanı hayırlara vesile olsun inşallah.

Sosyal medyanın zaferi
Okulda kız öğrencilerle, erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturmasını ‘arz eden’ Bursa’da bir ortaokul müdürü, Bursa Milli Eğitim İl Müdürü tarafından soruşturma sonrası görevden alındı. İşte, haremlik selamlık kararına büyük tepki veren sosyal medyanın bir zaferi daha. Bin kere helal olsun.

Herkese bir koyun

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü, “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu, bu nedenle ete yüzde 48 zam yaptık” dediği gün öğrendim; 3 milyon nüfuslu Katar’a, 2.5 milyon küçükbaş hayvan satmışız. Bebekleri saymazsak, her Katarlıya bir koyun demek bu. Afiyetle yiyin kadim dostlarımız.

Mösyö Ismael Bey

Beşiktaş’taki gidişatın sorumlusu olarak gösterilen Önder Karaveli’nin yerine Fransız Hoca Valerian Ismael getirildi. Bulup getiren Ceyhun Kazancı ise büyük takımda ama bu büyüklüğü kavrayamamış galiba. Son yıllarda çalıştırdığı takımlarda iki ila yedi ay kalabilen Ismael’in de hiç büyük takım tecrübesi yok. Meslektaşım Şansal Büyüka’nın dediği gibi, “Beşiktaş kötü oynamıyordu. Çok gol kaçırdığı için kötü sonuçlar alıyordu. O goller kaçmasa Karaveli bugün kahramandı.” Artık konuşmaya gerek yok. Destekleyeceğiz.

Haberin Devamı

Hayırlı olsun

1915 Çanakkale Köprüsü, taahhüt edilenden bir yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Vatana, millete hayırlı olsun. Bana sorarsanız, İzmir’e giderken yolum belli, köprüm de… Evim Kadıköy’de olduğu için basit bir hesap yaptım. Çanakkale Köprüsü’nden geçersem İzmir 718 kilometre, Osmangazi’den geçersem 528 kilometre, yani 190 kilometre daha az. Geçiş fiyatları da hemen hemen aynı. O zaman yolumu değiştirmeme gerek yok. Geçenlere iyi yolculuklar.

Nedir bu?

Siz de görmüşsünüzdür videolarda. Ukraynalı askerler, Rus esirleri soyup, folyo ile sarmalayıp direklere bağlıyorlar. Ağızlarına da tıkaç sokarak... Şimdi bir de, hadım edilmeleri çağrısı yapılmış. Hitler faşizminin izinin sürülmesinden başka bir şey değil bu. Neo Naziler Ukrayna’nın geleceği ile oynuyor. Volodimir Zelenski de ölü sayıları ile fazlaca oynayarak bunların ekmeğine yağ sürüyor bence.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder