Erkut Can Türkiye Yüzyılı TOGG ile başladı
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye Yüzyılı TOGG ile başladı

 

Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını, bir gün önceden umut, vaatler ve mutabakat çağrısıyla kutlamaya başladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye Yüzyılı’ adını verdiği konuşmada, bu yüzyılı, birlik, sevgi, bütünleştirme ve kucaklama siyaseti olarak tanımladı. “Ülkemizdeki özgürlüklerin çerçevesini, pozitif özgürlük anlayışıyla tekrar çizelim” derken, yeni bir milli mutabakat özlemi belirtti. Evet, bu sözler kalbi Türkiye için çarpan herkesin özlemiydi. Bakalım mutabakat nasıl sağlanacak?

Türkiye Yüzyılı TOGG ile başladı

*

Yüzyılın bir önceki Cumhuriyet Bayramı ise, Edirne’den Cizre’ye kadar coşku, neşe, konserler, fener alayları ve havai fişek gösterileriyle kutlandı. Her zamanki gibi her yaştan yüzbinler, Ata’sına Anıtkabir’e koştu. Akşam da Devrim’den sonra 61 yıldır beklenen Türkiye’nin otomobili TOGG, Gemlik’te kurulmakta olan fabrikada, dünyada bir örneği daha olmamış bir sunumla, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kullanılarak sahneye getirildi. Seçilmiş davetlilere tanıtıldı. Bizler de ekranlardan Türkiye Yüzyılı’nın ilk adımını izledik.

Haberin Devamı

*

Bence TOGG’un yüzde 100 yerli üretim olmasına gerek yok. Bu gibi teknolojiler artık dünyadan toplanıyor. Teknoloji devi bütün dünya markalarında, tüm dünyanın katkısı var artık. Gaye, geliştirip büyütmek olmalı. Biz de öyle yapalım. Yapıyoruz da... Öyle bir konsol yapmışız ki bir laptop’u yaymışız oraya. Onun için de, “Bir otomobilden fazlası” diyorlar zaten.

*

Sonuç olarak, insanlar bir ürünü yerli diye almaz bu ülkede. İsteklerine cevap veriyorsa ve ucuzsa alır. Peki, TOGG hangisi? Tamam, ihtiyaca fazlasıyla cevap veriyor da ucuz mu? İşte onu bilemiyoruz daha. Mart’ta Cumhurbaşkanı açıklayacakmış. Tabii o tarihteki kura göre... Neyse, bugün TOGG gibi özlenen bir projeyi ‘babayiğitler’ sayesinde hayata geçirirken, bir kez daha bütün kalbimizle “Yaşasın Cumhuriyet!” diyoruz. Türkiye’nin ‘100’ünün güleceği nice bayramlara ulaşma dileklerimle…

Hayal bu ya…

İnsan zekası her sene yüzde 0.3 gelişme kaydediyormuş. Bu da her 250 senede bir zekanın yüzde 50 gelişmesi anlamına geliyor. Zeki insanlar hegemonya kabul etmezler. Keşke 2271’de doğsaydım. Niye güldünüz? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2071’i hayal ediyor da ben niye 2271’i hayal etmeyeyim?

Haberin Devamı

“Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk.”

Victor Hugo

Vardır bir hikmeti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “12 Kasım’da saat 18.57’de ilk kez bir ülke tatbikatı yapacağız. Radyolar, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’de telefonlara mesaj gelecek” dedi. Genel kanaat, bir deprem tatbikatı olduğu yönünde ama ben 80 yılda aynı anda tüm Türkiye’de deprem yaşamadım. İlginç…

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder