Faik Gürses 23 yılda neler olmuş
HABERİ PAYLAŞ

23 yılda neler olmuş

2020’nin şubat ayıydı. Sabah koşusunda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda Ahmet Nur Çebi’ye rastladım. Yanında Yavuz Engin vardı. Beni görür görmez, Posta’da yazdığım, “Bu ne biçim transfer. Bu sene de kayboldu Beşiktaş” manşetini atmıştık.

Başkan hemen yapıştırdı: “Bu takım bu sene şampiyon olacak görürsün.” Sergen Yalçın yeni gelmişti. Takım 17. sıradaydı ve ben bu cümleye gülüp geçmiştim. Aylar sonra Sergen Yalçın o takımı şampiyon yaptı. Yetmedi, sezon sonu 3 kupalıydı Beşiktaş. Şöyle düşündüm. Ben tribünde taraftarım ve avazım çıktığı kadar o yazıyı okuduktan sonra bağırıyorum:

Haberin Devamı

“Yönetim istifa.” Hala o yazıyı, hala 3 kupalı şampiyon Beşiktaş’ı düşünüyorum. Affetmiyorum kendimi. Yazıyı öyle bir yedim ki, gazete kağıdı biliyorsunuz fazla gaz yapar. Bir başkan gönderildi, bir başkan geldi. Tam 3 kupalı. Ve şimdi tribün onu göndermeye çalışıyor. Tıpkı benim 3 yıl önce yaptığım gibi. TV’de konuşursunuz, aklınızda çok az şey kalır. Ama gazete arşive kalkar ve hiçbir şey unutulmaz. Ve tıpkı benim unutmadığım gibi. Gitti Ahmet, geldi Hasan ya da bir başkası, geçti bir kaç ay.

O ses Türkiye aynı nakarat ile haykıracak. Pek iddiayı sevmem ama öyle olacak. Evet Beşiktaş’ın sahibi, en büyük gelir kaynağı, muhteşem taraftarıdır. Aksini söyleyenin Beşiktaşlı kağıdını yırtarım. Bunun sonu nereye varacak. Söyleyin Allah aşkına. Bu haykırış, bir son mu olacak? 23 senede 4 başkan gitti. Hepsini de o Beşiktaş’ın tribün sesi gönderdi. 21 kupalı namağlup Süleyman Seba gitti. 100. yıl şampiyonu Serdar Bilgili, çifte kupalı Yıldırım Demirören, yoktan stadı var eden iki kupalı Fikret Orman. Hepsi ama hepsi gittikten sonra, “Oğlum ne ettik biz ya” diye yalvar yakar oldu o ses Türkiye. ‘Ahmet Dursun, Seba gitsin’ diyenlerin alayı cenaze arabasına binmek için yarış ettiler.

Hala “Büyük Başkan Süleyman Seba” diyenlerin sesi on binlerce desem kimse beni yalanlamaz. Hep şöyle derdi Süleyman Ağabey: “Birine bir şey söyleyeceksen, ya da bağıracaksan derin bir nefes al. Göreceksin sonra neler olacağını.” Haaa bir de şu Galatasaray maçı. Beşiktaş mağlup olsun da Ahmet Nur Çebi gitsin diyenler çoğunlukta. Eğer Beşiktaş başkanlığı bir 90 dakikalığına kiraya verilecekse bu mal sahibi ile hiçbir alışverişim olmaz. Bir şarkı sözü ile bitireyim: Yakarım bilirsin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder