Faik Gürses Bir 'tur'dan fazlası
HABERİ PAYLAŞ

Bir 'tur'dan fazlası

Sadece bir TUR değildi. İçinde spor olan, ancak madalyanın öbür yüzünde ülke tanıtımı, doğa güzellikleri, misafirperverlik, yerleşim, ulaşım ve buna bağlı ne kadar güç gösterisi varsa hepsi gözler önüne serildi. 2000 kişinin her gün bir il veya ilçeden başka bir yere taşınması yazıldığı kadar kolay olmayan bir işti. Sporcu sabah koşar, finiş yapar, masaj olur yatar ve ertesi gün yine 150 kilometreden aşağı olmamak üzere pedal çevirir. Sporcu olmayanların işi daha da zordur.

Bazen uyumadan giderler, podyum kurulur, teknik ekip hatasız işlem yapar, sprint kapıları, yol çizgileri, finiş alanı, medya TIR’ları, seyyar lokanta, binek araçları, seyyar tuvaletler aklınıza gelmeyecek ne kadar zor koşul varsa anında temize çıkartılır. İzleyici zanneder ki start verildi, bisikletçi pedal çevirip, finişe geldi. Oh ne kolay iş. Öyle değil işte. Yukarda yazdıklarım sadece izlenip görülesi bir olaydan ibaret değil.

Haberin Devamı

Bir turdan fazlası

Başta Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu olmak üzere bir de çalışana, organizasyonu kurana, iletene soracaksın ki yapılan işin anlam ve önemi ortaya çıksın. Hakemler, motorcular, yarış komiserleri, organizasyon yetkilileri, sağlık çalışanları ile dağ gibi bir ordu düşünün ve öyle anlayın bir turdan ve bisikletten daha fazlasının ne demek olduğunu. Mülki amirler, jandarma ve kolluk kuvvetleri, özel güvenlik, aklınıza ne geliyorsa bilin ki TUR’un içinde mutlaka vardır.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u bu yüzden ülkenin organizasyondaki yüz akı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. UCI (Dünya Bisiklet Birliği) komiseri bu yüzden TUR’a tam puan vermiştir. Basın toplantısına gelen sporcu kendisine soru sorulmadan kendisi anlatmıştır bu güzel organizasyonu. Oteller, yemek, ulaşım, ilgi ve alakayı anlatırken yine geleceğini ifade etmekten kaçınmamıştır. Biz bu yüzden organizasyon ülkesi olup çıkıyoruz işte. Tek bir eksik olmadan muazzam bir birliktelik ile başarıyoruz.

Lutsenko’lar, Philipsen’ler, Cavendish’ler, Viskonti’ler, Denz’ler bu yüzden buraya gelip yarışmak istiyor. Bir TUR daha bitti. Veda edenler 2024 Nisan’ın da buluşmak üzere el sıkıştılar. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun hazırlığı şimdiden başladı. Biz bu yüzden başarılı bir ülkeyiz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder