Faik Gürses Bir yıldız doğuyor
HABERİ PAYLAŞ

Bir yıldız doğuyor

Hamza Yerlikaya’dan sonra, bir ‘Asrın Güreşçisi’ daha yetiştirmeye aday Türkiye. Adı Alperen Berber. Henüz 19 yaşında. Dünya güreşinin otoriteleri onu alt yaş gruplarında hayranlıkla izliyordu. İlk büyükler turnuvasında önceki gece 82 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu.

Dünya, Avrupa şampiyonlarına minderi dar etti. 11 yaşında ilk Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandı. Sonrasında Avrupa ve dünyada alt yaş gruplarında şampiyonluklar geldi. Bahçeşehir Kolejleri Kurucu Başkanı Enver Yücel tüm masraflarını üstlenerek eğitimini sağladı.

Haberin Devamı

Bir yıldız doğuyor

Şu an Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu’nda. Samsun Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün sporcusu. Daha enteresanı babası Mustafa Berber, Ayvacık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve aynı zamanda da hocası. Onu bugünlere yetiştiren isimler arasında Ufuk Kaya ve Fatih Üçüncü de var. Grekoromende en yüksek puanı getiren salto ve supleksi atan ender güreşçilerden.

Bir yıldız doğuyor

Eski şampiyon Nazmi Avluca şimdi antrenör olarak Alperen’in üzerine titriyor. Baba Mustafa Berber’i oğlu şampiyon olduktan hemen sonra aradım. Çok şaşırdı, teşekkür etti ve, “Daha yolun başındayız, çok çalışacağız. Oğlumla ne kadar gurur duysam az” dedi sesi titreyerek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder