Funda Duru Kilometreler iyiliğe dönüşüyor
HABERİ PAYLAŞ

Kilometreler iyiliğe dönüşüyor

Geçen hafta içime su serpen bir proje için Selçuk’taydım. Tüketici yerine türetici olma felsefini destekleyen olay şöyle gelişti; operasyonel filo kiralama şirketi Borlease ve SIXT rent a car’ın sistemine dahil olan araçların yaptıkları kilometreler iyiliğe dönüşecek. ‘Kilometre Dönüşüm Projesi’, adımları ve bisiklet sürüşlerini desteğe dönüştüren ücretsiz bir uygulama olan ‘Help Steps’ ile ortak yürütülecek. Daha da güzeli, dünyada bir ilk olan bu proje kapsamında toplanacak tutar, Efes Selçuk Belediyesi’nin girişimiyle hayata geçirilen Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne bağış olarak aktarılacak.

Haberin Devamı

Kilometreler iyiliğe dönüşüyor

Güçlü kadınların en güzel örneklerinden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’le tanışma fırsatımız oldu. Bu proje için, “Efes Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçen Efes Tarlası Yaşam Köyü’yle Selçuk’tan Türkiye’ye doğal, adil ve sağlıklı gıdaya erişim için bir meşale yakıldı.

Kilometre Dönüşüm Projesi’yle; topraktan filizlenen, üretimle güçlenen, paylaştıkça çoğalan Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne kaynak yaratılacak olmasından dolayı çok mutluyum” dedi. Yolunuz Selçuk’a düşerse bu köye mutlaka uğrayın.

Orada, ata tohumlarının sergilendiği Tohum Merkezi’ni, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzesi’ni, tarımla ilgili kitaplarla dolu Toprak Kütüphanesi’ni ve çocuklar ve çiftçiler için Toprak Okulu’nu bulacaksınız.

Peki, bu proje nasıl çalışacak?

Yapılan kilometrelerin dönüşüm değerlerini, o gün Help Steps sisteminin HS değeri belirleyecek. Her gün araçların kilometreleri sistem tarafından otomatik olarak sayılacak ve her akşam sabit çarpanla HS puanına dönüşerek Efes Tarlası Yaşam Köyü projesine otomatik aktarılacak ve ata tohumlarıyla doğal tarımın yaygınlaştırılması ve tüm dünyaya duyurulması sağlanacak.

Projede kullanılan kurumsal kiralık araçların yıllık yapacağı kilometreler iyiliğe dönüşürken araç sürücülerinin daha çok yürümeye ve harekete teşvik edilmesiyle sağlıklı yaşama da destek veriliyor.

Kilometreler iyiliğe dönüşüyor

Az kilometre yapan çok puan kazanacak

Bor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, Bor Holding grup şirketleri tarafından yürütülen tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerinde, daha iyi yarınlar için eğitime ve çevreye duyarlı, sürdürülebilir projeler hayata geçirdiklerini anlattı ve, “Bu projede daha fazla kilometre yapmak değil daha az kilometre yapmak bağış tutarını artıracak.

Haberin Devamı

Bir diğer amaç ise araç kullanımının neden olduğu karbon ayak izini azaltmayı, çevreye duyarlı, toplumsal fayda yaratan projelerle bu konudaki farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” diye ekledi.

Help Steps Kurucusu ve CEO’su Gözde Venedik’in söylediğine göre, proje kapsamında Borlease ve SIXT rent a car araçlarının yaptığı kilometreler haricinde, 197 ülkeden kullanıcılar yürüyerek, bisiklete binerek veya koşarak da Help Steps üzerinden Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne destek verebiliyor.

Help Steps uygulamasıyla bugüne kadar 200 milyar adımın desteğe dönüştüğünü, 7.500 adet fidan dikildiğini, sekiz ton mama bağışı yapıldığını öğrenince ben de hemen uygulamayı indirdim. Küresel iklim kriziyle ve insan kaynaklı sayısız sorunla boğuşan dünyayı, düştüğü durumdan ancak insanoğlunun merhameti ve iyiliği kurtarabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder