Doç. Dr. Gökçen Erdoğan İlk gece
HABERİ PAYLAŞ

İlk gece korkusunu bizim toplumumuzda anlaşılır bulmakla birlikte, bu konudaki bilincin artması beni ümitlendiriyor. Ama öyle anlıyorum ki bunu tamamen yenmemiz, epey uzun vakit alacak. Çünkü cinsel devrimimiz, el-alem hapishanesinin duvarlarına çarpmaya devam ediyor. Vajinismus vakalarının çözümünde yıllardır çalışan ve çok ciddi başarı oranına sahip bir hekim olarak; vajinismusun en yaygın nedenlerinden birinin ilk gece korkusu olduğunu belirtmeliyim.

İlk gece korkusunu anlaşılır bulduğumu söyledim. Bu size şunu düşündürmesin; ilk gece zordur ve tabii ki ondan korkmalıyız. Hayır; ilk gece korkumuzu oluşturan şey, genelde en anlaşılır haliyle çevremizdir. Büyürken kulak misafiri olduğumuz sohbetler, ilk regl kanamamızda bize tokat atılması adeti, mastürbasyonun yalnızca erkekler için olduğunu zannetmemiz(bize bunun düşündürülmesi), kocaları nerede ne zaman nasıl isterse öyle sevişmek zorunda olduğunu bildiğimiz, yakınımız olan kadınlar, kadın orgazmından bihaber olmak, ilk birliktelikte kan gelmemesi korkusu, büyük bir acı ve ağrı duyacağımıza dair yapılan uyarılar, seksin erkeği tatmin amacından başka bir şey olmadığının vurgulanması… gibi sayısız nedenle ilk gece rüyadan ziyade kabus gibi gelebiliyor bu topraklarda kadına.

Haberin Devamı

İlk geceyi de devamındaki geceleri de kendisi için sorumluluğun, görevlerin artışı, mecburi bir vazife, “temiz genç kız” olmanın bir sembolü ve baskılanmış geçmişin oluşturduğu bir duvar olarak gören kadınların ilk gece korkusu, gerçek bir travmaya dönüşmüştür bile. Üstelik bu travma, sevdikleri erkeklerle büyük heves ve heyecanla evlenmiş olsalar da yaşanabilir; bir ayrım kabul etmez bu konuda. İşte bu noktada eşlere düşen; gerekirse beklemek, ilk birlikteliği uygun ve rahat bir anda karşılıklı isteyerek yaşamak ve öfke, önyargı yerine şefkat, ilgi ve sevgi göstermektir.

Vajinismusu anlatmaya ilk başladığımda en çok şunu duymuştum “Hocam ben vajinismusmuşum ama adını, ne olduğunu bilmiyormuşum.”

Eğer bu yazıyı okuyorsanız, siz ya da eşiniz ilk gece korkusu yaşıyorsa ya da birlikte olmanızı fiziksel olarak da engelleyen vajinismusun pençesindeyse bilin ki sabır, sevgi ve uzman yardımıyla çözümü var. Birbirinize destek olmaktan ve destek almaktan sakın kaçınmayın, olmaz mı?

Haberin Devamı

İlk gecenin hangi gece olacağı önemli değil ama nasıl izler bırakacağı önemli, unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder