Gözde Hatunoğlu Örümcek Adam: Evden Uzakta
HABERİ PAYLAŞ

Örümcek Adam: Evden Uzakta

6 Temmuz haftası, haftanın filmi: Spider Man Evden Uzakta

“Örümcek Adam Avrupa turunda”

2002’de çekilen ilk filminin üzerinden 17 yıl geçti ve elimizde 3 farklı seri Örümcek adam filmi ve 1 adet de Örümcek Adam animasyonu var. Bu hafta gösterime girense (şimdilik) son serinin ikinci filmi ‘Örümcek Adam: Evden Uzakta’.

Bu yeni serinin 207 yılında çekilen ilk filminde lise öğrencisi olan Peter Parker Örümcek adam olduktan sonra Tony Stark’la (Ironman) tanışmış ve süper kahramanlık yolunda ilk adımı atmıştı. Bu ikinci filmde ise Avengers Endgame sonrasında yaşananları görüyoruz.

Haberin Devamı

Endgame filminde ölen kahramanlardan sonra ekip dağılmış ve Peter Parker da hayatına normal bir genç adam olarak devam etmeye çalışmaktadır. Tek derdi Avrupa’ya yapılacak okul gezisine katılmak ve o gezide büyük aşkı MJ’e açılmaktır.

Örümcek Adam: Evden Uzakta

Ancak süper kahramanlık yakanıza bir kez yapıştı mı sizi bırakmaz ve normal bir hayat yaşamanız mümkün olmaz. Peter Parker’ın başın da bu geliyor ve gittiği gezide bir yandan da yine dünyayı kötülerden korumak zorunda kalıyor. Bir yandan aşkını yaşamaya bir yandan da büyüme sıkıntılarını üzerinden atmaya çalışarak…

‘Örümcek Adam: Evden Uzakta’, iki saati aşkın süresi boyunca bize bir Marvel filmi olduğunu unutturmuyor. Hatta, baştan sona aksiyon dolu olan film bu durumu biraz fazla abartarak karmaşık ve kaotik bir hale geliyor bile diyebiliriz. Ancak film, Marvel filmi olmanın ötesinde tam bir ‘liseli filmi’ ve genç bir insanın sorumlulukları, hormonları (yani aşkı), büyüme sancıları ve etrafını saran kötülüklerle mücadelesini de anlatıyor.

Ancak filmin bu saydıklarımızın hiçbirini tam olarak başaramadığı söyleyebiliriz. Bir süper kahraman filmi olarak ‘fazla hafif’, bir gençlik filmi olaraksa ‘fazla aksiyonlu’ duruyor. Sürekli bu iki hal arasında savrulurken de biraz fazla göz yoruyor ve seyirciyi elinde tutmayı başaramıyor.

Örümcek Adam: Evden Uzakta

Kötü adamının ortaya çıkışı, amacı ve kullandığı yöntemlerin fikren ilginç olması dışında çok fazla cazibesi olmayan filmi, Örümcek Adam rolündeki Tom Holland ve MJ rolündeki Zendaya’nın sempatikliği için izleyebilir, sinema salonunda keyifli birkaç saat geçirdikten sonra zihninizde pek yer etmeden unutabilirsiniz.

Haberin Devamı

Puanı: 2/5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder