Gözde Hatunoğlu Türkiye’nin ilk outdoor yaşam festivali
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye’nin ilk outdoor yaşam festivali

Outdoor Türkiye Platformu tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin ilk outdoor yaşam ve aktivite festivali OutdoorFest, 3-4-5 Eylül’de outdoor yaşamı sevenleri bir araya getirecek. Festivalde birbirinden farklı deneyimlerin anlatıldığı Nature Talks konuşmaları, canlı müzik performansları, eğlenceli oyunlar, deneyim ve doğa temalı konuşmalar, çeşitli atölyeler ve kamp-karavan konaklama fırsatları aktivite severlerle buluşacak. Festivalde Onur&Oğuzhan Okur, İlker Tulunay, Grup Gündoğarken ve Retrobüs konser verecek.

Haberin Devamı

Assos’ta ‘Caz Maz’

Assos Caz Maz, ‘Sıfırıncı Sene’ ile 11 Eylül Cumartesi günü ilk defa katılımcılarıyla buluşuyor. %100 Müzik sponsorluğunda, Kozluyalı Glamping’de gerçekleşecek olan tek günlük festivalde, Çağıl Kaya Trio (Çağıl Kaya, Tamer Temel, Eylül Biçer), VISAL (Velican Sagun ve Bora Çifterler) ve Kahadır Bartal müzikseverlerle buluşacak.

16. Contemporary İstanbul gün sayıyor

Akbank’ın ana sponsorluğunda düzenlenen 16. Contemporary İstanbul, 5-6 Ekim ön izleme ve 7-10 Ekim tarihleri arasındaki genel ziyaretçi programıyla yerli ve yabancı çağdaş sanat galerini bir araya getirecek. Bu yıl ilk kez Tersane İstanbul’da yapılacak olan fuar, mekan değişikliğiyle çağdaş sanatı, tarihin içinde izleyicilerle buluşturacak.

‘İstiklal’ sergisi İzmir’de

‘Büyük Zafer’in 100. Yılına Doğru İstiklal Sergisi’, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Bankası iş birliğinde İzmirlilerle buluşuyor. Kültürpark Atlas Pavyonu’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda açılan ‘İstiklal Sergisi’, eylül ayı boyunca her gün 11.00-20.30 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Akbank Kısa Film Festivali’nde ‘Genç Bakışlar’

Sinemaseverlerin buluşma noktası haline gelen Akbank Kısa Film Festivali kapsamında 20 yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgilerini festival bünyesinde toplamaya ve bu alandaki üretimleri teşvik etmeye yönelik yeni bir yarışma başlıyor. 21-31 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. Akbank Kısa Film Festivali Genç Bakışlar yarışma bölümü için son başvuru tarihi 24 Aralık Cuma. Yarışma sonucunda ‘Genç Bakışlar En İyi Film’ olarak seçilecek eserin yönetmeni Akbank Sanat tarafından, 10 bin TL ile ödüllendirilecek. Detaylı bilgi için ‘www.akbankkisafilmfestivali.com’ ve ‘www.akbanksanat.com’ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Imany'den albüm sürprizi!

Imany'nin derin sesi son 10 yıldır; folk ve blues esintili besteleriyle başta ülkemiz olmak üzere uluslararası izleyicileri cezbetti. İlk iki albümünün büyük başarısından sonra, ‘You Will Never Know’ ve ‘Don't Be Shy’ (1 milyardan fazla dinleme) single’ları ile Imany, dünya çapında üne kavuştu. Imany şimdi de ‘Voodoo Cello’ albümünü yayımladı. ‘Voodoo Cello’, bize zaman zaman dokunan, zaman zaman dans ettiren Imany’nin uzun süredir içselleştirdiği klasiklerden ve sevilen hitlerden oluşuyor.

HAFTANIN VİZYONU

Habis / Malignant

Haftanın korku filmi, türün usta yönetmenlerinden James Wan’ın yönettiği Habis. Filmde, adeta uyanıkken rüya gören ve korkunç cinayet görüntüleriyle hayatı kabusa dönen Madison’ın, yaşadıklarının aslında gerçek olduğunu öğrenmesinin ürkütücü hikayesini izliyoruz.

Shang-Chi ve On Halka Efsanesi / Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Marvel dünyasının son sinema uyarlaması ‘Shang-Chi ve On Halka Efsanesi’; Simu Liu, Tony Chiu-Wai Leung ve Awkwafina gibi sevilen yıldızları başrollerine taşırken soluksuz bir macera ve görsel şölen sunuyor. Film, kişisel geçmişinde büyük yer tutan The Ten Rings örgütü ve onun lideri The Mandarin ile karşı karşıya gelen dövüş sanatlarında usta Shang-Chi’nin hikayesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Tomris / Tomiris

Akan Satayev'in yönetmenliğini üstlendiği ‘Tomris’, 6. yüzyılda İskit-Saka İmparatorluğu'nun başına geçerek Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı olan Tomris Hatun'un hayatını konu alıyor. Kazakistan ve Rusya ortak yapımı film, yüksek bütçesiyle dikkat çekerken Türk tarihine de ışık tutuyor.

HAFTANIN KİTAPLARI

Sağlığınıza iyi gelecek kitaplar

Her insan sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşamak ister. Hem beden hem ruh sağlığınızın bütünlüğünü korumak için arayış içindeyseniz, sağlıklı yaşamın konusu olan pek çok başlıkta size rehber olabilecek sesli kitaplar Audioteka’da yayınlandı. Sesli kitap arşivi Audioteka, sağlık kategorisinde en çok dinlenen yazarların eserlerine ev sahipliği yapıyor.

İstanbul’dan Anadolu’ya

‘İki Dil Bir Bavul’ (2008), ‘Babamın Sesi’ (2012), ‘Başgan’ (2016) ve ‘Taş’ (2017) filmlerinin ödüllü yönetmeni Orhan Eskiköy’ün ilk kitabı ‘Komşular’ yayınlandı. Nebula Kitap’tan çıkan ve 15 öyküden oluşan ‘Komşular’, okuru İstanbul’un kenar mahallelerinden Anadolu’nun köyleri ve kasabalarına uzanan bir yolculuğa çıkarırken; sevgisizliğin, hayatını istediği gibi yaşayamamanın, karşı cinsle ilişkilerin, dostluğun, aile bağlarının kişinin kendisiyle ilişkisi üzerindeki etkisini kimi zaman aydınlık, kimi zaman da koyu karanlığında anlatıyor.

Gülten Dayıoğlu’ndan yeni bir kitap

Çocuk ve gençlik yazınımızda birçok nesli etkileyen 100’e yakın kitaba hayat veren Gülten Dayıoğlu, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan ‘Yanardağın Yankısı’ kitabında bizleri gezegenimiz üzerine düşünmeye yönlendiriyor, geleceğimizle ilgili merak uyandırıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder