Gözde Hatunoğlu ‘X Men’e vasat veda
HABERİ PAYLAŞ

‘X Men’e vasat veda

8 Haziran haftası, haftanın filmi: X Men Dark Phoenix

‘X MEN’E VASAT VEDA’

James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Nicholas Hoult ve Jessica Chastain gibi üst düzey oyunculardan oluşan bir oyuncu kadrosuna, Game of Thrones’da rol almış olmanın rüzgârını taşıyan Sophie Turner’ı da ekleyen Dark Phoenix bayram nedeniyle Çarşamba günü vizyona girdi.

Bu filmin önemli bir özelliği var: 2000 yılında başlayan X Men serisinin son filmi Dark Phoenix. Disney tarafından satın alınan Marvel Cinematic Universe, X Men serisini sıfırlayacak ve yeni bir seriye imza atacak artık. Peki, Dark Phoenix 2000’de başlayan bu serinin sonuna nasıl imza atıyor? Maalesef vasat bir şekilde…

Haberin Devamı

‘X Men’e vasat veda

Dark Phoenix, X Men ekibinin psişik üyesi Jean Grey’in elde ettiği devasa güçler yüzünden karanlık ve kötü bir karaktere dönüşmesini anlatıyor özetle. X Men evreninde 1992 yılındayız. Mutantlar artık insanlar tarafından kabullenilmiş, makbul yaratıklar.

NASA astronotlarının başının belaya girdiği bir olayda astronotları kurtaran X Men ekibinin başına bir kaza geliyor. Kozmik bir patlamanın ortasında kalan Jean Grey muazzam bir güce kavuşuyor ve kötülüğe kaymaya başlıyor. Onu bu karanlık yolculuğunda, dünyayı ele geçirmek isteyen uzaylıların lideri yönlendiriyor. Filmin en büyük handikaplarından biri de bu: Bu uzaylı yaratığın amacının gerçekte ne olduğunu, neden kötü olduğunu, ne elde etmeye çalıştığını anlayamıyoruz. Sanki bir çizgi roman uyarlamasına illa uzaylı bir kötü gerekir diyerek filme monte edilmiş gibi.

Jean Grey, yaşadığı travmalar, üzerine eklenen kozmik güç ve ekip arkadaşlarıyla yaşadığı sorunlar üst üste eklenince herkese zarar vermeye başlıyor. Yardımı da yine filmin başında canını yaktığı ekip arkadaşlarından alıyor.

‘X Men’e vasat veda

Film neden vasat derseniz şayet birkaç sebebi var. Öncelikle Sophie Turner üstlendiği rolün üstesinden gelememiş. Filmin senaryosunda büyük gedikler var, ustaca yazılmamış da baştan savılmış gibi görünüyor. Üstelik Days of Future Past’ın çok ustaca sıfırladığı zaman çizgisini bozacak tutarsızlıklarla dolu. İyilikle kötülük arasında gidip gelen Jean Grey karakteri derinlikten öyle yoksun ki ne bir albenisi ne de inandırıcılığı var. Oysa Jean Grey, yaşadıkları, sahip olduğu güçler ve içine düştüğü çelişkilerle izlemeye doyamayacağımız bir karakter olabilirdi. Film bu şansı ıskalayınca yıllardır izlemeye aşina olduğumuz oyuncuların resmi geçit yaptığı sıradan bir süper kahraman filmi olmanın ötesine geçemiyor. X Men serisinin hayranları sevdikleri karakteri uğurlamak için izleyebilir, sıcak yaz günlerinde klimalı salonda serinlemek de cabası olur.

Haberin Devamı

Puanı: 2/5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder