Gözde Hatunoğlu Yeşilay’dan kısa film yarışması
HABERİ PAYLAŞ

Yeşilay’dan kısa film yarışması

Yeşilay’ın bu yıl altıncı kez düzenlediği Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması için başvurular başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmanın teması ‘Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Madde Bağımlılığı’ olarak belirlendi. Yarışmaya, Türkiye genelinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde örgün eğitim gören tüm öğrenciler, kurmaca veya belgesel türünde eserleriyle katılabiliyor. Başvurular ‘kisafilm.yesilay.org.tr’ adresinden devam ediyor.

Bengisu’dan 70’lere selam

Bengisu’dan 70’lerin funk’ına övgü niteliğinde yeni şarkı: “Gün Doğsa Yine” ritmik bas ve gitarın büyüsünü günümüz dans tınılarıyla buluşturuyor. Bengisu, pandeminin ilk dönemlerinde, kendi içine dönerek yazdığı şarkısı Gün Doğsa Yine’yi dinleyiciye iki farklı versiyonda sunuyor. Garaj Müzik etiketiyle çıkan şarkı tüm dijital platformlarda yayında olacak.

Haberin Devamı

Bu şarkı için bir araya geldiler

Canozan’ın elektronik üretimlerini paylaştığı yan projesi Canosonik ve Dolu Kadehi Ters Tut’tan tanıdığımız Bill Batt (Billur Battal), yeni şarkıları ‘Heal Me’ için ilk kez solo bir parçada bir araya geldi. İkiliye sound design’da Dönis (Deniz Karadağ) eşlik ediyor. Şarkı tüm dijital platformlarda yayında.

Yeşilay’dan kısa film yarışması

Mavi’den platonik bir aşk hikayesi

Mavi, ‘Umduğum Gibi’ ve ‘Odalardan’ şarkılarının ardından ‘Gizli’ isimli şarkısını yayınladı. ‘Gizli’, önceki şarkılarıyla hem sound hem görsel dil olarak pop müziğin alternatif kulvarında farklı işlere imza atacağının ipucunu veren Mavi’nin bu serisinin 3. şarkısı.

Yeşilay’dan kısa film yarışması

‘Şehirde Kimse Yokken’ prömiyerini yaptı

Zorlu PSM, ilk kez kendi prodüksiyonuyla sahneye koyduğu ve kadınlık, erkeklik üzerine pek çok tartışmayı içinde barındıran öyküsü ve oyuncu kadrosuyla ilgi çeken ‘Şehirde Kimse Yokken’ oyununun prömiyerini yaptı. Ahmet Sami Özbudak’ın birbiriyle paralel iki öyküyü kaleme aldığı ve simgesel anlatılarla hikayesini zenginleştirdiği oyunun yönetmeni Lerzan Pamir. Oyuncu kadrosunda ise Elçin Sangu, Ali Seçkiner Alıcı, Elif Ürse gibi isimler var.

Yeşilay’dan kısa film yarışması

Trabzon Kızlar Manastırı’ndan tüm dünyaya

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) İstanbul Şubesi bünyesindeki ‘Mina’nın Çocukları Projesi’, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Trabzon’da renovasyonu yeni tamamlanmış olan Kızlar Manastırı’ndan tüm dünyaya mesaj verecek. 1-11 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olacak kolektif ‘Yansıma’ sergisinde ünlü İran asıllı Amerikalı sanatçı Shirin Abedinirad ‘Mina’nın Çocukları’ projesinin sesi olacak.

Haberin Devamı

Sekiz yıl sonra gelen roman

Yazar İhsan Oktay Anar, Everest Yayınları’ndan çıkan yeni romanı ‘Tiamat’ ile sekiz yıl aradan sonra okurlarıyla buluştu.

Çeviri ödülü sahibini buldu

İKSV tarafından Talât Sait Halman adına düzenlenen Çeviri Ödülü’ne bu yıl Mario Vargas Llosa'nın Can Yayınları tarafından yayımlanan epik romanı ‘Dünya Sonu Savaşı’nı Türkçeye çeviren Süleyman Doğru değer görüldü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder