Hakan Çelik 7 milyonuncu araç üretildi
HABERİ PAYLAŞ

7 milyonuncu araç üretildi

Türkiye’nin ve Stellantis’in önde gelen üretim ve Ar-Ge merkezlerinden biri olan Tofaş, 7 milyonuncu aracını üretti.

Sürdürülebilir yönetim modeli, üretim ve ihracat hacmi, teknoloji yetkinlikleri, 6 bine yakın çalışanı ile Türkiye ekonomisine, sanayii ve Ar-Ge birikimine önemli bir katma değer sağlayan Tofaş, başarılarıyla Türkiye otomotiv sektörünün yıllar içerisindeki dönüşümünde etkin rol aldı. 2010’lu yıllar itibarıyla üretimde sıçramalı büyüme gerçekleştiren Tofaş Fabrikası’nda üretilen 7 milyonuncu araç Egea Cross Wagon oldu. Konuya dair açıklamada bulunan CEO Cengiz Eroldu, “Yetkin insan kaynağımızla, teknoloji, dijitalleşme, kalite ve verimlilik seviyesiyle küresel ölçekte rekabetçi çözümler sunuyoruz. Stellantis üretim sistemi kapsamında, iş güvenliği, kalite ve verimlilik alanlarındaki değerlendirmelere göre de grup içindeki en iyi ilk 3 fabrikadan biriyiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

3 FARKLI MOTORLA GELİYOR

Hem Avrupa’nın hem de Türkiye’nin B-SUV segmentinde en fazla satılan modeller listesinde üst sıralarda yer alan Peugeot 2008, yenilenmesinin ardından eylül ayından itibaren 3 farklı motor seçeneğiyle ülkemiz yollarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Benzinli 1.2 PureTech 130, dizel 1.5 BlueHDi 130 ve elektrikli 156 HP’lik E-2008 ile Türkiye’ye tüm güç üretim alternatifleriyle giriş yapmaya hazırlanan yeni 2008, müşterilerin ihtiyaçlarına göre seçme özgürlüğü sağlıyor. 2008 markanın yeni ışık imzasını benimsemiş. Arkada, yeniden tasarlanan ışık imzasıyla yeni 2008, tüm versiyonlarında yeni LED stop lambalarına yer veriyor. Omuz çizgisine kadar olan bagaj hacmi 434 litre olan yeni 2008, arka koltukların yatırılmasıyla 1.467 litreye kadar yükleme imkânı sağlıyor. E-2008’in gücü yüzde 15 artışla 100 kW/136 HP’den 115 kW/156 HP’ye çıkmış. Menzil de 345 km (WLTP) yerine 406 km’ye ulaşmış.

ÖN TALEPLER ALINIYOR

Japon premium otomobil üreticisi Lexus’un B SUV modeli LBX için online olarak ön talepler açıldı. Tanıtılmasının ardından kısa zamanda büyük beğeni toplayan LBX, 2024’ün ilk çeyreğinden itibaren Avrupa ile birlikte Türkiye’de de yollara çıkacak. Lexus.com.tr adresinden online olarak LBX için talepleri almaya başlayan marka, aynı zamanda modele özel olarak hazırlanan 360 derece konfigüratörle müşterilerin tüm detayları şimdiden keşfetmesini sağlıyor. LBX’in, kısa zamanda markanın Avrupa’da en çok satan modeli olması bekleniyor. Yeni LBX modeli, yeni nesil kendi kendini şarj eden 1.5 litrelik üç silindirli motoru içeren Lexus hibrit sistemiyle donatıldı. Yüksek verimlilik ve eğlenceli bir sürüş sunan hibrit sistem, 136 DIN hp maksimum güç ve 185 Nm maksimum tork üretiyor. LBX daha kompakt yeni E-CVT şanzımanla eşleştirilmiş. Yeni iki kutuplu nikel-metal hidrit batarya, hızlanmalar sırasında daha fazla elektrik motoru gücünün elde edilmesini sağlarken tam elektrikli sürüş kapasitesini de artırıyor. LBX, 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

7 milyonuncu araç üretildi

Yeni Lexus LBX’i geçtiğimiz aylarda Milano’daki uluslararası lansmanda Lexus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt ile inceleme fırsatı bulmuştum.

Haberin Devamı

BU AY BODRUM’DA

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin Retail Next konsepti çerçevesinde geliştirdiği yeni nesil satış noktası BMW Pop-Up Store, ilk seri üretim hibrit motorlu BMW M otomobili yeni BMW XM’e ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de ilk kez Mandarin Oriental Bodrum’daki BMW Pop-Up Store’da sergilenen yeni BMW XM, 27 Ağustos’a kadar otomobil tutkunlarıyla buluşacak. BMW Pop-Up Store, Ekim ayına kadar markanın üst segmentteki farklı modellerine de ev sahipliği yapacak. İlk seri üretim hibrit motorlu BMW M otomobili olan XM, plug-in hybrid elektrik motoruna eşlik eden 4.4 litre hacminde, V8 silindirli, 653 beygir gücündeki M TwinPower Turbo beslemeli içten yanmalı motora sahip. 88 kilometreye varan tamamen elektrikli menzile sahip olan ve 140 km/s hıza kadar emisyonsuz bir sürüş sunan BMW XM, kombine olarak 1.5-1.6 lt/100 km yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.

7 milyonuncu araç üretildi

1.4 MILYON TL’YE SATIŞTA

Honda’nın B segmentindeki hibrit modeli Jazz e:HEV makyajlandı. Yenilenen petek ızgara, ön ve arka tampondaki girintili çizgiler, değişen jantlar ile daha sportif bir görünüme kavuşan Jazz e:HEV, 1.5 litrelik hibrit motoru ile dinamik bir sürüş sağlıyor. Geliştirilen motor ve donanım teknolojileri ile sınıfındaki iddiasını güçlendiren yeni Jazz e:HEV; sihirli koltuklar ile sunduğu bagaj hacmi, ısıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon gibi özellikleri ile rakiplerinden ayrışıyor. Aynı zamanda 10 hava yastığı ve aktif güvenlik teknolojisi Honda Sensing ile kapsamlı ve gelişmiş güvenlik donanımları sunuyor. Yeni Jazz e:HEV 12 Ağustos Cumartesi günü 1 milyon 390 bin TL fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder