Hakan Çelik Bir başarı öyküsü
HABERİ PAYLAŞ

Bir başarı öyküsü

Türk medyasında bir döneme kadar en prestijli ve dikkat çekici görevlerden biri yurtdışı temsilciliğiydi. Kamuoyu, dünyada olup bitenleri, renkli röportajları çoğunlukla bu isimler üzerinden takip ediyordu.

Gazete ve TV’ler, ajans haberleri yerine temsilcilerinin özel haberlerini öne çıkarmaya gayret ediyordu.

Yurtdışı muhabirlerinin altın döneminde Londra’da Faruk Zabcı, Paris’te Muammer Elveren, Viyana’da Ali Haydar Yurtsever, Washington’da Ufuk Güldemir, Moskova’da Nerdun Hacıoğlu, Atina’da Reha Muhtar gibi isimler neredeyse her akşam bağlantılar ve gazete yazılarıyla haberlerini aktarıyordu.

Haberin Devamı

Yurtdışındaki en başarılı isimlerden biri de Doğuş Grubu’na bağlı NTV’de Roma Temsilcisi olarak görev yapan Lütfullah Göktaş’tı.

Türkiye-İtalya ilişkilerinin en hareketli olduğu dönemde neredeyse her akşam canlı yayına bağlanıp son gelişmeleri aktarıyordu. Anadolu Ajansı’nda da görev yapmaya başlayınca Türkiye kamuoyu, Göktaş’ı daha yakından tanıdı.

Roma yıllarından sonra Türkiye’ye dönme kararı alan Göktaş, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın basın danışmanlığı görevine getirildi. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Göktaş’ın pozisyonu devam etti.

Toplam 8 yıl basın başdanışmanlığı yapan Göktaş, Erdoğan ile bu alanda en uzun çalışan isim oldu.

Bir süre önce büyükelçi unvanını alan Lütfullah Göktaş, bir hafta sonra Ankara’ya veda edecek ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Vatikan Büyükelçisi olarak çalışmaya başlayacak.

Bir başarı öyküsü

25 yıllık gazetecilik kariyerinde ses getiren haberlere imza atan ve bugün çok önemli başka bir göreve gitmeye hazırlanan Göktaş’ı uzun süredir tanıyorum.

Dış politika alanındaki akademik çalışmalarının yanında, dinler arası tarihî ve kültürel ilişkileri en yakından izleyen isimlerden biridir. İtalya’daki eğitiminin de desteğiyle gerçek bir Vatikan uzmanıdır.

İyi derecede İtalyanca, İngilizce, Fransızca, Arapça konuşur. Geçen sene de İtalya-Türkiye ilişkilerine yaptığı katkı sebebiyle İtalyan Devlet Nişanı takdim edilmişti. Göktaş ile Cumhurbaşkanı’nın ziyaretlerinde bir aradaydık.

Haberin Devamı

Medya iletişimi ve planlaması gibi hassasiyetleri yüksek, oldukça zor bir görevi 8 yıl boyunca insanları kırmadan, incitmeden, belli mesafeleri de koruyarak başarıyla sürdürdü.

Vatikan’da bir diplomat olarak da çok etkili olacaktır. Birikimi, tecrübesi ve insani diyaloglarıyla Vatikan-Ankara ve Roma arasındaki ilişkilere ciddi katkılar yapacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder