Hakan Çelik Dünyanın en güzel parkı olmaya aday
HABERİ PAYLAŞ

Dünyanın en güzel parkı olmaya aday

Kitaplar, filmler, mekanlar ve coğrafi bölgelerden konu açılınca “ölmeden önce okunması gereken, kalınması gereken, gidilmesi gereken…” diye bir kavram kullanılıyor.

Çok net söylüyorum, “Nakkaştepe Millet Bahçesi” dünyada “Ölmeden Görülmesi Gereken Yerler” listesine ilk sıralardan girer.

Ulaşımı kolay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hemen çıkışında Türkiye’nin önde gelen şirketleri Vakko, Selçuk Ecza Deposu ve Koç Holding yönetim binasının hemen yanında.

Dünyanın en güzel parkı olmaya aday

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan televizyonda yaptığımız canlı yayında Üsküdar’daki Nevmekan’ı anlatırken Millet Bahçesi projesinden de bahsetmişti. Dün ilk kez gidip görme fırsatım oldu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde kahvaltıda bir araya geldik.

Haberin Devamı

Dünyanın en güzel parkı olmaya aday

Gerçekten nefes kesici bir manzaraya sahip. Yaklaşık 90 dönümlük park Instagram’da da en fazla görüntülenen yerlerden biri olmaya aday. Yeşil alanların azlığının sıkça dile getirildiği İstanbul’da buna benzer soluk alınabilecek yerlerin sayısının artmasını çok önemsiyorum. Hilmi Türkmen’le bir dizi konuyu konuştuk. Anlattığı çalışmalar arasında çok dikkatimi çeken projeler var:

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi: Engelli bireyler evlerinden alınarak günübirlik konaklamaları sağlanıyor. Bu süreçte ailelerin, özellikle çocukların annelerine lojistik destek sağlanarak, kendilerine ve ilgilendikleri alanlara vakit ayırmaları sağlanıyor.

Üsküdar Otizm Merkezi: Bu yıl faaliyete geçmiş. SGK kaydı üzerinden bütün vatandaşların kullanımına sunulmuş. Otizmli çocukların sayısındaki artış dehşet verici. Türkmen, resmi rakamlara göre neredeyse her 45 çocuktan birinin otizmli olduğunu bu nedenle tedavi ve destek çalışmalarının büyük önem kazandığının altını çizdi.

Dünyanın en güzel parkı olmaya aday

Minik Dostlar Kliniği ve Cerrahi Bölümü: Hayvan hakları konusunda çok hassasım ve kendi imkanlarımla hayvanların beslenmesine, kısırlaştırılmasına katkı sağlıyorum. O nedenle Başkan Türkmen ile bu kliniği özellikle ziyaret etmek istedim. Pırıl pırıl bir mekanla karşılaştım. Hayvanların neredeyse her türlü sağlık sorununa anında müdahale edilebiliyor.

Haberin Devamı

Tebessüm Kahvesi: 20-39 yaş aralığında 11 Down sendromlu genç burada çalışıyor ve sosyal hayata katılıyor.

Dünyanın en güzel parkı olmaya aday

Üsküdar Çocuk Köyü: Küçüksu’da bulunan 80 dönümlük bir alanda çocukların, doğal bir ortamda hayatın her alanına kendilerini hazırlayabilecekleri bir ortam oluşturulacak. 2023 yılında hizmete açılması hedefleniyor.

Üsküdar Valide Sultan Gemisi: Pazartesi hariç her gün çay ve simit ikramıyla profesyonel rehber eşliğinde ücretsiz düzenli tur yapıyor. Şimdiye kadar 2 milyon 7 bin vatandaşa Boğaz turu yaptırmış.

Atölye Üsküdar: Girişimcilik ve inovasyon merkezi olarak konumlanan mekanda gençler bilim, teknoloji ve çeşitli alanlarda deneysel çalışmalar yapıyor. Teknofest şampiyonu buradan çıkmış.

Haluk Dursun Kütüphanesi: Kısa bir süre önce kaybettiğimiz değerli bilim insanı Prof. Dr. Haluk Dursun’un adını taşıyan yeni kütüphaneye bayıldım. Üsküdar Belediyesi’nin zemin katında bulunuyor. Perşembe günü resmi açılışı yapılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder