Hakan Çelik Elektrikli motorla yola çıkıyor
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikli motorla yola çıkıyor

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis içindeki güçlü marka Peugeot’nun yeni 3008 modeli farklı ve dinamik bir elektrikli otomobil deneyimi sunmak üzere yola çıkıyor. Mild hibrit ve elektrikli motor seçenekleriyle gelecek yılın ortasından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak olan otomobili Fransa’da Peugeot fabrikasındaki dünya lansmanında yakından inceleme fırsatı buldum. 2025’te Avrupa’daki diğer markalardan daha geniş bir elektrikli otomobil yelpazesi sunmaya hazırlanan Peugeot, en fazla satılan modelini (3008) tamamen yeni, ileri seviye elektrikli fastback SUV ile değiştirerek bir üst seviyeye geçiyor.

Haberin Devamı

Elektrikli motorla yola çıkıyor

1.3 MİLYONUN ÜZERİNDE SATIŞ

Yeni Peugeot E-3008’in Panoramic i-Cockpit adını verdiği iç mekan ve ön panel görünümü gerçekten çok etkileyici. Peugeot tasarımcıları kullanıcıların en fazla vakit geçirdikleri ve kullandıkları bu alana özel bir önem vermiş. Mevcut Peugeot 3008, son 7 yılda, 130 ülkede, 1.3 milyonun üzerinde müşteriye ulaşan, markanın en çok satan modellerden biri olarak kayıtlara geçmişti.

30 DAKİKADA ŞARJ

700 km’ye kadar menzil, 30 dakikaya varan şarj süresi, sürüş keyfi, performans, verimlilik ve ‘seyahat planlayıcı’, ‘akıllı şarj’, ‘araçtan şarj’, ‘tak ve şarj et’ ve “internet üzerinden kablosuz güncellemeler’ gibi bağlantılı hizmetler ve işlevler gibi önemli ek faydalar da sağlıyor. Yeni Peugeot E-3008, sadece Fransa’daki Sochaux Fabrikası’nda üretilecek ve Şubat 2024’ten itibaren kademeli olarak Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. ‘Allure’ ve ‘GT’ olmak üzere iki donanım seviyesiyle sunulacak. Otomobil 3 adet tamamen elektrikli motor seçeneği (210 HP, 230 HP uzun menzil ve 320 HP çift motorlu 4 tekerlekten çekiş) olacak. Pazara bağlı olarak hibrit motor seçeneği de sunulacak.

PAZAR BEKLENTİLERİ

Fransa’daki etkinlikte Peugeot CEO’su Linda Jackson ile de konuşma fırsatı buldum. Jackson, Türkiye’nin Peugeot dünyası içinde çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi ve yakında yeniden İstanbul’a geleceğini söyledi. Otomobil dünyasının en başarılı CEO’larından biri olan İngiliz Jackson yeni E-3008 Fastback SUV’un pazara sunulmasının, beklentilere Peugeot standartlarında yanıt vermenin önemli bir örneği olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Elektrikli motorla yola çıkıyor

ON KAPLAN GÜCÜNDE

Bir dönemin ünlü çizgi roman kahramanı Kızılmaske (Fantom) gibi bir araç Volkswagen Golf GTI. O da ormanda on kaplan gücünde diye tarif edilen Kızılmaske gibi ölümsüz ruh ve efsane genlerine sahip. GTI’ın standart otomobillere benzeyen görünümünün altında büyük bir tecrübe, bilgi birikimi ve teknoloji yatıyor. Dünyada bugüne kadar tam 2.4 milyondan fazla üretilerek dünyanın en başarılı kompakt spor otomobili olarak tanımlanan Volkswagen Golf GTI yenilendi ve Türkiye’de satışa sunuldu. Otomobilin eylül ayı liste fiyatı 2 milyon 545 bin liradan başlıyor.

DNA’SI HİÇ DEĞİŞMEDİ

GTI başarısının sırrının, DNA’sının hiç değişmemiş olmasından kaynaklandığını söyleyen Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “Yarım asır önce saf otomobil tutkusundan doğan Golf GTI’sı, geleceğin teknolojileri ile donatılmış sekizinci nesliyle satışa sunuyoruz. 1976’dan beri GTI’da gördüğümüz ikonik detaylar yenilenerek, bu versiyonda da iddiasını sürdürüyor” dedi. Golf GTI’nın görünümü ve teknolojisi, hatta motor sesini her zamankinden daha ayrıntılı bir şekilde kişiselleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

YENI PİLLERLE HEDEF 1200 KİLOMETRE

Toyota’nın planlamasına göre yeni nesil tam elektrikli araç ilk olarak 2026’da satışa sunulacak. Bununla birlikte 2030 yılında satılacak 3.5 milyon Toyota tam elektrikli aracın 1.7 milyonunu bu yeni nesil elektrikli modeller temsil edecek. Bu kapsamda dört yeni nesil batarya tanıtan Toyota, likit ve katı elektrolitlerle batarya teknolojisinde de öncü rol oynayacak. Toyota, hızlı şarja uygun, uzun ömürlü ve daha kompakt ürünler geliştiriyor. 2027-2028’de ticari kullanıma hazır olması planlanan katı-hal bataryalar, ilk gelişim fazında 1000 kilometreden; ikinci gelişim fazında 1200 kilometreden fazla menzil sunacak ve 10 dakikadan daha kısa sürede şarj edilebilecekler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder