Hakan Çelik Elektriklinin lideri Türkiye'de
HABERİ PAYLAŞ

Elektriklinin lideri Türkiye'de

Küresel başarılarıyla Çin otomobilleriyle ilgili geçmişteki algıları yıkan BYD, tüm modellerinde 8 yıl/200 bin km garanti sunan tek marka olarak öne çıkacak.

Çin merkezli elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD (Build Your Dreams) geniş ürün gamıyla Türkiye’ye “merhaba” dedi. Toyota ve Lexus’u da temsil eden ALJ Türkiye distribütörlüğünde Türk otomotiv pazarındaki yerini alan BYD, yenilikçi teknolojisiyle elektrikli otomobillerde gelinen son noktayı gözler önüne seriyor. 2003’ten bugüne kadar gerçekleştirdiği 5 milyonun üzerinde satış adediyle elektrikli araç segmentinde lider konumda bulunan BYD, premium tasarım ve yüksek kalite anlayışına sahip.

Haberin Devamı

KASIMDAN İTİBAREN

Marka, yüksek menzil, performans ve güvenliği bir arada sunan “Blade Batarya” teknolojisiyle de pazarda öncü rol oynayacak. Kasım ayından itibaren C segmentindeki SUV modeli BYD ATTO 3 ile satışlarına başlayacak olan BYD Türkiye, 2024 yılının ilk çeyreğinde de tasarım ödüllü BYD SEAL ve BYD HAN modellerini Türk kullanıcısıyla buluşturacak. Bununla birlikte BYD SEAL U, BYD TANG ve BYD DOLPHIN gibi markanın diğer modellerinin de gelecek yıl sunulması planlanıyor.

Elektriklinin lideri Türkiyede

GENİŞ ÜRÜN GAMI

BYD’nin Türkiye otomotiv sektörüne girişi dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşma yapan ALJ Türkiye Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Otomotiv sektöründeki deneyimlerimiz ve itibarımız, BYD markasının da Türkiye pazarında önemli bir konuma sahip olmasına büyük katkı sağlayacak. BYD’nin geniş ürün gamıyla farklı müşteri kitlesine hitap eden elektrikli modellerinin, Türkiye’deki otomobil kullanıcıları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz” dedi.

DİJİTAL BAYİ SİSTEMİ

BYD bu yıl için başta büyük şehirlerde olmak üzere bayi yapılanmasını yoğun bir şekilde başlatarak 2024 yılında 20’nin üzerinde bayi adedine ulaşmayı planlıyor. 2024 yılında bayi ağı Türkiye pazarının yüzde 82’sini kapsayacak şekilde yapılandırılmış olacak. Marka kasım ayında satışların başlamasıyla birlikte “BYD Dijital Bayi” sistemini devreye alacak.

1995 yılında batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda 600 binden fazla çalışanı ile 70’in üzerinde ülkede elektrikli otomobilleri tüketicilerle buluşturuyor. Otomotiv ürünleri ile birlikte, raylı taşıma sistemleri, ev kullanımı için aküler, elektrikli otobüsler ve diğer endüstriyel çözümleri de sunuyor.

Haberin Devamı

TALEP ÇOK BÜYÜK

Lansman için Türkiye’ye gelen BYD Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Brian Yang da çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD’nin, kısa sayılabilecek bir zamanda önemli atılımlar yaparak global bir marka haline geldiğini ifade etti. BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun da “Yılın ilk 8 ayında geçen yıla göre yüzde 83’lük bir artış oldu ve toplam pazarda elektrikli araçların payı yüzde 8’e yaklaştı. Türkiye’de 20’den fazla marka, 40’tan fazla model ile elektrikli araç pazarı her ay daha da genişliyor. BYD modellerini tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ulaşabilir fiyatlarda sunacağız” diye konuştu.

VERGİ AVANTAJLI ATTO 3

Markanın yeni e-platform 3.0 ve Blade Batarya teknolojisiyle donatılan C SUV segmentindeki BYD ATTO 3, şık tasarımı, yüksek kaliteyi, yüksek verimliliği ve performansı bir araya getiriyor. Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız alan BYD ATTO 3 yüzde 10’luk ÖTV dilimine giriyor. Aracın şehir içinde menzili 565 km. BYD ATTO 3, 150 kW DC şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e yalnızca 29 dakikada şarj edilebiliyor.

Haberin Devamı

Elektriklinin lideri Türkiyede

SINIF BİRİNCİSİ YENİLENDİ

Beş nesildir pazardaki en sembolik şehir otomobillerinden olan Renault Clio yenilenerek Türkiye’de yollara çıkıyor. Yeni Clio’nun Equilibre versiyonu 826 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunulacak. Evolution versiyonu ise 959 bin 900 TL fiyatıyla yollarda olacak. 2 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak Techno Esprit Alpine donanımın TCe 90 hp x-tronic versiyonu 1 milyon 23 bin 900 TL, merakla beklenen E-Tech full hybrid 145 hp versiyonu ise 1 milyon 248 bin 900 TL olarak satışa sunulacak.

Elektriklinin lideri Türkiyede

4 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ

Yeni Renault Clio, iç mekan şık ve seçkin mimarisiyle markanın yeni tasarım dilini ilk kez yorumluyor. Erişilebilirlik ve diz mesafesi açısından oldukça cömert arka yolcu alanı ve 391 litreye kadar bagaj hacmi ile sınıfının en iyi özelliklerini sunuyor. Yeni Clio, sürüşü daha kolay ve güvenli kılan gelişmiş sürüş destek sistemleriyle (ADAS) yollara çıkıyor. Bunlar; Sürüş, Park ve Güvenlik olmak üzere üçe ayrılıyor. Yeni Clio E-Tech Full Hybrid 145, TCe90, SCe 65 ve TCe 100 LPG motor seçeneklerine sahip.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder