Hakan Çelik Eylülde Türkiye'de
HABERİ PAYLAŞ

Eylülde Türkiye'de

Beş nesildir pazardaki en beğenilen şehir otomobillerinden olan Renault Clio yenilerek ve Renault markasının en dinamik ve güncel atılımlarını yansıtan bir örnek olarak Türkiye’de satışa sunulmaya hazırlanıyor.

Avrupa ve Türkiye pazarının en çok satan otomobillerinden biri olan Renault Clio yenilendi.

Eylülde Türkiyede

Tasarımı, teknolojileri ve donanımıyla dikkat çekici yeniliklere kavuşan B Hatchback segmentindeki otomobil, eylül ayında satışa sunulacak. Clio, köklü otomobil üreticisi Renault’nun 100 yılı aşkın otomobil üretim kültürünün ekonomik bir modelde özetlenmesi niteliğini taşıyor. Clio geliştirilirken Renault Grubu’nun F1 teknolojilerinden de yararlanılmış.

Haberin Devamı

Eylülde Türkiyede

4 MOTOR SEÇENEĞİ

Yeni Clio önceki modeller gibi Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretiliyor. Renault Clio’nun LPG’li, benzinli, dizel ve hibrit motor seçenekleri bulunuyor. Türkiye’de ilk etapta en çok benzinli motorların satılması bekleniyor. Benzinli araçlar 3 silindirli, 65 ve 90 beygir gücünde. Oldukça iddialı bir tasarıma kavuşan yeni Clio, 20 adet sürüş destek (ADAS) sistemiyle sınıfının en güvenli otomobillerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Eylülde Türkiyede

Türkiye’de Oyak Renault tarafından üretilen yeni Renault Clio’yu uluslararası test sürüşünde kullanma imkanı buldum.

SATIŞ REKORTMENİ

Bugüne kadar dünya genelinde 16 milyon satış başarısı yakalayan Renault Clio, küresel çapta en çok satanlar arasına girdi, Avrupa’da ve Türkiye’de ‘Yılın Otomobili’ ödüllerini kazandı. Dünyada en çok Clio satılan ikinci ülke konumundaki Türkiye’de, bugüne kadar 600 binden fazla Clio satışına imza atıldı. Türkiye’de üretilen ve OYAK Renault Fabrikaları’nda 3.4 milyon adetlik üretimi aşan Renault Clio, günümüzde B-HB segmentinde satılan her iki araçtan biri olarak öne çıkıyor.

Eylülde Türkiyede

MAİS Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş

HEM SPORTİF HEM ŞIK

Yeni modelde sportif ve şık Esprit Alpine donanım seviyesi, hem iç hem de dış tasarım olarak yeni Clio dönemini en iyi şekilde özetliyor. Ebatları 17 inçe kadar ulaşan jant seçenekleri, otomobilin çekiciliğini destekliyor. Farklı donanımlarla kombine edilen dördü alüminyum alaşımlı olmak üzere altı jant seçeneği bulunuyor. Tüm donanım seviyelerinde 7 inç veya 10 inçlik bir dijital ön konsol ile donatılıyor. 10 inçlik versiyon navigasyon haritalarını yansıtıyor ve sürüş moduna ve MULTI-SENSE ayarına uyum sağlıyor. Erişilebilirlik ve diz mesafesi açısından oldukça cömert arka yolcu alanı ve 391 litreye kadar bagaj hacmi ile sınıfının en iddialı modelleri arasında. Clio’da 360 derece kamera seçeneği de sunuluyor. Yeni Clio, farklı enerji kaynakları kullanan farklı güç-aktarma sistemleriyle donatılıyor. İleri teknolojiye sahip 145 hp E-Tech tam hibrit bunlardan biri. Şehirlerde elektrikli sürüş keyfini herkesin ulaşabileceği bir noktaya taşıyor ve yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını düşürüyor. Ayrıca dizel, benzinli ve LPG’li versiyonlar söz konusu.

Haberin Devamı

FARK YARATAN TASARIM

1997 yılında ilk seri üretim hibrit otomobili olarak otomotiv sektöründe kalıcı bir etki bırakan, global olarak 5 milyondan daha fazla satış adediyle de iddiasını kanıtlayan Toyota’nın öncü modeli Prius, şimdi yenilikçi teknolojisini etkileyici yeni tasarımıyla birleştiriyor. 5’inci nesliyle pazara sunulan Prius, hibrit ve plug-in hibrit seçeneklerine sahip. Bununla birlikte yeni Prius, tamamen yenilenen tasarımıyla da ses getirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Eylülde Türkiyede

Prius’un 25 yıldan daha uzun zamandır bir imzası haline gelen bu eşsiz tasarımı, yeni nesilde coupe tarzı bir siluet ve sportif dokunuşlarla yeni bir seviyeye taşındı.

Toyota’nın ikonik kama şekli, 5’inci nesil Prius’ta zarif ve modern bir şekilde evrimleşti. Bu dinamik tasarım Prius’un prestijli 2023 Red Dot Tasarım Ödülü’nü kazanmasını sağladı. Yeni Prius, 43 üyeden oluşan uluslararası bir jüri tarafından tüm başvuruların değerlendirilmesinin ardından ‘Ürün Tasarımı’ kategorisinde en yüksek ödül olan ‘En İyinin En İyisi’ unvanına layık görüldü.

Eylülde Türkiyede

EN İYİ İŞYERİ ÖDÜLÜ

Yüce Auto, Türkiye’nin en geniş katılımlı iş yeri araştırmalarından “Kincentric Best Employers 2023” programı kapsamında ‘En İyi İşyeri’ ödülünü aldı. 2016 ve 2021 yıllarında da aynı ödüle layık görülen Yüce Auto, başarısını tescillemiş oldu. Yüce Auto-Škoda Genel Müdürü Zafer Başar, bu ödüle üçüncü kez layık görüldüklerini hatırlatarak “Yapılan çalışmalar, çalışan mutluluğunun başarı ile doğru orantılı olduğunu ortaya koymuştur. Yüce Auto–Škoda olarak biz de çalışan mutluluğunun motivasyon doğrudan etki ettiğini gözlemledik” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder