Hakan Çelik Gözler ekonomik SUV'larda
HABERİ PAYLAŞ

Gözler ekonomik SUV'larda

Kullanım kolaylığı, yüksek oturma pozisyonu, prestij algısı ve 1.6 litrelik motor seçenekleriyle SUV’lar yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Şehiriçinde kullanım pratikliğinin yanı sıra doğaya çıkışa da olanak tanıyan SUV’lar Türkiye’de yoğun ilgi görüyor. Geleneksel sedan pazarı olan Türkiye’de son yıllarda hatchback ve SUV modellerin satışı ciddi olarak artıyor. Tüketiciler, daha çok dizel ve otomatik versiyonlu modelleri tercih ediyor. Markaların prestiji, ikinci el değeri ve tasarım özellikleri satın alma kararını belirleyen diğer faktörler.

Haberin Devamı

SUV dendiğinde küresel pazarlarda dört çekerli araçlar akla gelirken vergi düzenlemeleri nedeniyle ülkemizde 1.6 litre ve altındaki iki çeker özellikli modellere daha çok rağbet var. Nissan’ın Qashqai modeli uzun süre Türkiye’de satış şampiyonu olmuştu. Yenilenen özellikleriyle Qashqai ilgi görmeye devam ediyor ancak rakipsiz değil. Renault Grubu’nun markası Dacia hızlı bir yükseliş grafiği izliyor.

Gözler ekonomik SUVlarda

Dacia, 2020'nin ilk yarısında kaydettiği 11 bin 599 satış adedi ve toplam pazardaki yüzde 4.6 pay ile marka sıralamasında 8'inci sırada yer aldı. Dacia’nın SUV modeli Duster, 5 bin 752 satış ve 13.6 pay ile C-SUV segmentinde dikkat çeken bir performans sergiledi. Araç, yeni görünüm, motor ve şanzımanlarla çok daha rekabetçi bir araç haline geldi. Hyundai Tucson ve Volkswagen Tiguan da bu segmentin beğenilen diğer modelleri arasında.

Gözler ekonomik SUVlarda

Bir süre önce Toyota’nın Türkiye’de üretilen C-HR modeliyle farklı parkurlarda test sürüşü yapmıştım. Kış performansı şaşırtıcı derecede başarılı olan C-HR yaz aylarında da etkili kliması ve düşük devirlerde sessiz motoruyla beğenimi kazandı. C-HR tasarımı, modern teknolojisinin yanında hibrid motor seçeneğiyle de önemli bir avantaj sunuyor.

BİNEK ARAÇ LİDERİ OLDU

Renault Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş Clio’nun mayıs ayında Avrupa’nın en çok satan modeli olduğunu, Türkiye’de de OYAK vizyonu ile aynı başarının yakalandığını, pandemi sürecinde hijyen ve sağlık şartlarını ön planda tutarak operasyon yürüttüklerini anlattı.

Haberin Devamı

Gözler ekonomik SUVlarda

Renault, 2020 yılının ilk yarısını 36 bin 305 satış adedi ve 17.8 pazar payı ile binek otomobil pazarında lider kapattı. 20 yıldır binek otomobil pazarının lideri olan marka, böylece 21'inci yılının ilk yarısında da bu unvanını korudu. Türkiye'de en çok satılan model sıralamasında ilk 3 modelden 2’si OYAK Renault Fabrikaları'nda üretilen Clio HB ve Megane Sedan oldu.

OGD tarafından “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçilen Yeni Clio HB, şubat ayındaki lansmanından bu yana kısa sürede 10 bin 659 satış adedi kaydetti. Türkiye’de en çok tercih edilen model sıralamasında 2’nci sırada yer alan Clio, 21 farklı modelin yer aldığı B-HB segmentinde, en yakın rakibinden yaklaşık beş kat fazla satış kaydetti.

TÜRKİYE YOLLARINDA İDDİALI BİR MODEL

Türkiye’deki güncel Mercedes Benz kompakt sınıf ailesinin altıncı modeli olarak satışa sunulan yeni GLA, 163 beygirlik turbo benzinli motor ve 7G-DCT otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğu GLA 200 seçeneğiyle 412 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Öncüsüne oranla daha fazla SUV karakteri sunan yeni GLA’da sürücü ve ön yolcu A-Serisi’ne kıyasla 140 mm, B-Serisi’ne kıyasla 50 mm daha yüksekte oturuyor.

Haberin Devamı

Gözler ekonomik SUVlarda

Mercedes Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Yeni GLA, şehir hayatının macerasını yaşayanların SUV’u . Tasarıma ve güvenliğe önem veren macera ruhlu kitleyi yeni GLA ile Mercedes-Benz markasıyla tanıştırmayı umuyoruz” dedi.

EN BÜYÜK FİLO TESLİMATI TAMAM

Skoda, Türk ilaç sektörünün öncü kuruluşlarından Abdi İbrahim’e 2.364 adet Scala ve 353 adet Superb olmak üzere 2.717 adet araç ile Türk otomotiv sektörü ve marka tarihindeki en büyük filo teslimatını gerçekleştirdi. Türkiye’de bu yıl satışına başlanacak Scala, daha satışa sunulmadan hem filo hem perakende pazarına iddialı bir giriş yaparak gücünü göstermiş oldu.

Gözler ekonomik SUVlarda

Bu teslimat ile Scala modelinin Türkiye’deki ilk kullanıcısı Abdi İbrahim saha ekibi olacak. Yeni araçların teslimatı Abdi İbrahim CFO’su Mustafa Derman, Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar ve Vural Ak’ın katılımıyla Intercity tesislerinde gerçekleşti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder