Hakan Çelik Güçlü ve iddialı bir SUV
HABERİ PAYLAŞ

Güçlü ve iddialı bir SUV

Alman Volkswagen Grubu bünyesindeki Çek markası Skoda, ikinci nesil Kodiaq modelinin örtüsünü gerçekleştirdiği dünya prömiyeriyle kaldırdı.

2016’da tanıtılan ve D SUV segmentinin önde gelen modellerinden biri olan Kodiaq, yeni tasarımıyla iddiasını daha da ileriye taşıyor. Yeni Kodiaq, güçlü görünümü, yenilikçi özellikleri ve daha geniş yaşam alanıyla dikkat çekiyor. 2024’ün ikinci yarısı itibariyle Türkiye pazarında da satışa sunulması planlanan Kodiaq, markanın yeni ‘Modern Solid’ tasarım dilinin ilk unsurlarını da içeriyor. Türkiye’de de kısa zamanda büyük beğeni toplayan Kodiaq, 2017’den bu yana 13 bin 520 adetlik satış elde etti.

Haberin Devamı

Güçlü ve iddialı bir SUV

ELEKTRİKLİ DE GELİYOR

7 modelin 5’inde güncelleme olduğuna işaret eden Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “Scala, Kamiq ve Octavia modellerimiz makyajlanırken, Kodiaq ve Superb modellerimiz ise yeni nesilleri Türkiye’de satışa sunulacak. Tüm ürün gamıyla gençleşmemizin yanı sıra önümüzdeki yıl tamamen elektrikli Enyaq modelimizi Türkiye’ye getireceğiz. Yeni Kodiaq, dinamik ve güçlü tasarımı ile markamızın atak yılı olan 2024’te en önemli rollerden birisini oynayacak” dedi.

SATIŞTA REKOR HEDEF

Başar, 2023 yılını da değerlendirirken “Pazar, Ocak-Eylül 2023 döneminde yüzde 67 büyürken Skoda olarak yüzde 91 büyüme kaydettik ve yıllık bazda pazar payını en fazla artıran 5. marka olduk. Son çeyrekte de istikrarlı tedarik kurgumuz paralelinde Skoda’nın rekor satış adedine eriştiği yıl olarak tarihe geçecek” şeklinde konuştu. Yeni nesil Kodiaq’ın uzunluğu 4.758 mm, yüksekliği 1.657 mm ve genişliği 1.864 mm oldu. Önceki nesle göre 75 litre artan bagaj hacmi ise 910 litreye çıktı. Teknolojik kabin ön cama yansıyan göstergelere sahip olacak Kodiaq, aynı zamanda 10 inç sanal Kokpit’le tercih edilebilecek.

519 KİLOMETRE MENZİLLE GELİYOR

Hyundai Assan, tamamen elektrikli araçlara (BEV’ler) adanmış IONIQ markası altındaki ikinci modeli olan IONIQ 6’yı Türkiye’de satışa sundu. D-sedan segmentinde konumlanan IONIQ 6, 0.21cd ile Türkiye’deki elektrikli otomobiller arasında en düşük sürtünme katsayısına sahip modellerden biri. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Bugün dünyadaki elektrikli model sayısı 500 adeti geçti ve her yıl artarak devam ediyor. Biz de Hyundai grubu olarak 2030 yılına kadar 30’dan fazla elektrikli modeli tanıtacağız ve satış hacmimizi de 3.5 milyon adete çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız, 10 yıl içinde dünyanın ilk 3 elektrikli otomobil üreticisinden biri olmak” dedi.

Haberin Devamı

Güçlü ve iddialı bir SUV

POWERBANK GİBİ İŞLEVİ VAR

IONIQ 6, şarj başına 519 km’ye kadar bir menzil sunuyor. IONIQ 6’nın etkileyici menziline ek olarak, kamp veya herhangi bir açık hava eğlencesi gibi etkinlikler esnasında kullanılabilecek elektrik gereksinimleri için ideal bir güç aktarma sistemi bulunuyor. V2L adı verilen araç güç kaynağı, otomobili devasa bir powerbank gibi çalıştırmış oluyor. Mevcut bir aksesuar adaptörü kullanılarak etkinleştirilen bu sistem ile araç 220V şehir elektriğini anında sağlamış oluyor. V2L işlevi, 3.6 kW’a kadar güç sağlayabiliyor ve aynı zamanda bir diğer EV aracı da şarj edebiliyor.

Haberin Devamı

Güçlü ve iddialı bir SUV

Sıradaki haber yükleniyor...
holder