Hakan Çelik Lüks yolculukların zirvesi
HABERİ PAYLAŞ

Lüks yolculukların zirvesi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına ithafen Selanik’te, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi de kapsayan Lexus LM lansmanında, mobil halindeki araç içinde canlı yayın ile interaktif olarak yapılan basın toplantısında dünyada bir ilke imza atıldı.

Premium otomobil üreticisi Lexus, markanın tamamen yeni bir segmente girmesini sağlayan lüks minivan modeli LM’i Türkiye’de satışa sundu. Özel jet uçaklarındaki konforu LM’e taşıyan Lexus, bu modelle birlikte markanın ve lüksün zirvesini sunuyor. Lexus’un ‘doğuştan lüks’ yeni LM modelinin 4 kişilik VIP versiyonu, 10 milyon 900 bin TL ile Türkiye pazarına giriş yaparken LM’in 7 kişilik versiyonu ise 8 milyon 900 bin TL ile satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Lüks yolculukların zirvesi

KENDİNİ ŞARJ EDİYOR

LM’nin açılımı ‘Luxury Mover’. Lexus, LM modelinin tüm versiyonlarında 2.5 litrelik benzinli motoru elektrikli motorla kombine eden ‘Kendi Kendini Şarj Eden Hibrit’ sistemini kullanıyor. LM 350h, yeni NX 350h ve RX 350h modellerinde de yer alan aynı sistemle donatıldı. 250 HP güç üreten LM 350h, 239 Nm tork değerine sahip. 7 koltuklu ve 4 koltuklu LM modelleri, E-Four elektronik dört tekerlekten çekiş özelliğiyle de dikkat çekiyor.

220 ADET SATIŞ BEKLENTİSİ

Lexus Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yönetici (CEO) Ali Haydar Bozkurt, araca yoğun bir ilgi olduğuna dikkat çekerek, “Sadece 5 gün içerisinde yıl sonuna kadar gelecek olan 34 LM modelinin tamamı satıldı. 34 adet LM modelinin ise, 26’sı 4 koltuklu ve 8 adedi 7 koltuklu olarak sipariş edildi. Avrupa’da ise yıl sonuna kadar 220 adet LM satılması bekleniyor ve bunun yaklaşık yüzde 15’ini Türkiye pazarına tahsis ettiler” dedi.

Lüks yolculukların zirvesi

‘MODELLERİMİZ ARTACAK’

Ali Haydar Bozkurt, LM modelinin ardından bu yıl içerisinde RZ ve UX olmak üzere tam elektrikli modellerini de sunmaya başlayacaklarını kaydederek, “Marka adına yeni bir segmenti temsil eden LM’in ardından, 2024’ün ilk çeyreğinde ise B SUV segmentine girmemizi sağlayan LBX’i de getirerek çeşitliliğimizi ve dolayısıyla adetlerimizi artıracağız” diye konuştu.

Ali Haydar Bozkurt’un verdiği bilgiye göre LM’in tüm versiyonları iş insanları, sanatçılar, sporcular ve lüks VIP taşımacılık yapan firmalar dahil olmak üzere çok fazla ilgi görüyor. 4 koltuklu versiyon, LM’in en üst düzey özelliklerini yansıtıyor ama aynı zamanda 7 koltuklu araç için de özellikle çocuklu aileler tarafından çok fazla ilgi var.

Haberin Devamı

İZLENİMLER

Kabin en üst seviyede dijitalleşme ve bağlanabilirlik özellikleri sunuyor.

Lüksü yansıtan özellikler arasında 48 inç HD geniş ekran, ön ve arka kabini ayıran ses geçirmeyen separatör, VIP koltuklar, 14 litrelik buzdolabı, iki cam tavan, Mark Levinson 3D Surround Sound Ses Sistemi ve daha sofistike Lexus Climate Concierge bulunuyor.

4 koltuklu LM’de ses emici olmayan beş katmanlı tavan döşemesi bulunuyor. Bu sayede sohbet etmek daha kolay hale getirilmiş. Ekranın üzerinde yer alan ses geçirmeyen separatör ise, tamamen açılabiliyor, kapatılabiliyor veya karartılabiliyor.

LM, 5.130 mm uzunluğa, 1.890 mm genişliğe ve 1.945 mm yüksekliğe sahip.

Dört koltuklu LM, orta bölmeye entegre edilmiş termal sensörlere sahip. Bunlar yolcuların ve kabinin kızılötesi yüzey sıcaklık taramasını kullanarak hangi seviyede sıcaklığın veya soğutmanın nerede gerekli olduğunu net bir şekilde tespit edebiliyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ÜRETİM RADARINDA

Cumhuriyet’in 100. Yılı’na ithafen Selanik’te, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi de kapsayan Lexus LM lansmanında, mobil halindeki araç içinde canlı yayın ile interaktif olarak yapılan basın toplantısında dünyada bir ilke imza atıldı. Çin’in büyük otomotiv üreticilerinden biri olan DFSK Motor, SHS Filo distribütörlüğünde Türkiye satışlarına başladı. DFSK Genel Müdür Yardımcısı Du Xianjun, “Türkiye’yi Avrupa’nın merkezi olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Planlarımızdan biri Avrupa bölgesinde bir üretim üssü kurmak. Grup olarak baktığımızda Türkiye en önemli aday ülkeler arasında öne çıktığını söyleyebilirim” dedi.

Lüks yolculukların zirvesi

435 BEYGİRLİK CANAVAR

SAIC bünyesinde yer alan İngiliz otomobil markası MG’nin ürettiği en hızlı seri üretim otomobil olan MG4 Electric XPOWER Türkiye’ye geldi. Doğan Trend Otomotiv temsilciliğinde, 2 milyon 299 bin TL fiyatıyla satılmaya başlanan MG4 XPOWER, yeni çift elektrikli motoru, 320 kW-435 beygir güç ve 600 Nm tork değerleri ile ülkemizdeki en hızlı elektrikli otomobiller listesine eklendi. 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlayan elektrikli model, mevcut MG4’ün çok başarılı yol tutuş karakterini yüksek performans ve 4x4 sürüş dinamiği ile birleştiriyor.

Lüks yolculukların zirvesi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder