Hakan Çelik Otomotivciler tek yürek
HABERİ PAYLAŞ

Otomotivciler tek yürek

Türkiye’de faaliyet gösteren otomotiv kuruluşları, üretici ve distribütör şirketler ellerindeki imkanları deprem bölgesindeki insanlar için seferber ediyor. Japonya’dan Almanya’ya, Fransa’dan İtalya’ya kadar otomobil şirketlerinin gayreti yaraların sarılması için yoğunlaşıyor. Küresel şirketler, Türkiye’deki temsilcileri aracılığıyla ilave yardımlarını yakında duyuracaklarını açıkladılar. Doğuş Otomotiv gibi bazı kuruluşlar ise yardımlarını içinde bulundukları Doğuş Holding bünyesinde gerçekleştiriyor. Çeşitli şirketler bir taraftan da hasar gören araçların onarılması için servisleri hızlıca devreye almak için uğraşıyor.

Haberin Devamı

TOYOTA: Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. ile Lexus Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili doğrudan etkileyen depremlerin ardından bayilerini, çalışanlarını ve iş ortaklarını da içine alan bir yardım kampanyasıyla bölgeye katkı sağladı. Toyota ve Lexus Türkiye koordinasyonunda organize edilen yardım kampanyası ile; Toyota Türkiye ve Lexus Türkiye bayileri, bayi çalışanları, ajansları ve ALJ Türkiye şirketleri çalışanlarının desteğiyle 20 milyon TL toplanarak, Ahbap Derneği’nin, afet bölgelerindeki barınma sorununa çare olmak üzere başlattığı Konteyner-Ev Projesi’ne dahil olundu. Bu sayede 500’e yakın konteyner-ev Ahbap koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek. Diğer taraftan şirket çalışanları ve Message İletişim çalışanlarından oluşan bir ekip Toyota tarafından tahsis edilen 4X4 araç konvoyuyla deprem bölgelerindeki insanlara yardım malzemeleri taşıdı.

Otomotivciler tek yürek

CHERY: Çinli otomotiv şirketi Chery’nin yaklaşık 100 bin dolarlık ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek vb. dahil olmak üzere acil durum malzemesini içeren yardım TIR’ı bölgeye doğru yola çıktı. Chery Türkiye Başkanı Fenghuo Si, “Tüm Chery çalışanlarının kalpleri her zaman Türk halkıyla bir olacak, depremden zarar gören herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

HYUNDAI: Güney Koreli Hyundai Motor Group 1.8 milyon dolar yardım sağladı. Türkiye’deki Hyundai Assan ise 10 milyon TL bağış ulaştırdı. Şirket çalışanları ise kendi aralarında 300 bin TL topladı.

Haberin Devamı

Otomotivciler tek yürek

ENTERPRISE: Elindeki 100 araç ve karavanı deprem bölgesine ulaştırdı.

STELLANTIS: Peugeot, Citroen, Opel ve DS gibi markaları bulunduran Stellantis Türkiye deprem bölgesine yönelik yardım operasyonuna devam ediyor. Depremden etkilenen ve zarar gören bölgedeki büyük bayi teşkilatının tüm çalışanlarını ve ailelerini deprem bölgesinden çıkartmayı önceliklendiren Stellantis Türkiye, 4 günde 600 kadarı bebek, küçük çocuklar ve yaşlılar olmak üzere yaklaşık 1200’i aşkın kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti. Antalya’da 350 odalı bir otel tutarak yetkili satıcılarının tüm çalışanlarına ve ailelerine güvenli ve sıcak bir alan yaratan Stellantis Türkiye, toplamda 1500 kişiye yakın kişiyi bölgeden tahliye etmeyi ve güvenli barınma ihtiyacını karşılamayı planlıyor.

BORUSAN: Borusan Holding, deprem bölgelerine nakdi yardım sağladı. BMW Almanya merkezinden yapılan açıklamada ise Alman şirketinin yardımlarının Birleşmiş Milletler UNICEF aracılığıyla bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

TOSFED: Depremzedelere 500 bin TL yardımda bulunan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve kendisine bağlı bulunan 29 spor kulübü bir araya gelerek deprem bölgelerine 465 gönüllü, 188 özel donanımlı 4x4 offroad aracı, on iki iş makinası, altı yemek aracı, yirmi bir TIR, altı kamyon ve yedi panelvan yardım malzemesi ile destek vermeye devam ediyor.

DOĞAN TREND: Doğan Trend Otomotiv, Doğan Holding koordinasyonunda tüm grup şirketleriyle beraber, arama-kurtarma, beslenme, barınma, iletişim ve akaryakıt tedariği olarak beş önemli ihtiyaç alanında desteklerini sürdürdüğünü açıkladı.

LEASE PLAN: LeasePlan Türkiye, Ahbap Derneği’ne deprem bölgesinde kullanılmak üzere 1 milyon TL nakdi yardım gerçekleştirdi. Şirket ayrıca, Hollanda merkezli genel müdürlüğü LeasePlan Corporation ile yardımlar için iletişimini sürdürüyor.

Otomotivciler tek yürek

RENAULT: Oyak, MAİS ve Renault Group çatısı altındaki bütün birimler depremin ilk saatlerinden itibaren yardım çalışmalarını koordine etmek için seferber oldu. Afetin ilk gününden itibaren OYAK Kriz Koordinasyon Merkezi büyük bir özveriyle yardım seferberliğini sürdürüyor. OYAK Grup Şirketlerine ait iş makineleri, ambulans, itfaiye gibi bölgede ihtiyaç duyulan araçlar, jeneratör, konteyner ve yakıt tankeri destekleri afet bölgesine sevk edilmeye devam ediyor. Ayrıca gıda yardımı, tıbbi malzeme, kişisel koruyucu donanım, çadır, soba, battaniye, uyku tulumu gibi barınma ve ısınma ekipmanlarının her gün bölgeye gönderimi sağlanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder